Anti-Virüs programı bilgisayarı yavaşlatır mı?

ESET'in demosunu denedim. Windows'un kendi uygulaması bana göre ek antivirüslerden her zaman daha stabil çalışır.
ESET agresif ayarlarda 20MB civarı kullanıyordu bende, Defender ise 200-300MB civarı kullanıyor. İşlemci kullanımı da az ESET'in.
Stabilite'den kastınız nedir acaba? False-Positive desen ESET daha iyi. Windows Defender virüs bulduğunda sil dediğinde silmiyor çoğu durumda hocam nasıl stabil bu?

Kaspersky Premium almayı düşünüyorum, bilgisayarımı yavaşlatır mı? Korsan oyuna karşıyım sadece ara sıra Türkçe yama indiriyorum. Sizce alınır mı?
Sistem:
RTX 4060 8 GB
i5 12400F
16 GB D4 3200MHz
XPG 1TB 7400/5500MB/s

Bu sisteme BitDefender yüklesen yine kasmaz. Kaspersky Premium saçmalık Plus satın alın.

ESET agresif ayarlarda 20 MB civarı kullanıyordu bende, Defender ise 200-300 MB civarı kullanıyor. İşlemci kullanımı da az ESET'in.
Stabilite'den kastınız nedir acaba? False-Positive desen ESET daha iyi. Windows Defender virüs bulduğunda sil dediğinde silmiyor çoğu durumda hocam nasıl stabil bu?

Aynen daha stabil daha sildiği virüsü silip silmediğini bilmiyor.

1 tane eicar yükledim 2 tane eicar gördü birini sildi diğerini silmedi Defender. Sorun şu zaten 2. gördüğü bug yani olmayan virüsü görüyor.

ESET muazzamdır ama 1500 TL enayi de değiliz.

ESET agresif ayarlarda 20MB civarı kullanıyordu bende, Defender ise 200-300MB civarı kullanıyor. İşlemci kullanımı da az ESET'in.
Virüs yakalama konusunda bir iddiam olmaz, başarılı ek yazılımlar vardır. Sisteme oluşturduğu yük konusunda ise ek bir yazılımı gereksiz görürüm çünkü virüs bir kere girdikten sonra anca temiz bir kurulum paklar o sistemi. Nitekim sil dediğimde virüsü çok iyi bir şekilde yakalayıp silen Kaspersky gibi yazılımların sistem dosyasını beraberinde silip PC'yi çökerttiğine şahit oldum. Sistemde yüklü ve kaynak tüketen ek bir yazılım da cabası. Arkadaş da virüs alabilecek herhangi bir davranışta bulunmuyor zaten okuduğum kadarıyla. Sen ESET'i seversin önerirsin, bence gereksiz.

Bu sisteme BitDefender yüklesen yine kasmaz. Kaspersky Premium saçmalık Plus satın alın.

Aynen daha stabil daha sildiği virüsü silip silmediğini bilmiyor.

1 tane eicar yükledim 2 tane eicar gördü birini sildi diğerini silmedi Defender. Sorun şu zaten 2. gördüğü bug yani olmayan virüsü görüyor.

ESET muazzamdır ama 1500 TL enayi de değiliz.

Plus ve premium arasındaki farkı da çok anlamamıştım zaten 50₺ çok bir şey değil diye vereyim dedim. Farkı nedir açıklayabilir misiniz?

Virüs yakalama konusunda bir iddiam olmaz, başarılı ek yazılımlar vardır. Sisteme oluşturduğu yük konusunda ise ek bir yazılımı gereksiz görürüm çünkü virüs bir kere girdikten sonra anca temiz bir kurulum paklar o sistemi. Nitekim sil dediğimde virüsü çok iyi bir şekilde yakalayıp silen Kaspersky gibi yazılımların sistem dosyasını beraberinde silip PC'yi çökerttiğine şahit oldum. Sistemde yüklü ve kaynak tüketen ek bir yazılım da cabası. Arkadaş da virüs alabilecek herhangi bir davranışta bulunmuyor zaten okuduğum kadarıyla. Sen ESET'i seversin önerirsin, bence gereksiz.

Bende de oldu. Windows 8 laptopta format attırdı bana temizlik uygulaması. Kaspersky. Avast da yazılım güncellemesi yaparken sürekli mavi ekrana soktu Windows 10 olan sistemimi bir de ona attım. Şu an antivirüslerin antivirüs özelliği hariç hiçbir özelliğini kullanmamaya and içtim.

Plus ve premium arasındaki farkı da çok anlamamıştım zaten 50₺ çok bir şey değil diye vereyim dedim. Farkı nedir açıklayabilir misiniz?

Aile özellikleri falan var işte boş özellik. Dosya parçalayıcı falan var. 50 TL'ye 2 paket cips al ye daha iyi. Ya da bir kahve iç.

Belki virüs sistem yazılımlarına da bulaşmıştır? Biz bunlara solucan diyoruz, burada Kaspersky'ın yapabileceği bir şey yokki. Ayrıca bilinki eğer böyle bir sorun genel olsaydı bir sürü büyük şirket Kaspersky kullanmazdı.

Temiz kuruluma gerek olduğunu düşünmüyorum çoğu durumda, sırf MBAM'dan tarama yapsanız bile siler çoğu virüsü.

Çocuğumun hangi siteye gireceğine karışacak değilim. Bence ebeveyn denetimi kadar saçma bir özellik yok. Bırakın çocuk rahat takılsın yani. Bu kadar baskıcı bir aile benim gözümde aile olmamalı.

Bakın VPN için Plus alınır ama uzman virüs temizleme falan sadece göz boyama.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (254).png
    Ekran Görüntüsü (254).png
    240,9 KB · Görüntüleme: 30
Ayrıca yüzde 10 da ek indirim var.

Zaten ülkede sürekli bir şey yasaklanıyor VPN paketi almak iyi olur.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (255).png
    Ekran Görüntüsü (255).png
    652,1 KB · Görüntüleme: 25
Beklenen bir etkisi olur elbette, fakat Defender'dan daha stabildir. Kaspersky, ESET ve Bitdefender performansa eskisi kadar etki etmiyor artık. Bitdefender hala ağırdır, fakat atılan sistemde kullanılsa dahi gözle görülür fark yaratmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı