@OMFG EPIC biraz sert cevap vermişsiniz sanki. Ama sorunum o değil. Serileri tamamlamak da bence yeterli bahane değil. O kaynak ve insan gücünü başka yerlere harcayabilirsiniz.
Yıllardır güzellikle anlatıyoruz, bir yere varıldığı yok. Bir de bu yöntemi deneyeyim dedim. İftiranın ucu bucağı kalmadı çünkü. Saldıracak yer arıyor millet.
İş gücü muhabbetine gelirsek, aman aman bir iş gücü gerekmiyor bunlar için. 5 kişi falan ilgileniyor ilgilenmiyor.
Sadece o yamalar değil ki Resident Evil 2-3-4-7-8, Sekiro, Deus Ex hepsinin zaten ücretsiz yamaları vardı. Nasıl olduysa (!) anonymous bunları çevirince bu çevirilerin bazılarının forumlarda ki konuları silindi ve ulaşılamaz oldular. İyi ki zamanında yedekledik de ulaşıyoruz.
Büyük ihtimal bu yamaları yapanlara ulaşıp satın aldılar düzelttiler ve sonra üyeliğe eklediler. Forumlarda ki konularıda sildirdiler. Şimdi arkadaş gelir hayır öyle olmadı diyecek elbette kanıtlayamam.
Hayır, gayet de kanıtlayabilirsin. Wayback machine ile hangi forumdaysa bulup linkini koyabilirsin buraya. Çamur at izi kalsın hesabı iftira mı atıyorsun yoksa haklı mısın biz de görürüz. Çünkü çok basit bir Google aramasıyla her şey bulunabiliyor. Hatta güya bizim konuları sildirdiğimiz, istediğimiz gibi at koşturduğumuz Donanımhaber'de bile bulunabiliyor.
Hayatında yama yapmamışsın, yamaları düzenlemişlerdir falan diyorsun bir de. Yama düzenleme işi, sıfırdan yama yapmaktan daha zor bir olay. Bilmediğin konular hakkında atıp tutup, yalan söyleyip bir de üstüne komik duruma düşüyorsun.
Yama linklerinin kırılmasının sebebi de belli, ücretsiz upload servisleri. Düzgün yere upload etseler silinmez. Gerçi kime ne anlatıyorum. Mesajların ortada, düne kadar Anonymous güzellerken fiyat artınca Anonymous düşmanı kesilmişsin. Fiyat artışından sonra tek bir olumlu mesajın yok.
Evet ücretsizdi Sekiro yamasını ücretsiz olarak bir başkası yapmıştı. Sonra bir anda yama konusu kapatıldı ve yama ortadan kayboldu. İlerleyen zamanda anonymous çeviri üyeliğe ekledi yamayı. Kendileri çevirmiş tabi öyle diyorlar.
Türkçe Yama - (Mediafire Link) Total Virüs Sonucu Çevirmenler: Mahsun Mücahit Sürdem (Frankchestein) Barış Biçici Mehmet Tandoğan İstemsiz Turunçgil Süleyman Tomruk PROGRAMLAMA Ömür KANTAR Çeviri Durumu: Menü %100 Altyazı %100 Yetenekler/Notlar ve diğerleri %100 Kurulum: *Yamayı oyunun...
www.technopat.net
Burada duruyor yama. Donanımhaberdeki konusu "KarapathiaN" ile Donanımhaber yönetiminin ters düşmesi sonucu kapatıldı. Yönetim ile kavga edince tüm konularını güncelleyip yama linklerini "nah çeken Harry Potter" görselleri ile değiştirdi. Sonra da forumdan süresiz uzaklaştırıldı. Bizimle bir alakası yok. Yine bilmediğin şeyler hakkında -mış gibi sallayıp duruyorsun. Diyorum ya, çamur at izi kalsın.
KarapathiaN, yani üstteki konuda da ismi geçen Ömür abi, sonradan yamaları bizimle paylaştı. Sıfırdan 100 saatin üzerinde testi yapıldı yamaların. Değişen metinler yenilendi, eski çeviriler kontrol edildi. Yeni sürümlerle uyumsuz olan yama, sıfırdan araç yazılarak yeni sürümlerle uyumlu hale getirildi. Yani evet, biz yaptık yamayı.
KarapathiaN, yani Ömür Abi, bugün istese bugün kaldırırız yamaları. Söz hakkı onun.
Madem ölüm tehditleri falan savurmuş kanıtlar mısınız hocam kanıtınız varsa?
Biz savuruyormuşuz hocam, onu diyorum. Tekrar okuyun
--------------------------
Genel olarak bir cevap verecek olursam, biz belirli bir döneme kadar zaten yaması olan oyunları çevirmiyorduk. Ne zaman bizim yamalarımız olmasına rağmen oyunlara yama yapılır oldu, biz de çevirmeye başladık. Bunu yapan arkadaşların savunması da "oyun size mi ait, isteyen istediği oyunu çevirir" şeklindeydi.
O zaman buna ses çıkarmayan insanlar bugün bunu niye dert ediyor anlaması güç. Ücretsiz, düzgün bir çeviri varsa gidin onu kullanın zaten. Ne diye para veriyorsunuz? Yoksa, ister parasını verir kullanırsınız ister kullanmazsınız. Seçim yine sizin.
Horizon Zero Dawn için yama yapacağız dedi gönüllü Sixth Sense ekibi zamanında. Gönüllü yapacaklardı, ücretsizdi. Zaten yaması var, başka oyunların da yamaya ihtiyacı var onları çevirin dediği zaman millet hemen Anonymous destekçisi diye yaftalandılar. Sonuç ne peki? Aradan 4 seneden fazla zaman geçti, yama ortada yok.
Hades'in ücretsiz Türkçe yamasını yapacak olan bir gönüllü ekip vardı. Yine zaten yaması var dendi. Üstüne yine alakasız bir yerde bize hakaret edildi.
Sonuç ne oldu peki? Translate yama çıkarıp insanlarla dalga geçtiler. Sorsanız ama "Anonymous tü kaka"
Şu an ulaşılamayan ücretsiz yamalar bir şekilde bulunabiliyor, bulamayan gelsin ben bulacağım kendisine. Anonymous yöneticilerinden biri olarak diyorum bunu. Gelin ben bulacağım size.
Hatta görüyorum ve arttırıyorum,
@Kenobii buyur gel. İstediğin bir oyunu söyle. Açalım dil dosyalarını, vereyim sana tabloyu. Var mı gönlün? Çevirisi de bedava bak. Madem ücret çok fazla, madem ücretsiz yama istiyorsun buyur sana imkan. Tek tek tüm satırları üşenmeyip göndereceğim sana ses kaydı olarak. Sen sadece yerlerine yazacaksın. Yapabilirim diyorsan o oyunun yamasını ücretsiz yayınlayacağım.
Yaparım diyorsan Anonymous Çeviri Discord sunucusundan bana ulaşabilirsin. Yok yapamam diyorsan, rica ediyorum bilmediğin konular hakkında konuşma. Belki niyetin o değildir ama buradan bakınca yazdıklarının amacı çamur at izi kalsından öte gitmiyor.
Herkese sevgiler.