Aşırı derecede unutkanlık için nereye gitmeliyim?

Rsmefaw

Hectopat
Daha fazla  
Özellikle derslerde çok ciddi unutkanlık yaşıyorum. Bazen bilgisayarı açıyorum ben ne yapcaktım falan diyorum. Bunun için nereye gitmeliyim?

Vücudunda B12 vitamini eksik olabilir sağlık ocağında onun için iğne vurulabilirsin veya haplarını alıp eksikliği giderebilirsin.

Özellikle derslerde çok ciddi unutkanlık yaşıyorum. Bazen bilgisayarı açıyorum ben ne yapacaktım falan diyorum. Bunun için nereye gitmeliyim?

Hocam öncelikle ilaç tedavisi olmayabilir yani psikiyatri yerine psikoloğa görünün. Vitamin testlerini de yaptırın bünyeyle alakalıda olabilir.

Nöroloji diye biliyorum. Nöroloji danışmanına sorun burası mı bakıyor diye. En azından yönlendirilmiş olursun. Doğru poliklinikte kan verirsin. Doktor eksiklerini söyler ona göre hareket edersin. Sorun bulamazsa psikolojik durumları düşünerek seni yönlendirir.

Kan testi yaptırın B12, 25hidroksi D vitamini, folik asit en son olarak mineraller ve demir serum, demir bağlama ferritin bakılabilir.

İlk önce kan değerlerinize baktırın sonra doktor eksik olan değer için tedavi verecektir. Hızlı toplamak için B12 iğnesi olabilirsiniz.

Bu testleri dahiliye (iç hastalıkları) doktoruna gözükerek isteyebilirsiniz.

COVID sonrası bende çok gözükmeye başladı. Benzer sorunu yaşayan ama yaşı çok gençlerde de gözüktüğünü duydum bu sorunun.

1. olarak yazılı çalışmaya başlayabilirsin. Yani günlük iş planı - yapılacaklar listesi gibi.
2. olarak okuduklarını, kendine özet şeklinde yazılı olarak anlatabilirsin. Öğrendiklerini başkasına da anlatmak faydalı olabilir.
3. olarak söylemesi hoş olmasa bile birçok kişi bilgisayarı kullanma amacı belli değildir. Dolayısı ile bilgisayar vb cihazları kullanma amacı belirleyin kendinize. Bu sadece oyun oynamak bile olsa. Yine de yazılı notlar faydalı olabilir.
4. olarak da tabii ki noroloji gibi bölümler faydalı olsa da bazen nlp gibi kişisel gelişim setleri yanı sıra hafıza teknikleri de çok fayda verebilir.

Kişisel denemeleri yaptıkdan sonra dr a görüşmenizi tavsiye ederim. Çünkü tabiplerimiz hemen reçete yazarak sorun çözümünü kimyasalda arayanlar çok fazla. Ama ülkemizdeki problemlerin büyük kısmı yönlendirme ve kişisel gelişim ile alakalıdır maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı