Üniversite 3 öğrencisiyim.
SSRI tipi antidepresan kullanıyorum. Şimdi onun yanında sakinleştirici olarak fazladan olanzapin ( etken madde, psikoz ve manik atak ) kullanıyorum.
İlaca başlama amacım rahat ve kabussuz uyku çeksbilmekti. Kendime zarar vermem problem değildi ki hâla değil.
Bu sabah kalkınca yine çıldırmaya başladım. Sakinleşmem için ilaç almam gerekiyordu yatmadan önce ama almadım. Neden alayım ki. İlacı alıyorum yataktan kalkamıyorum, derse gidemiyorum, ayakta duramıyorum. İlacın faydası olması gerekirken ölümü yaşarken tattırıyor bana. Kahvaltı yapan biri değilim. İlacı almak için yemek yemem lazım ama tok karna bile alsam mide bulantısı iki saat devam ediyor. ( vortioksetin etken madde, eşdeğer ilacı bir tane daha var ama o da aynı firma ). İlacı değiştirsem olmaz, çünkü öncekiler diğer insanlarda kullanılan doz bana etki etmiyordu. Ancak bu ilacın başlangıç dozu bile etki ediyor ( 10 başlangıç, 20 kullanıyorum son doz ).
İlacın faydası; sakin durmam, insanlarla sohbeyi kesebilmem onları umursamamam.
Eksileri; her seferinde mide bulantısı, almak için yemek yemek, çok fazla uyuyup gündeki önemli olayları kaçırmam, beyne etki eden ilaç ve yıkımı.
Yarar mı zarar mı bilemiyorum. İnsanlara iyi olduğumu, iyileştiğimi kanıtlamak için kendime zarar vermeyi kestiğimi göstermem mi lazım.
Yeter, yoruldum bu oyundan. İlacı kendim için, kendi mutluluğum için kullanmıyorum.
Not; Neyse akşam içmem gereken sakinleştiricimi şimdi içicem..