Antalya'da AMD işlemciler kullanılır mı?

Antalya ilinde yaşıyorum. R5 1600 AF stock ayar stock fan yükte 66 C°'de geziyor. Sapphire Pulse RX 5600 XT ekran kartım 55 C° civarı geziyor. (40 derece oda sıcaklığında Corsair Carbide Spec Delta Rgb kasa)
Kasa modelin nedir, aynı parçalar var bende de

Kullandığınız modeller nedir? Günümüzde nadiren de olsa bazı Ryzen işlemciler Intel'lerden serin çalışıyor. Örnek olarak aşağıdaki test:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela Rainbow Six'i ele alalım. i5 9400F'in çekirdek sıcaklıkları birbirinden çok farklı, ve bazı çekirdekler 3600'den sıcakken bazıları aynı sıcaklıkta. Bunun sebebi, Intel'in cimrilik örneği olan işlemci kapağını sabitlerken termal macun kullanması. Fakat AMD işlemci kapaklarını Indium ile lehimlediği için ısı iletimi daha iyi ve daha eşit bir dağılım söz konusu. Sonuç olarak, Ryzen serisinde ısınma sorunu yok. Siz FX kullandıysanız FX serisinde var. Fakat günümüzde sıfır FX alan yok.

Evet ben FX sersi kullanmıştım. Çok sorunluydu, ama bu video da pek inandırıcı gelmedi. Araştırmadımda üzgünüm çünkü AMD tarafında sıcaklık değerleri hiç oynamıyor hep sabit. Ama kuantum teknolojisi kullansalardı belki o da AMD'de imkansız.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD kapakları lehimlediği için, ısı eşit dağılıyor yani bütün çekirdeklerin aynı sıcaklıkta olması normal. Intel ise termal macun kullandığı için hepsi farklı. Mesajda açıkladım ama okumamışsınız.

2.

2014'ün kaçıncı ayın da ve gününde yaşıyorsun? .

Sadece Antalya'da değil, ister Mısır Piramitleri'nde, ister Kenya'nın Mombasa şehrinde, istersen de Kaliforniya'daki Ölüm Vadisi'nde bile, gerekli sistem araç ve donanımlarına sahip olduğun sürece; işlemcinin sırtına binip kırbacı vurarak OC yaparak kullanabilirsiniz. Bu soru sorulmamalıydı bence, olmamış .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…