Anti-Virüs Sorunsalı

ernu

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Senelerdir bilgisayar kullanmaktayım. Bir çok antivirüs programı denedim ama bir türlü üst düzey bir koruma sağlayamadım. Eminim bunda bedava ya da crack'li kullanmamın etkisi vardır.

"En iyi antivirüs" sizce nasıl olmalı? Yani virüsleri kesinlikle kaçırmamalı mı? Ya da sistemi yormamalı mı?
Benim için hızlı tarama yapabilmesi ve sistemi az yorması önemlidir. Bu yüzdende bir süre Norton Gamer Edition kullandım. Fena değildi ama istediğim performansı alamadım. Geçtiğimiz günlerde internette araştırma yaparken, sistemi en az yoran ve koruma oranı da bir o kadar yüksek olan "Webroot SecureAnywhere" diye bir program buldum. Daha programın ne işe yaradığını bile çözemedim tam bir antivirüs programı değil sanırım.

Sizce iyi bir antivirüs nasıl olmalı ve hangi antivirüsleri önerirsiniz ?

*Bitdefender'ın bir çok ödül aldığını okumuştum gerçekten o kadar iyi mi?

Teşekkürler.

Ücretsiz kullanacaksan Panda Cloud kullan. Ama para verip orijinal Kaspersky ya da Norton Internet Security satın al.
Evet, Panda Cloud'u çok duydum. Denemekte fayda var. Fakat yanında Firewall yüklenmesi gerekmekte denmiş (Comodo v.b. firewall önerilmiş.) Ben bu firewall olayını anlamıyorum. Antivirüslerin içerisinde kurulu gelmiyor mu? Yani her antivirüsün aynı zamanda bir de firewall'u olması gerekmez mi? Biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

Doğru sölüyorsun kardesim Avast Premium olmadığı zaman virüs silmede yetersiz kalıyor.Not32 deneyebilirsin sistemi yormaz ama virüs konusunda biraz kötü.Virüsü engelliyor fakat bulaşan virüsü silmekte veya bulmakda biraz geri.

Firewall'ı Pro yani ücretli sürümünde veriyor Panda Cloud. Firmalara göre değişiklik gösteriyor. Kimi koyuyor kimi koymuyor güvenlik duvarını. Internet Security programlarında oluyor ama direkt.
Peki, Firewall yüklemeden bir antivirüs programını kullanmak mantıklı mı? (Firewall yüklü olmayan sürümler için)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı