Antidepreson Bug'u

mfgsivaas5880

Hectopat
Makaleler
2
Üniversite 3 öğrencisiyim.
SSRI tipi antidepresan kullanıyorum. Şimdi onun yanında sakinleştirici olarak fazladan olanzapin ( etken madde, psikoz ve manik atak ) kullanıyorum.
İlaca başlama amacım rahat ve kabussuz uyku çeksbilmekti. Kendime zarar vermem problem değildi ki hâla değil.
Bu sabah kalkınca yine çıldırmaya başladım. Sakinleşmem için ilaç almam gerekiyordu yatmadan önce ama almadım. Neden alayım ki. İlacı alıyorum yataktan kalkamıyorum, derse gidemiyorum, ayakta duramıyorum. İlacın faydası olması gerekirken ölümü yaşarken tattırıyor bana. Kahvaltı yapan biri değilim. İlacı almak için yemek yemem lazım ama tok karna bile alsam mide bulantısı iki saat devam ediyor. ( vortioksetin etken madde, eşdeğer ilacı bir tane daha var ama o da aynı firma ). İlacı değiştirsem olmaz, çünkü öncekiler diğer insanlarda kullanılan doz bana etki etmiyordu. Ancak bu ilacın başlangıç dozu bile etki ediyor ( 10 başlangıç, 20 kullanıyorum son doz ).
İlacın faydası; sakin durmam, insanlarla sohbeyi kesebilmem onları umursamamam.
Eksileri; her seferinde mide bulantısı, almak için yemek yemek, çok fazla uyuyup gündeki önemli olayları kaçırmam, beyne etki eden ilaç ve yıkımı.
Yarar mı zarar mı bilemiyorum. İnsanlara iyi olduğumu, iyileştiğimi kanıtlamak için kendime zarar vermeyi kestiğimi göstermem mi lazım.
Yeter, yoruldum bu oyundan. İlacı kendim için, kendi mutluluğum için kullanmıyorum.
Not; Neyse akşam içmem gereken sakinleştiricimi şimdi içicem..

Tüm bunları aynı bu şekilde doktoruna anlatacaksın. İlacı değiştirecek farklı etken maddeli hatta tamamen farklı sınıf bir ilaç verecek.

Ana ilacın Olanzapin diğeri ona yardımcı olan bir ilaç, ilaçların yan etkileri sende ki bulantı gibi zamanla geçebilir ama geçmiyor ve yaşantını olumsuz etkiliyorsa değiştirilebilir. şikayet ettiğin konular maalesef antidepresan ların çoğunun yaptığı şeyler ki Olanzapin gibi ağır bir ilaç kullanıyorsun.

Bu ilaçların yan etkileri çok fazla. 5 aydır kullandığım ilacın etkisini diğerlerinde göremedim. Çoğu insan sertralin türevinden kullanırken bana etkisi sıfır idi.
Ayrıca ilacı bırakmayı düşünüyorum. İkinci ilacımı bir türlü seçemedik. İyi ki ölmeme kararı aldık.

Olanzapin ikinci ilacım. Önceden onsuz yapabiliyordum. Zor durumlarımda içki içerek sakin kalabiliyordum. Ama anneme söz verdiğim için öyle bir seçenek yok artık. 2 gün geçmesine rağmen sinir krizimsi durumum geçmediği için doktora gittiğimde olanzapin de ekledi. Ayrıca anksiyeteye bağlı olarak uyku ilacım da var. Onu çok nadir kullanıyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşım esas mesele nedir biliyor musun? Doğru zamanda doğru doktoru ve doğru ilaç kombinasyonunu bulabilmek bu bazen zaman alabiliyor ve tabi hasta yıpranıyor bu arada. Eğer doktorun bunu sağlayamıyorsa değiştirmen de fayda var.

Doktorlar ilaç vermek dışında pek de bir şey yapmıyor. Özel psikiyatris lazım.

Doktorlar ilaç vermek dışında pek de bir şey yapmıyor. Özel psikiyatris lazım.
Devlet hastanelerimizde de ismini duyurmuş iyi doktorlarımız var ama istediğimiz ilgiyi göstermiyorlar düşüncesi oluşuyor hastalarda bu da biraz normal günde 40 kişiye bakıyorlar, Özel psikiyatr da ilaç yazacak sonuçta.

Merhaba , öncelikle geçmiş olsun. Kullandığın ilaçları biliyorum. O ilaçlar aslında sana arka plana atıyor bazı şeyleri. Sen bir insansın . Bunu kendinde çözebilirsin. Motivasyonunu herzaman yüksek tut. Sana şuan tuhaf gelen şeyler ilaç kullanman ilaç kullanıncada toplum içinde bir garip hissediyorsun yüksek ihtimalle kendini.Merak etme dostum bu ilaçları herkes kullanıyor türkiyedeki sistem sinire strese sürüklüyor insanı. Tabi yine herşey kafada bitiyor. Kendine hobi edin , kız arkadaş yap. Köpek al köpek besle.Sürekli ben ilaç kullanıyorum diye düşünüp sorunlarını çözmeye çalışma . Bırak ilaçlar görevini yapsın. Günlük hayatına devam et. Burdan söylemesi kolay diyeceksin biliyorum. Ama seni anlıyabiliyorum. Ölümlü dünya burası kimse senin üzülmene bakmaz. Geçmiş olsun tekrardan.

Hobilerim var. İki hafta sonra bu dönemin ilk gösterisi var. Köpek ile ilgili bir sıkıntım var;
Bilmiyorum, çok sıkıntılı olabiliyor bazen hayat ortada bir şey yokken bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…