Emrecopur
Hectopat
Kurumsal düzeyde ESET server & ESET endpoint kullanıyoruz. Bireysel olarak da laptopumda ESET premium kullanıyorum. ESET'e geçmem endpoint gördükten sonra oldu. Davranışsal analiz, livegrid sistemi (özellikle her indirdiğiniz şüpheli dosyayı ESET lab a gönderip kontrol edilmesi),kendini kapatma koruması, güvenli tarayıcı koruması ileri seviyelerde mdr (managed detected and response sistemi) vs. tabii mdr üst paketlerde var yani alarm sistemi gibi network ü nüzü izleyip müdahale etmeleri vs. lafın kısası ESET oldukça hafif ve etkili bir av ayrıca gerek bireysel gerek kurumsal Türkçe destek hatları da var. Herhangi bir problem yaşadığınız da AnyDesk ile anlık bağlantı yapıp müdahale edebiliyorlar sisteminize. Önerim ESET olur arkasından Kaspersky olur ücretli olacaksa bu ikisinden öteye gitmemeniz iyi olur.
Bu cidden işe yarıyor mu ya?
McAfee internet Security kullanıyordum ben de sisteme format attıktan sonra tekrar kurmak istemedim ESET'e her zaman ilgim vardı bir deneyeyim dedim gerçekten çok memnunum ağ yönetimi olsun her şeyi mükemmel evde bir cihaz bağlandığı anda hemen uyarıyor McAfee'nin bulamadığı şeyleri buldu EFI bölümünde nasıl olduysa hemen McAfee ile iletişime geçip üyeliğimi iptal ettim ve her saat de veri tabanı güncelliyor.