İnceleme Anomaly Agent

Katılım
8 Ekim 2021
Mesajlar
5.229
Makaleler
4
Çözümler
37

Yerli ve Milli Katana Zero (!)​

1706631046605.png

Oyunu yaklaşık 5,5-6 saat gibi bitirdim. Eksileri de bol, artıları da. Artıları ağır basıyor. Keyifli bir 2D beat'em up oyunu olmuş Anomaly Agent. Yer yer güldürdü, eğlendirdi, bazen de sıktı. Yine de ortalama üzeri bir oyun.

Hikaye
Hikayemiz, ajan olan ana karakterimiz görev başındayken başlıyor. Terfi olmak üzere olan bir ajanız ve bir anomaliyi durdurmamız gerek. Anomaliler, çeşitli güçlere sahip olan ve bu güçleri kötüye kullanan kişilere verilen bir isim. Bizim çalıştığımız şirket olan TDAY ise bizim gibi kişilerle bu kişileri durdurma amacı olan bir şirket. Biz bu oyunun başındaki yer çekimi anomalisini öldürüyoruz, onu öldürünce bir abla gelip bize durmamızı söylüyor ve yok oluyor. Ne olduğunu anlamıyoruz biz de ve merkeze geliyoruz.

Merkeze geldiğimizde patronun boyu iki katına çıkmış, bize laf yetiştiriyor. Biz terfi olacağımız için hediye almışlar, onları açıyoruz. O sırada 4 tane anomali haberi geliyor. Patron, bunları durdurmazsak terfi olamayacağımızı sert bir dille söylüyor ve bu anomalilerin peşinden gidiyoruz. Oyunun hikayesi böyle devam ediyor. Şahsen olay örgüsu pek ilgi çekmese de mizah gayet hoştu. Beğendim.

Oyunun finaline değinmek istiyorum ama. Oynayanlar bilir ki finalde bir yol ayrımı var. Zaman taşını ya TDAY'e vereceğiz, ya da kendimiz kullanarak şehri kurtarmaya çalışacağız. Ben şahsen 2. olanı seçtim. TDAY beni köle gibi çalıştırdı, neden o taşı istediğim bilmiyordum bile. Ben de boşver kendim kullanıp kurtarırım dedim ama son bayağı vasat geldi. Sonda hiçbir şey olmadı. Yarım kaldı. Son tam olsaydı en azından +5 puan yazardım oyunun hanesine. Bu hoşuma gitmedi.

Oynanış
1706635637051.png

Oynanış ilk olarak basit iki mekanikten oluşuyor. Bunlar kaçınma ve saldırı. Vuruş hissi güzel olsa da başta bu ikisi ile pek bir şey yapamıyorsunuz tabii. Fakat çanta gelince parry, sopa gelince de çok zevkli combolar elde edebiliyorsunuz. Oyunun en önemli mekaniği ise dodge atarken kombonun bozulmaması. Buna önem verin yoksa kombonuz çok bozulur oyun boyunca. Düşmanlar agresif denebilecek düzeyde. Ayrıca oyunda ateşli silahlar da bulunmakta ki çeşitli kombolara yedirilmiş bunlar ve hoş olmuş. Şahsen magnum favorim ateşli silahlar arasından ama çoğunun kullanımı aynı. Pek farkı yok.

Ayrıca çevreyi de kullanabiliyorsunuz bolca. Çeşitli elektrikli duvarlara düşmanları sopa ile çarptırma, parry atıp ardından sopa ile sağa sola yollayıp aşağı atma, lazerler ile düşmanları öldürme gibi çok çeşitli çevre kullanım yolları var ki hoş eklentiler bunlar da.

Buradan boss savaşlarına da değinmek istiyorum. Çok sıkıcılar. Keşke oyun 6 ay ertelenseymiş de boss yapsalarmış dedirtti bana. Oyunun final bossu özellikle büyük hayal kırıklığı. Hatta oyundaki başka bir yan boss ile hemen hemen aynı. Çoğu da parry at, kaç, vur mantığında ilerliyor ki boss patternları da çok tekrar ediyor. Hiç beğenmedim. Bosslar iyi olsaymış oyun çok daha iyi bir oyun olabilirdi ama bu haliyle bayağı yetersiz oluyor boss konusunda. En büyük eksi bana göre. Bir diğer eksi de platforming. Zıplamak ve şu mor portallara girmekten başka pek bir şey yaptığınız yok. Sıkıcı.

Görsellik
Katana Zero'ya çok benziyor bu konuda ve bundan rahatsız değilim. Gayet güzel bir piksel art grafiği olan bir oyun. Burayı uzun tutmayacağım ama bazen mekanlar çok tekrar ediyor. Özellikle de şehir kısımlarında aynı arkaplanı en az 20 defa görmüş olabilirim. Bu da atmosferden çok koparıyor insanı.

Son Kısım
Oyunun eksileri bol ama artıları daha fazla, ortalama üzeri bir oyun olmuş. 120TL'ye değer. Keyifli bir oyun. Alın, oynayın. Kısa sürüyor zaten. Türk oyun sektörü de umarım gelişir ve Phew Phew Games'in bir sonraki oyununu da merakla bekliyorum. Kesinlikle umut veren bir şirket.

75/100
1706636201895.png
 
Öncelikle, ellerinize sağlık. Oyunu daha yeni bitirdim. Mizahi açıdan oyunu beğendim, göndermeler olsun, hoşuma gitti. Müziklerde keza aynı şekilde. Keşke boss savaşlarına ve platform sekanslarına biraz daha kafa yorsalarmış, ortaya daha keyifli bir oyun çıkabilirdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı