Anti-Virüs programı bilgisayarı yavaşlatır mı?

yushuff

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Kaspersky Premium almayı düşünüyorum, bilgisayarımı yavaşlatır mı? Korsan oyuna karşıyım sadece ara sıra Türkçe yama indiriyorum. Sizce alınır mı?
Sistem :
RTX 4060 8GB
I5 12400F
16GB D4 3200MHz
XPG 1TB 7400/5500MB/s

Bilgisayar eskiyse kasar benim 2010'luk laptopta Avast bile çok kastırıyordu.

Bilgisayara göre değişir. Kaspersky biraz daha fazla işlemci harcıyor diğerlerine göre gördüğüm kadarıyla.

Hakkımda kısmınıza baktım ve sizin bilgisayarınızı yavaşlatmayacağı fikrindeyim.

Bence alınmaz. Yeni versiyonları bilmiyorum ama bana göre ek antivirüsler her daim PC'ye yük oluşturmuş yazılımlardır. Yıllardır Windows Defender kullanıyorum, güncel tutuyorum kafam rahat. Korsan oyun da indirmiyorsun benim gibi. Yamaları güvenilir kaynaklardan indirdiğin sürece gerek yok bence. Nacizane fikrim.

Rahat çalışır.

Defender çoğu antivirüsten daha ağır ama neyse.
Eğer çok hafif bir şey istiyorsanız ESET öneririm.

Yüksek ihtimal ile kullanımına etki etmez ama tavsiyem Defender+Malwarebytes kullanman olur, Kaspersky almak biraz senin durumun için fazla olabilir. Sadece arada indirdiğin büyük dosyaları Malwarebytes'a ve küçük setup EXE gibi dosyaları da VirusTotal'e taratmak daha mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…