Anlık olarak SNR Margin düşüşü

ilkan06

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Aşağıda en başından başlayarak sizlere tüm her şeyi anlatıyorum.
Bu konularda çok bilgim yok o yüzden sorunun nerede olduğunu bilmiyorum.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

Yaklaşık 1 hafta kadar önce 35 Mbps Turk Telekom bağlantısından 16 Mbps ADSL TurkNet bağlantısına oradan da paket yükselterek 100 Mbps VDSL TurkNet bağlantısına geçtim.
TurkNet ADSL 16 Mbps bağlantıya ait değerler aşağıdaki gibidir.
turknet adsl 16mbps bağlantı modem arayüz değerler.jpg
100 Mbps bağlantıya geçtiğimde yeni aldığım TP-Link Archer VR1200 modemim 18 Mbps üzerine çıkamıyordu.
Eski modemim olan ZyXEL VMG3312-B10B ise 100 Mbps hızlara çıkıyordu.
Yeni aldığım modemi test etmek için hızımın 75 Mbps'ye düşürülmesini istedim.
100 Mbps'ye ait değerler aşağıdaki resimde görüldüğü gibidir.
100mbps turknet.jpg

Neyse bir şekilde yeni olan TP-Link VR1200 modem 75 Mbps hızlara ulaşmayı başardı herhangi bir şey yapmadım kendi kendine düzeldi.
Şu an hala 75 Mbps kullanmaktayım fakat yer yer bazen saatte bir yer yer 5 saatte bir internet kopmaları yaşıyorum bugün fark ettiğim kadarı ile de bazen kopma yaşamıyorum fakat margin değerim yerleri görüyor ve modemi resetlemeden düzelmiyor biraz daha düşüş yaşanırsa da kopuyor ve bağlantı yenilenmiş olduğu için stabil haline dönüyor.
Bu döngü bu şekilde devam ediyor.

TurkNet 75 Mbps bağlantıma ait stabil ve bahsettiğim kopmaya yaklaşan değerler aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibidir.

Stabil değerler;

turknet 75mbps stabil bağlant2ı.jpg Turknet 75mbps stabil bağlantı.jpg Turknet 75mbps stabil bağlantı3.jpg

Anlık olarak kopma yaşadığım, kopmaya yakın değerler;

bağlantı kopma.jpg bağlantı kopma2.jpg bağlantı kopma3.jpg bağlantı kopma4.jpg bağlantı kopma 5.jpg
Anlık olarak ise durum şu şekilde bağlıyım fakat margin değerim yerlerde nasıl kullanıyorum hiçbir fikrim yok.

Screenshot_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu en altta hata yazan kısımla alakası olabilir o artığında maksimum kapasite de düşmüş. Benim de anlık kopmalarım çok artmıştı splitteri çıkarttım bayadır kopmuyor kullanıyorsanız bir deneyin bence. Çözülmezse de arıza kaydı açın Türk Telekomdan ekip gönderiyorlar gelip hat değerlerine bakıyorlar.

Şu en altta hata yazan kısımla alakası olabilir o artığında maksimum kapasite de düşmüş. Benim de anlık kopmalarım çok artmıştı splitteri çıkarttım bayadır kopmuyor kullanıyorsanız bir deneyin bence. Çözülmezse de arıza kaydı açın Türk Telekomdan ekip gönderiyorlar gelip hat değerlerine bakıyorlar.

Splitter çıkartılarakta denendi malesef durum aynı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı