Antivirüs programı deneme sürümünün bittiğini nasıl anlıyor?

• Konuyu başlatan 585644
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 618
Birçok AV, HWID ile yapabilir bunu. HWID yani Hardware ID, donanımınızın kimliği demektir. Format atsanız dahi çeşitli AV yazılımlarının deneme sürümlerinin etkinleşmemesi bundan kaynaklıdır. Aynı sisteme kurulum yaptığınızı anlıyor zira.

Kaspersky, ESET gibi üreticiler bunu kullanmıyor. Sürekli olarak kaldır-kur mantığı ile deneme sürümüne erişmek mümkün olsa da kesinlikle tavsiye edilmiyor. Zira AV yazılımlarının sistem sınıflandırması yapması oldukça önemli ve siz her kaldırma işlemi yaptığınızda bu sınıflandırma ortadan kalkıyor.

Zararlı yazılımlarla internet hattınızdan (zombi bilgisayar) suç işlenebileceğini unutmamak gerek, seri nonuzu kopyasalar yine iyi bir şekilde yırtarsınız.

Trial süreniz bittiyse geçmiş olsun. Ücretsiz programlar var tarama için tavsiye ederim.
Bu tarz bir slave olmak, sürekli belirli bir kişinin hedefinde olmaktan daha az endişelendiriyor beni. Var tabi bitdefender motoru kullanıyorum da birde başka bir programla taratayım dedim.
Bazı yöntemler var bildiğim de yöntemler ancak bunların hepsi illegal olur ve emek hırsızlığına giriyor biraz da. Yapmayın.
Antivirüs yazılımlarının yaptığı veri satmaktan daha fazla illegal değil mi ?

Bu tarz bir slave olmak, sürekli belirli bir kişinin hedefinde olmaktan daha az endişelendiriyor beni. Var tabi bitdefender motoru kullanıyorum da birde başka bir programla taratayım dedim.

Antivirüs yazılımlarının yaptığı veri satmaktan daha fazla illegal değil mi ?
Sözleşmeleri var kullanmadan önce çoğu antivirüs onları onaylatıyor size. Ayrıca sattığı veriler de şifrelerimiz falan olmuyor. Yani illegallik yok.

Birçok AV, HWID ile yapabilir bunu. HWID yani Hardware ID, donanımınızın kimliği demektir. Format atsanız dahi çeşitli AV yazılımlarının deneme sürümlerinin etkinleşmemesi bundan kaynaklıdır. Aynı sisteme kurulum yaptığınızı anlıyor zira.

Kaspersky, ESET gibi üreticiler bunu kullanmıyor. Sürekli olarak kaldır-kur mantığı ile deneme sürümüne erişmek mümkün olsa da kesinlikle tavsiye edilmiyor. Zira AV yazılımlarının sistem sınıflandırması yapması oldukça önemli ve siz her kaldırma işlemi yaptığınızda bu sınıflandırma ortadan kalkıyor.
Sistem sınıflandırma derken neyi kastettiniz ?

Sistem sınıflandırma derken neyi kastettiniz ?
Sistemde keşif yapıp dosya bölümlerini kontrol ederler, bu sayede sonraki taramalarda veya arka plan taramalarında sisteme özgü ilk bakacakları noktaları seçerler. Bir nevi kullanım alışkanlığınızı öğrenme diyebiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı