Anlık kopma ve Ping yükselmeleri

Pirlede

Kilopat
Daha fazla  
Son 1 haftadır internette anlık kopma ve ping yükselmeleri var. Oyunları oynarken işkence çekiyorum resmen. Sürekli 2 saniye kopup geliyor. Müşteri hizmetlerini aradım sistemde sorun yok denildi. Modemi bugün değiştirdim, kablolu olarak denedim ama sorun hala devam ediyor.

Screenshot_2.jpg

Bazen sitelere girerken ip adresi ile ilgili hata alıyorum. Örneğin;

www.technopat.net ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.

ve VPN ile sitedeyim şuan.

Hayır hocam. Çünkü interneti bağlayalı bir ay oldu.
Mobil cihazınızdan internet testi yapmışsınızdır muhtemelen ama yapmadıysanız yapın. Modemi de değişmişsiniz. Bina içine gelen kablolarda sıkıntı olabilir. Bilgisayardan giremediğiniz siteye mobilden girebiliyor musunuz?

Mobil cihazınızdan internet testi yapmışsınızdır muhtemelen ama yapmadıysanız yapın. Modemi de değişmişsiniz. Bina içine gelen kablolarda sıkıntı olabilir. Bilgisayardan giremediğiniz siteye mobilden girebiliyor musunuz?
Hocam hız testini bilgisayardan da yapıyorum, mobilden de yapıyorum. Genellikle iyi çıkıyor ama bu dediğim şeyler anlık oluyor ve 2-3 saniye sonra düzeliyor. Özellikle oyunlarda çok sıkıntı oluyor, 2-3 saniyelik oyundan kopmalar oluyor.

Fiber kullanıyorum. Çatıda antene bağlı kablo direk modeme geliyor ve kablolar sıfır. Siteye girme olayı ise mesela giremediğim siteye 5 dk sonra girebiliyorum. Yani hep öyle kalmıyor. Ama çok can sıkıcı bir durum.

Az önce paketimi yükselttim.( 6Mbps,Kotasız Ama sorun hala devam ediyor. Modem ayarlarından bir şeyler yapamaz mıyız? Öğrenci olduğum için mecbur bu ISS ile idare etmek zorundayım. Her ne kadar teknik servisleri berbat olsa da...

Bilgisayardan test ettiğim hız testi;

Normalde paketim 6Mbps bazen 7 oluyor.
Screenshot_3.jpg

Bu arada CMD ekranında oluşan paket kayıplarını yetkiliye sorduğumda eğer interneti full 6Mbps kullanıyorsan bu normal dedi. Doğru mu?

Şuan mesela 100 Veri Paketinden %0 paket kaybı sonucu çıktı.

Screenshot_1.png

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi internet servis sağlayıcısını kullanmaktasınız?
Hocam ismi lazım değil 5 para etmeyen bir ISS, TTNET veya TT gibi Ünlü markalar değil, sıradan teknik servisi berbat bir ISS. Sadece bizim ilçede veriliyor hizmet.

Bilgisayar konusunda bilgim var fakat İnternet konusunda bilgim yok, adam diyor ki sistemde senin internet full 6Mbps kullanılıyor hiç düşmüyor diyor gerisi beni bağlamaz diyor utanmadan birde. Bende haliyle tamam deyip geçiştirdim. Format attım belki programlar sebep oluyor diye ama yok hala aynı.

Şikayet edebileceğim bir yer var mı?

Modem arayüzünden alınan ve gönderilen bilgilerine baktım acaba anormal bir durum var mı?

Screenshot_3.png

Son düzenleme:
Hocam ismi lazım değil 5 para etmeyen bir ISS, TTNET veya TT gibi Ünlü markalar değil, sıradan teknik servisi berbat bir ISS. Sadece bizim ilçede veriliyor hizmet.

Bilgisayar konusunda bilgim var fakat İnternet konusunda bilgim yok, adam diyor ki sistemde senin internet full 6Mbps kullanılıyor hiç düşmüyor diyor gerisi beni bağlamaz diyor utanmadan birde. Bende haliyle tamam deyip geçiştirdim. Format attım belki programlar sebep oluyor diye ama yok hala aynı.

Şikayet edebileceğim bir yer var mı?

Modem arayüzünden alınan ve gönderilen bilgilerine baktım acaba anormal bir durum var mı?

Eki Görüntüle 279002
Hoca malesef sizinle aynı durumdayım. Benim kullandığım ISS de sadece benim şehrimde hizmet veren kablosuz bir sağlayıcı. Çatıya birşey takıyorlar onunla geliyor internet. Eğer sizin sağlayıcıda aynı şekilde sağlıyorsa interneti o zaman o paket kayıplarına yapabilecek hiç birşey yok. Kendimden biliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı