Anlık klavye mouse kilitlenmesi sorunu

dogukanavci0

Hectopat
Merhaba, oyun oynarken mouse kendi kendine kilitleniyor. RGB yanmaya devam ediyor ancak düğmeleri çalışmıyor ve imleç hareket etmiyor. Önceleri mousem bozuk olduğu için ona buluyordum suçu ama bugün yeni mouse aldım ve onda da aynı şeyi yaptı. Mouse gidiyor sonra kablosuyla oynadığım zaman klavye ve mouse takıp çıkarma sesi gelip normale dönüyor. Anakartım yeni Gigabyte B450M S2H klavye ve fareyi USB 2.0 portunda kullanıyorum. Bu problem illallah dedirtti özellikle FPS oyunlarında çok can sıkıcı oluyor ve bütün odağı kaybettiriyor.

Aynı sorun bugün oldu. Aynı anakart. Bence anakartla ilgili.

Farklı klavye ile denedin mi?

Hayır denemedim. Klavye kardeşimindi ve kendi notebookunda kullanıyordu. Notebookta kullanırken böyle bir problem yaşadığına denk gelmedim. Ayrıca mouse kilitlendiği zaman klavye çalışır halde oluyor. Mouse kablosu ile oynamaya çalıştığımda ise klavye de mouse da takılıp çıkarılmış gibi oluyor güç gelip gidiyor yani sonra normal haline dönüyor.

Böyle iki problem yaşadık. Ilki mouse ile çözüldü, ikincisi klavye ile çözüldü. Başka bir yol BIOS güncelleyip deneyin.
BIOS güncelleyeceğim ancak ortada yeni bir BIOS sürümü yokken de aynı problemi yaşıyordum. Bir de sürekli yaşanan bir problem olmadığı için düzelip düzelmediğini anlamak da bir hayli zor.
Güncel: BIOS ve Windows'umu en son sürüme güncelledim. İlk başlarda düzeldi zannetmiştim şimdi tekrar yaptı. Sizce problem farede olabilir mi? Geri yollamalı mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…