Antivirüs programı önerisi

Performans konusunda şüphesiz ki en iyi çözüm ESET olacaktır, fakat fiyatı bir nebze tuzlu. Deneme sürümünde arkadaş daveti ile 6 aylık abonelik alabilirsiniz, fakat bununla uğraşmam derseniz Kaspersky Standard yeterli olacaktır.

Performans konusunda şüphesiz ki en iyi çözüm ESET olacaktır, fakat fiyatı bir nebze tuzlu. Deneme sürümünde arkadaş daveti ile 6 aylık abonelik alabilirsiniz, fakat bununla uğraşmam derseniz Kaspersky standard yeterli olacaktır.

Hocam doğum gününüz kutlu olsun. Bu arada nerelerdeydiniz bayağıdır göremiyorum sizi forumda? Bir sıkıntı yok umarım.

Hocam doğum gününüz kutlu olsun. Bu arada nerelerdeydiniz bayağıdır göremiyorum sizi forumda? Bir sıkıntı yok umarım.
Teşekkür ederim dostum sağ olasın, son zamanlarda çok sık giremiyorum işlerden dolayı, yakın zamanda tekrar aktifliği arttıracağım umarım.

Uzun yıllar antivirüs kullanan biri olarak.

Sistem iyiyse;
McAfee, BitDefender, Norton.
Sistem kötüyse;
ESET
Antimalware/Tarama aracı.
Malwarebytes, Hitman Pro.

Uzun yıllar antivirüs kullanan biri olarak.

Sistem iyiyse;
McAfee, BitDefender, Norton.
Sistem kötüyse;
ESET.
Antimalware/Tarama aracı.
Malwarebytes, Hitman Pro.

McAfee dışındakilere katılırım ama McAfee artık iyi değil satıldıktan sonra hiçbir şey yolunda gitmedi. Bu arada Norton PC'yi yoruyor mu ya? Çok eskiden kullanmıştım da tam hatırlamıyorum.

McAfee dışındakilere katılırım ama McAfee artık iyi değil satıldıktan sonra hiçbir şey yolunda gitmedi. Bu arada Norton PC'yi yoruyor mu ya? Çok eskiden kullanmıştım da tam hatırlamıyorum.

McAfee'yi gündelik olarak kullanıyorum düşük sistemler için önermediğim bir antivirüstür. Gerek testlere bakarak gerek kendi 1 yıllık deneyime göre ve diğer rakiplerini de kullanıp karşılaştırmalarıma göre yüksek sistemler için en iyi antivirüs programlarından olduğunu düşünüyorum.

Norton'u eskiden kullandığımda bayağı hantaldı ama şu an nispeten daha iyi yine düşük sistemler için önermediğim bir antivirüstür yüksek sistemler içinse ideal olduğunu düşünmüyorum özellikle de fiyatı arada 60 TL'ye düşüyor antivirüse çok para vermek istemeyenler için gayet güzel.

BitDefender da düşük sistemlerde hantal ama yüksek sistemlerde kesinlikle en iyi antivirüslerden olduğunu düşünüyorum.

ESET düşük kaynak kullanımıyla düşük sistemlerde rahatlıkla kullanılabilir güzel bir antivirüstür sistem kötüyse sistemi yormadan güzel bir deneyim sağlıyor.

Bu antivirüslerden birini kullanan birine bence antimalware gerek yoktur ama yine de malwarebytes ve Hitman Pro antimalware olarak bulundurulabilir.

Önermediğim antivirüsler;

Kaspersky:
Benim sistemimde çok fazla FPS düşüşü ve mavi ekran hatalarına yol açmıştı üstelik giren virüs yüzünden format atmak zorunda kalmıştım.

Avast:
Bilgi kaçırma olaylarıyla tüm güvenini yitirmiş düzgün bir koruması olmayan antivirüs.

Avira:
Avast satın almadan önce idare ederdi şimdi Avast'ın aynısı.

Defender:
Tehditlere engel olamıyor şahsen tavsiye etmen.

IObit :
Bilgisayarınızı bozuyor ve sistem dosyalarınızı virüs diye siliyor.

Son düzenleme:
Genel bir yanılgı oluşmuş sanırım, buna açıklık getirmek istiyorum.

Antimalware dediğimiz araçların artık AV çözümlerinden neredeyse farkı kalmadı, hepsi gerçek zamanlı koruma sunuyor, hepsi gelişmiş zararlı kaldırma özellikleri sunuyor.

Fakat;
  • Sistemde AV bulunuyorsa, sırf Antimalware yazdığı için MBAM kurulmamalı. Zira aynı sistemde 2 farklı AV kullanmakla eşdeğer olur.
  • Hitman Pro, Antimalware olarak değil tarama motoru olarak sınıflandırılmalıdır.
  • MBAM dahil diğer araçları, mevcut AV çözümünüze ek olarak bir tarama motoru şeklinde kullanın.
  • MBAM'i asla gerçek zamanlı koruması ile kullanmayın.

• MBAM dahil diğer araçları, mevcut av çözümünüze ek olarak bir tarama motoru şeklinde kullanın.
  • MBAM'i asla gerçek zamanlı koruması ile kullanmayın.

Kesinlikle katılıyorum herhangi bir av kuruluyken MBAM yükleyip bir de onun aktif korumasını açmak, sistemde 2 tane av kullanmaktan farksız. Kendim de Kaspersky + (sadece tarama amaçlı) MBAM kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı