Antidepresan polisliğe engel mi?

Wongvangs

Hectopat
Arkadaşlar gecen sene sağlık ocağından 1 kerelige mahsus 10 mglik cipralex kullanmistim. Bu yaz sinava girip polis olmak istiyorum ama Arastirdim ki son 2 seneye kadar bu tur ilaclari kullanmak elenme sebebiymiş. Ne yapmaliyim? Sizce baska seylere mi yoneleyim dersiniz?

Yasi gencse sorun teskil etcegini sanmiyorum.
Şimdi kardeşim sağlık raporu alırken aday öğrencinin son 2 sene içerisinde psikiyatri bölümünden muayene olup olmadığına bakıyorlar. 2 sene önceki durumuna da epikriz raporu ile bakıyorlar, mesela sen ilacı 2 sene önce kullandın, kullanma durumuna tanıya bakarlar, ve son 2 sene içerisindeki değişimine gelişimine bakarlar.. Yani önemli olan son 2 sene içerisinde psikiyatrideki muayene ve ilaç durumun.. Sonrası için de doktor muayenesi ile varılan sonuç.. Net cevabı yok, doktorda iş bitiyor.
Polislik ile ilgili bir forumda bunu buldum.

Yönetmelik değişti. Psikoloji tarafında bir tanı var ve tedavi edildiyse eğer üzerinden belirli bir süre geçmiş olması gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl. Bir arkadaşımın 3 dönem boyunca okuldan ilişiği kesildi ve mahkeme yoluyla döndü.

2020 yılında 26. dönem olarak okula giriş yaptı daha sonra elendi. Mahkeme kararı ile kazanılmış hakkını kaybetmeden bir sonraki döneme planlaması yapıldı. 27. dönemde de ilişiği kesildi. En sonunda yönetmelik değişti ve 28. dönemde sorunsuz bir şekilde mezun oldu.
Tabi tedavi 2020 yılından önce sonuçlandığı için bu başarıyı elde etti. İlacın kullanım süresi, bırkama zamanı ve sonuçlar da önem arz ediyor.

Arkadaşlar gecen sene sağlık ocağından 1 kerelige mahsus 10 mglik cipralex kullanmistim. Bu yaz sinava girip polis olmak istiyorum ama Arastirdim ki son 2 seneye kadar bu tur ilaclari kullanmak elenme sebebiymiş. Ne yapmaliyim? Sizce baska seylere mi yoneleyim dersiniz?
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nin, Madde 11'in 7. fıkrasında "Psikiyatrik hastalıklar açısından C dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar öğrenciliğe devam edemezler." 8.fıkrasında "Psikiyatrik rahatsızlıklar hariç, D dilimi sağlık şartlarını taşıyan öğrencilerden isteyenler, Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında uygun bir hizmet sınıfına atanırlar. E dilimi sağlık şartlarını taşıyan öğrenciler ile psikiyatrik rahatsızlık nedeniyle okullardan ilişiği kesilenler Emniyet Teşkilatında Devlet memurluğuna atanamazlar." şeklinde bu konuda düzenlemeler getirilmiş. Kısacası psikiyatrik tedavilerde A diliminde olma şartı var.

Yönetmeliğin ekler düzenlemesinde, hastalık branşları sınıflandırılmasında 11-Ruh Sağlığı ve Hastalıkları kısmında A-B-C-D tanımlamalarına girip girmediğine burdan bakabilirisin:

Günün sonunda bu değerlendirmeler sağlık kurulunca yapılıyor, bu konuda idare daha katı davranırken olay mahkemeye taşındığında mahkemeler daha gevşek davranabiliyor tabi düzenlemeye açık bir aykırılık yoksa. Dolayısıyla antidepresan alman her zaman polisliğe engel olmayabilir. Çünkü B diliminde her ne kadar depresyon ve anksiyete bozukluğu gibi hastalıklar sayılsa da bu depresyonun derecesi kişiler arası işlevselliğe ve iş ortamındaki uyumunun bozulmamış olması halinde veya hut çalışma gücü ve verimlerinin azalmamış olmamasına bağlı olarak değişken ve göreceli bir konu. Bu hastalıklar günümüzde çok sık görülen herkesin hayatın olağan akışında yaşaması muhtemel şeyler dolayısıyla herkesi gözünün üstünde kaş var diye birebir yönetmeliği kati uygulasalar ortalıkta polis bulamazlar.​

Son düzenleme:
Günün sonunda bu değerlendirmeler sağlık kurulunca yapılıyor, bu konuda idare daha katı davranırken olay mahkemeye taşındığında mahkemeler daha gevşek davranabiliyor tabi düzenlemeye açık bir aykırılık yoksa. Dolayısıyla antidepresan alman her zaman polisliğe engel olmayabilir. Çünkü B diliminde her ne kadar depresyon ve anksiyete bozukluğu gibi hastalıklar sayılsa da bu depresyonun derecesi kişiler arası işlevselliğe ve iş ortamındaki uyumunun bozulmamış olması halinde veya hut çalışma gücü ve verimlerinin azalmamış olmamasına bağlı olarak değişken ve göreceli bir konu. Bu hastalıklar günümüzde çok sık görülen herkesin hayatın olağan akışında yaşaması muhtemel şeyler dolayısıyla herkesi gözünün üstünde kaş var diye birebir yönetmeliği kati uygulasalar ortalıkta polis bulamazlar. Sanki millet çok sağlıklıymış gibi bir de manken aramaya kalkıyorlar bazen.​
B dilimi ne şartta olursa olsun elenme sebebi. Mahkemeler de yumuşak davranmıyor. Hasbelkader sadece 1 mg/dl yüksek çıkan açlık kan şekerim için EGM üçüncü itiraz hakkını kullanıyor.

B dilimi ne şartta olursa olsun elenme sebebi. Mahkemeler de yumuşak davranmıyor. Hasbelkader sadece 1 mg/dl yüksek çıkan açlık kan şekerim için EGM üçüncü itiraz hakkını kullanıyor.
Kardeşim ben b dilimi elenme sebebi değildir demiyorum arkadaşın b dilimine girip girmediğini kesin bilemeyiz. Kan şekeri farklı şekilde değerlendiriliyor, psikiyatrik hastalıklar farklı ayrı şeyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı