Çözüldü Anlık yeşil ekran sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SerdaR18

Megapat
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem
Bilgisayarım artık beni delirtme noktasına getirecek. Sistemi komple sıfır aldım subat ayında 2 aydır komple sistem gidip siyah ekran oluyordu. Şimdide ekran anlık yeşil oluyor. Ama bugün GTA indirdim ondan sonra yaptı. Ne alaka anlamadım bende oyun anında yapınca oyunla alakalı dedim şimdi de masaüstünde de aynısı yapmaya başladı. Sizce nedendir sebebi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım artık beni delirtme noktasına getirecek. Sistemi komple sıfır aldım subat ayında 2 aydır komple sistem gidip siyah ekran oluyordu. Şimdide ekran anlık yeşil oluyor. Ama bugün GTA indirdim ondan sonra yaptı. Ne alaka anlamadım bende oyun anında yapınca oyunla alakalı dedim şimdi de masaüstünde de aynısı yapmaya başladı. Sizce nedendir sebebi?
Ekran kartınızın modeli ne? Muhtemelen sorun ekran kartından

Bir çok sebebi olabilir, daha detaylı açıklamanız gerekir sorunu. Aldığınız siyah ekran Windows çökmesi mi? yoksa anlık siyah ekran alıp tekrar görüntü geliyor mu? Ya da ekran yeşil olduğunda bir hata alıyor musunuz vs. vs. Sorun harddisk kaynaklı da olabilir ekran kartı kaynaklı da olabilir, monitör kaynaklı da olabilir.

Bir çok sebebi olabilir, daha detaylı açıklamanız gerekir sorunu. Aldığınız siyah ekran Windows çökmesi mi? yoksa anlık siyah ekran alıp tekrar görüntü geliyor mu? Ya da ekran yeşil olduğunda bir hata alıyor musunuz vs. vs. Sorun harddisk kaynaklı da olabilir ekran kartı kaynaklı da olabilir, monitör kaynaklı da olabilir.

İlk aldığım siyah ekran değil de görüntü gidiyor bilgisayar çalışıyor yalnız anakart ta CPU ışığı yanıyor yeniden başlatmadan açılmıyor bilgisayar. Yeşil ekran anlık oluyor 1 2 sn kadar sonra kaldığı yerden devam ediyor işleme bugün GTA 5 yüklemeden önce hiçbir sorun yoktu bugün oldu
Ryzen 5 1600.
RX580 8 GB
16 GB XPG RAM
240SSD.
1TB harddisk
600W Thermaltake V200 kasa
Monitör ASUS 27" Curved DP kablosu orijinal kutudan çıkan.

Sorunu donanımda aramadan önce yazılımla alakalı bir kaç test yapman iyi olacaktır. Bilgisayarı AİDA 64 tarzı bir program ile stres testine sokabilir misiniz. Yük altındayken verdiği tepkiler neler olacak. Eğer sistem test sırasında kapanırsa sıcaklıklar ile alakalı bir problem olabilir. Stres testinde kapanma yapmıyorsa sıfırdan temiz kurulum yapın ve güncel driverları yükleyin. Sorun yine devam ederse öncelikle grafik kartını test etmek gerek, R5 1600de dahili on board grafik kartı sanırım yok bir yerden dandik de olsa ekran kartı bulup onu takıp herhangi bir çökme, ekran gitmesi vs. sorunu var mı deneyin. Eğer yeni taktığınız grafik kartında herhangi bir problem olmazsa RX580i aldığınız yere garantiye gönderin.

Sorunu donanımda aramadan önce yazılımla alakalı birkaç test yapman iyi olacaktır. Bilgisayarı Aida 64 tarzı bir program ile stres testine sokabilir misiniz? Yük altındayken verdiği tepkiler neler olacak. Eğer sistem test sırasında kapanırsa sıcaklıklar ile alakalı bir problem olabilir. Stres testinde kapanma yapmıyorsa sıfırdan temiz kurulum yapın ve güncel Driver'ları yükleyin. Sorun yine devam ederse öncelikle grafik kartını test etmek gerek, R5 1600'de dahili on board grafik kartı sanırım yok bir yerden dandik de olsa ekran kartı bulup onu takıp herhangi bir çökme, ekran gitmesi vs. sorunu var mı deneyin. Eğer yeni taktığınız grafik kartında herhangi bir problem olmazsa RX580I aldığınız yere garantiye gönderin.

Kardeşim stres testine soktum AIDA64 ile Full stres testine sorunsuz çıktı sınavdan. Dikkatimi bir şey çekti sanırsam GTA hiç açmaz isem sorunsuz kullanıyorum şimdi onun testini yapıyorum. PUBG oynadım 3 saat hiç hata vermedi mesela sonra korsan GTA oynadım aynı şekilde hiç sorun yok orijinal GTA açtığımda 5 dakika sonra başladı yeşil ekran
Epic Games'ten yükledim GTA ne gibi hata olabilir ki.

Kardeşim stres testine soktum AIDA64 ile Full stres testine sorunsuz çıktı sınavdan. Dikkatimi bir şey çekti sanırsam GTA hiç açmaz isem sorunsuz kullanıyorum şimdi onun testini yapıyorum. PUBG oynadım 3 saat hiç hata vermedi mesela sonra korsan GTA oynadım aynı şekilde hiç sorun yok orijinal GTA açtığımda 5 dakika sonra başladı yeşil ekran
Epic Games'ten yükledim GTA ne gibi hata olabilir ki.
Bende GTA üzerinde ayni sıkıntıyı yaşadım az önce.

Aynı hata bende de var .PC normal baknıyorum ama oyuna girince yeşil oluyor .Ne yapmam lazım?Yardımcı olursanız sevınırım.

Dosya Ekleri

• images.jpg
    images.jpg
    7,2 KB · Görüntüleme: 94

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı