Anti-Virüs programına hiç gerek yok, çünkü örnek verecek olursak Steam güvenilir oyun satın alma indirme platformu ama virüs olabilecek saçma sapan sitelerden indireceğin bi dosyayı sadece ve sadece resmi sitesinden indir. Riskli olan program,dosya,resim gibi şeylere bulaşma. Bilgisayarın kuş kadar hafif hissedersin Anti-Virüs ne zaman kullansam bilgisayara yük biniyor gibi geliyor. Arkadaşında dediği gibi ''En iyi antivirüs sensin.''
Eğitim şartmış cidden. O Steam denilen platform kusursuz bir platform değil, oyunların içine enjekte edilen trojanlar veya açıklar sayesinde yine virüs bulaşıyor bilgisayarına. Riskli program diye bir şey yok. Açmadığınız taktirde bile bulaşan virüsler var.
Boot Sektör virüsü bunlardan bir tanesi. Hard Diskin, işletim sistemini başlattığı bölüme yerleşir ve işletim sistemi açılır açılmaz devreye girer. Aynı zamanda temizlenmesi en zor virüslerden birisidir.
Bunun yanında Kalıcı Dosya Virüsü (Resident) dediğimiz türden virüsler vardır ki bunlar çok tehlikelidir. Sen çalıştırmasan bile çalışabilir, ilk bulaştığı yerden silsen bile kendini başka yerlere kopyalabilir.
Bu 2 tür virüslerden kurtulmanın şansı yok! İnternet sitesine arattığın virüslü bir site bile daha tıklamadan virüs bulaştırıyor bilgisayarına. Senin o güvenli dediğin sitelerde bile Mining işlemi olabiliyor. Sanki sadece Youtube, Facebook, Sosyal, Twitter, İnstagram vb. sitelere tıklıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Girdiğiniz Alış-Veriş siteleri eğer güvenli değil ise sizin bilgisayarınızdan zamanlanmış görev olarak coin kasabilir.
Girdiğiniz internet sitelerinin kötüye kullanılacak çerezlerinden tutun önbelleğinize kadar bulaşır virüsler. Özellikle Regedit'e bulaşan virüsü siz bilemezsiniz, Anti-Virüs bilir.
Saçma sapan reklam sitelerine ve goo . gl'li bağlantılarına tıkladığınız zaman bulaşacak şeyin haddi hesabı olmaz.
Özellikle Goo . gl'li linkler sizin IP adresinizi alır, bununla birlikte virüslü siteye sokar. Dosya . co gibi Türk dosya paylaşım platformlarından %90 ihtimalle virüs kaparsınız.
Bir kez AdWare bulaştırdığınız zaman yine Anti-Virüs kullanmamaya devam ederseniz o bilgisayarınıza bay bay diyebilirsiniz.
En önemli şey olan Zero-Day exploit ve Ransomwareler'den nasıl kaçmayı düşünüyorsunuz acaba Anti-Virüssüz bir bilgisayar ile bana bir açıklar mısınız madem "En iyi Anti-Virüs sensin." Diyebilecek kadar bilgilisiniz?
Şimdi bana gelip güncelleştirmeler demeyin çünkü onlar işe yaramaz, Anti-Virüslerin veritabanı olmadan güncelleştirmeler ile falan kaçamazsınız. Kullandığınız Java'dan tutun birçok uyguluma da güvenlik açığı var.
Örneğin:
Güvenilir diyebileceğimiz Twitch'in masaüstü uygulamasında node.dll türünde güvenlik açığı var.
Anti-Virüs olmadan senin o güvenilir dediğin uygulamada güvenlik açığı olmadığının garantisini versene bana.
Senin o güvenilir dediğin Steam'in yeni güncelleştirmesinde güvenlik açığı olup olmadığının garantisini verebilir misin? Cloud teknolojisine sahip misin, miyiz?
Zararlı bir internet sitesini arattığın zaman bile virüs gireceğini bilebilir miydin sen AV kullanmadan?
Bana bunların cevaplarını ver ondan sonra "En iyi Anti-Virüs sensin." Cümlesini kurabilirsin, iyi günler.
Anlatmam çünkü birçok kez anlattım okuyan bir nesil olsalardı böyle saçma cümleler kuramazlardı. Akılları biz Türklerin başına gelince anlıyorlar ama iş içten geçiyor
Eğitim şart. Lafını ederim uzaklaşırım
Ben bu zihniyetdeki insanlar ile tartışmaya devam edeceğim gibi gözüküyor, anlatmazsam kafayı yiyorum sonra. Göz göre göre insanları yanlış yönlendiriyorlar, kendilerini de.