Annemle babamla anlaşamaz oldum

MustafaKABAK

Decapat
11. sinif öğrencisiyim ve ne kadar cabalasamda notlarımı duzeltemiyorum. Bu konuyu ailem hiç anlamadı ve anlamakta istemiyor gibiler. Bugün yine tartıştık bu sefer hiç konuşmadım bu yüzden neredeyse beni dövmeye kadar gideceklerdi konuşmadım diye. Yarın Bursa'ya otobüsüm var ya eve belli bir süre dönmem. Artık bunaldım ve yapabileceğim bir şey kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğumuz böyle zamanlardan geçtik. Maalesef bazı aileler bu şekilde tatmin olamıyorlar. 2.olsan neden 1.olamadın derler. Takmamaya calısacaksın. He deyip geçeceksin. Köprüyü geçene kadar sabredip üniversitede şehir dışına kaçıp hem çalışıp hem okuyacaksın. Kendine zarar verme gibi durumları kafandan silmelisin .

Çoğumuz böyle zamanlardan geçtik. Maalesef bazı aileler bu şekilde tatmin olamıyorlar. 2.olsan neden 1.olamadın derler. Takmamaya calısacaksın. He deyip geçeceksin. Köprüyü geçene kadar sabredip üniversitede şehir dışına kaçıp hem çalışıp hem okuyacaksın. Kendine zarar verme gibi durumları kafandan silmelisin.

Okuldan alıp MESEM'e geçireceklermis üniversiteye de gidemezsin dediler halbuki lise diploması olan herkesin üniversiteye girebildigini cahillikten bilmiyorlar.

Ders konularında ailesiyle anlaşabilen kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Tartışa tartışa bir yolu bulacaksınız. Bu forum dahil %99'da böyle. Sakin olmalısın.

Tek istedikleri şey notlarınızı düzeltmeniz. Zaten notlarınızı düzeltmeseniz bile yeni müfredatta verilen ödevlerin hepsini yapınca 0 alsanız bile hiçbir dersten kalmıyorsunuz.

"Yapamıyorum" yeterli bir sebep değil. Okulda sosyal olarak sıkıntı yaşıyorsanız sınıf hocanıza danışabilirsiniz. Psikolojik bir sıkıntınızmı var psikoloğa gidebilirsiniz.

Ters bir şey yapıp herkesi mutsuz etmek durumu daha kötüleştiricektir.

Düzeltemiyorsan elinden geleni yapmıyorsun demektir. Ayrıca YKS'de ilk 100k dışındaki üniversite üniversite sayılmaz. Eğer yapamıyorum diyorsan bence de meslek öğrenmen daha mantıklı.

Amacım aslında polislik LGS zamanı çok inanıyordum kendime yapabileceğim ile ilgili 11. sınıfa kadar yaptım çok iyiydim ama 11. sınıfta yapamamaya başladım sırf derslerim kötü diye evin huzurunu kaçırdığımı verdigim sozleri tutmadığımi söyleyip duruyor babam halbuki zamanında derslerim aşırı iyi olduğu vakit bana verdiği sözlerin 1-2 tanesini anca tutmuştur.

Amacım aslında polislik LGS zamanı çok inanıyordum kendime yapabileceğim ile ilgili 11. sınıfa kadar yaptım çok iyiydim ama 11. sınıfta yapamamaya başladım sırf derslerim kötü diye evin huzurunu kaçırdığımı verdigim sozleri tutmadığımi söyleyip duruyor babam halbuki zamanında derslerim aşırı iyi olduğu vakit bana verdiği sözlerin 1-2 tanesini anca tutmuştur.
Senin aile ilişkini bilmem çalışacaksan kendi geleceğin için çalışman lazım. Adam gibi çalışırsan yaparsın, yapamıyorum diye bir şey yok.

Hocam her gün 8 saat ders çalışsanız notlarınız kötü olur mu?

Ben 8 saat ders çalışmanız gerektiğinizi söylemiyorum ama kendinizi düzene sokmanız gerektiğini söylüyorum. Kendinize bir yol çizdiyseniz bu yolda ilerlemeye devam edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı