Anormal derecede unutkanlık yaşıyorum

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 14 yaşındayım ve ciddi bir unutkanlık sorunun var. Örneğin salonda oturuyorum. Bilgisayarda bir şey yapmayı planlıyorum daha bilgisayarı açmadan ne yapacağımı unutuyorum. Geçen Terminator resistance girdim oyunda bir yan karakter benden bir şey istedi 2dk geçmeden ne istediğini unuttum. Sırf bu yüzden birkaç defa Technopat şifremi değiştirdim. Bu sorun bazen inanılmaz rahatsız ediyor. Geçen Türkçe dersinde hoca bir şey söyledi, bütün dikkatimi vererek dinledim. Sonraki ders dediğinin çoğunu unuttum. Genelde 15dk sonra falan hatırlıyorum ama anlık olarak sürekli unutuyorum. Bu sorun okul bezerimi çok etkiliyor bazen birilerinin ismini unutmak gideceğin yeri unutmak falan artık normal gelmeye başladı, işim hafızam inanılmaz kötü bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce yaşadığın bir travma vardır belki ondan dolayı hafızan böyle olmuş olabilir, kesin değil tabii bu bir tahmin ama en garanti yolu psikologa gitmek. En azından yapmak istediğin şeyleri yavaş yavaş tekrar egzersizleri yaparak bir nebze aşabilirsin diye düşünüyorum. Biliyorum her iş için böyle yapmak zor olabilir ama sürekli yaparsan faydasını görebilirsin diye umuyorum. Kelime ezberlemek gibi düşün, sürekli tekrar yaparak ezberlediğimiz gibi sen de o an yapman gereken şeyleri bu şekilde hatırlayabilirsin.

Buna etken olabilecek çok fazla şey var.
- Aklındaki şeyler. ( Stres, korku vs. )
- Beslenme biçimin. ( Gerekli besinleri alamaman. )
- Öğrenme ve düşünme yeteneğini yönlendirmen. ( Mesela ben alfabeye kodlarım her şeyimi. Seninki nasılsa sende onu bulup, her şeyi kalıbına uydurmalısın. )
vb.

Bu dediklerime dikkat et ve eğer bunlara dikkat etmiyorsan, artık et.

Merhaba, 14 yaşındayım ve ciddi bir unutkanlık sorunun var. Örneğin salonda oturuyorum. Bilgisayarda bir şey yapmayı planlıyorum daha bilgisayarı açmadan ne yapacağımı unutuyorum. Geçen Terminator resistance girdim oyunda bir yan karakter benden bir şey istedi 2dk geçmeden ne istediğini unuttum. Sırf bu yüzden birkaç defa Technopat şifremi değiştirdim. Bu sorun bazen inanılmaz rahatsız ediyor. Geçen Türkçe dersinde hoca bir şey söyledi, bütün dikkatimi vererek dinledim. Sonraki ders dediğinin çoğunu unuttum. Genelde 15dk sonra falan hatırlıyorum ama anlık olarak sürekli unutuyorum. Bu sorun okul bezerimi çok etkiliyor bazen birilerinin ismini unutmak gideceğin yeri unutmak falan artık normal gelmeye başladı, işim hafızam inanılmaz kötü bu sorunu nasıl çözebilirim?
Unutkanlığın yeni mi başladı, yoksa önceden de var mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı