Anonim sohbet uygulamalarındaki mesajları internet sağlayıcısı görebilir mi?

kafkasli2

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, Play Store'da bir sürü anonim sohbet uygulaması var mesela Derdost. Anonim olarak konuşulan mesajları ISS gorebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tip uygulamalara öyle çat diye girip mesaj okumak devletin veya herhangi bir birimin yapabileceği bir iş değil. Kullanılan uygulamanın elindeki datayı devlete vermesi uygulamanın sahibinin insiyatifinde ve genellikle gerekli logları vererek işin içinden çıkma eğiliminde bu tip uygulamalar. Bunu reddeden Discord'un ne yaşadığını biliyorsun.

Öyle yerlerden konuşup başınıza iş almayın bence. Uğraşıp durursunuz sonra. Forumda böyle açılan çok konu var.

Bu tip uygulamalara öyle çat diye girip mesaj okumak devletin veya herhangi bir birimin yapabileceği bir iş değil. Kullanılan uygulamanın elindeki datayı devlete vermesi uygulamanın sahibinin insiyatifinde ve genellikle gerekli logları vererek işin içinden çıkma eğiliminde bu tip uygulamalar. Bunu reddeden Discord'un ne yaşadığını biliyorsun.

Hocam bahsettiğim uygulamada 24 saat sonra mesajlar ve kullanıcı kayboluyor, sadece siz kişiyi sabitlerseniz DM kutunuzda kalıcı oluyor ama mesajlar yine yok oluyor.

Hocam bahsettiğim uygulamada 24 saat sonra mesajlar ve kullanıcı kayboluyor, sadece siz kişiyi sabitlerseniz DM kutunuzda kalıcı oluyor ama mesajlar yine yok oluyor.
Arayüzde gitse bile bunları loglayan çok uygulama var. Sen göremiyorsun o yüzden kaydı tutulmuyordur tarzı bir yaklaşım doğru olmaz.

Arayüzde gitse bile bunları loglayan çok uygulama var. Sen göremiyorsun o yüzden kaydı tutulmuyordur tarzı bir yaklaşım doğru olmaz.

Doğrudur hocam, peki Snapchat ve Instagram için ne diyorsunuz, Twitter yani X kullanıcı bilgilerini paylaşmıyor gibi bir yazı okudum, ne derece doğru bilmiyorum.

Doğrudur hocam, peki Snapchat ve Instagram için ne diyorsunuz, Twitter yani X kullanıcı bilgilerini paylaşmıyor gibi bir yazı okudum, ne derece doğru bilmiyorum.
Her uygulamanın kendi hukuki yaklaşımı var, ben zamanında veri satıcı olmayı hedefleyen bir projede backend mühendisi olarak çalışıyordum, satılan verileri biz göremiyorduk fakat ihlal olduğunu veya çalıntı olduğunu gördüğümüz an el koyabiliyor ve hukuki süreç için teslim edebiliyorduk. Instagram, Snapchat gibi büyük uygulamaların sırf bu gereksinimi karşılamak için Türkiye ayakları olabilir.

Hocam Servis Sağlayıcı Her şeyi Kaydeder İnternetinden kullandığın Devlete vesaire İllegal İşler İçinse Rahatlıkla Görürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı