ilkan06
Kilopat
Daha fazla
Merhaba,
Aşağıda en başından başlayarak sizlere tüm her şeyi anlatıyorum.
Bu konularda çok bilgim yok o yüzden sorunun nerede olduğunu bilmiyorum.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Yaklaşık 1 hafta kadar önce 35 Mbps Turk Telekom bağlantısından 16 Mbps ADSL TurkNet bağlantısına oradan da paket yükselterek 100 Mbps VDSL TurkNet bağlantısına geçtim.
TurkNet ADSL 16 Mbps bağlantıya ait değerler aşağıdaki gibidir.
100 Mbps bağlantıya geçtiğimde yeni aldığım TP-Link Archer VR1200 modemim 18 Mbps üzerine çıkamıyordu.
Eski modemim olan ZyXEL VMG3312-B10B ise 100 Mbps hızlara çıkıyordu.
Yeni aldığım modemi test etmek için hızımın 75 Mbps'ye düşürülmesini istedim.
100 Mbps'ye ait değerler aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir.
Neyse bir şekilde yeni olan TP-Link VR1200 modem 75 Mbps hızlara ulaşmayı başardı herhangi bir şey yapmadım kendi kendine düzeldi.
Şu an hala 75 Mbps kullanmaktayım fakat yer yer bazen saatte bir yer yer 5 saatte bir internet kopmaları yaşıyorum bugün fark ettiğim kadarı ile de bazen kopma yaşamıyorum fakat margin değerim yerleri görüyor ve modemi resetlemeden düzelmiyor biraz daha düşüş yaşanırsa da kopuyor ve bağlantı yenilenmiş olduğu için stabil haline dönüyor.
Bu döngü bu şekilde devam ediyor.
TurkNet 75 Mbps bağlantıma ait stabil ve bahsettiğim kopmaya yaklaşan değerler aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibidir.
Stabil değerler;
Anlık olarak kopma yaşadığım, kopmaya yakın değerler;
Anlık olarak ise durum şu şekilde bağlıyım fakat margin değerim yerlerde nasıl kullanıyorum hiçbir fikrim yok.
Aşağıda en başından başlayarak sizlere tüm her şeyi anlatıyorum.
Bu konularda çok bilgim yok o yüzden sorunun nerede olduğunu bilmiyorum.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Yaklaşık 1 hafta kadar önce 35 Mbps Turk Telekom bağlantısından 16 Mbps ADSL TurkNet bağlantısına oradan da paket yükselterek 100 Mbps VDSL TurkNet bağlantısına geçtim.
TurkNet ADSL 16 Mbps bağlantıya ait değerler aşağıdaki gibidir.

100 Mbps bağlantıya geçtiğimde yeni aldığım TP-Link Archer VR1200 modemim 18 Mbps üzerine çıkamıyordu.
Eski modemim olan ZyXEL VMG3312-B10B ise 100 Mbps hızlara çıkıyordu.
Yeni aldığım modemi test etmek için hızımın 75 Mbps'ye düşürülmesini istedim.
100 Mbps'ye ait değerler aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir.

Neyse bir şekilde yeni olan TP-Link VR1200 modem 75 Mbps hızlara ulaşmayı başardı herhangi bir şey yapmadım kendi kendine düzeldi.
Şu an hala 75 Mbps kullanmaktayım fakat yer yer bazen saatte bir yer yer 5 saatte bir internet kopmaları yaşıyorum bugün fark ettiğim kadarı ile de bazen kopma yaşamıyorum fakat margin değerim yerleri görüyor ve modemi resetlemeden düzelmiyor biraz daha düşüş yaşanırsa da kopuyor ve bağlantı yenilenmiş olduğu için stabil haline dönüyor.
Bu döngü bu şekilde devam ediyor.
TurkNet 75 Mbps bağlantıma ait stabil ve bahsettiğim kopmaya yaklaşan değerler aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibidir.
Stabil değerler;

Anlık olarak kopma yaşadığım, kopmaya yakın değerler;

Anlık olarak ise durum şu şekilde bağlıyım fakat margin değerim yerlerde nasıl kullanıyorum hiçbir fikrim yok.

Son düzenleyen: Moderatör: