Antivirüs programı önerisi

Kurumsal düzeyde ESET server & ESET endpoint kullanıyoruz. Bireysel olarak da laptopumda ESET premium kullanıyorum. ESET'e geçmem endpoint gördükten sonra oldu. Davranışsal analiz, livegrid sistemi (özellikle her indirdiğiniz şüpheli dosyayı ESET lab a gönderip kontrol edilmesi),kendini kapatma koruması, güvenli tarayıcı koruması ileri seviyelerde mdr (managed detected and response sistemi) vs. tabii mdr üst paketlerde var yani alarm sistemi gibi network ü nüzü izleyip müdahale etmeleri vs. lafın kısası ESET oldukça hafif ve etkili bir av ayrıca gerek bireysel gerek kurumsal Türkçe destek hatları da var. Herhangi bir problem yaşadığınız da AnyDesk ile anlık bağlantı yapıp müdahale edebiliyorlar sisteminize. Önerim ESET olur arkasından Kaspersky olur ücretli olacaksa bu ikisinden öteye gitmemeniz iyi olur.

Bu cidden işe yarıyor mu ya?

McAfee internet Security kullanıyordum ben de sisteme format attıktan sonra tekrar kurmak istemedim ESET'e her zaman ilgim vardı bir deneyeyim dedim gerçekten çok memnunum ağ yönetimi olsun her şeyi mükemmel evde bir cihaz bağlandığı anda hemen uyarıyor McAfee'nin bulamadığı şeyleri buldu EFI bölümünde nasıl olduysa hemen McAfee ile iletişime geçip üyeliğimi iptal ettim ve her saat de veri tabanı güncelliyor.

Malwarebytes kullan ama gene de internetten kaynağı güvenli olmayan hiçbir şey indirme
Şu anda çok basit bir fud methodu var Java ile yapılan hiçbir stealer VirusTotal'dir avastır Malwarebytes'dır hiçbiri görmüyor o zaman Java dosyalarını indirmem vs diyebilirsiniz fakat jar to EXE çok basit şekilde yapılıyor.

Malwarebytes kullan ama gene de internetten kaynağı güvenli olmayan hiçbir şey indirme.
Şu anda çok basit bir fud methodu var Java ile yapılan hiçbir stealer VirusTotal'dir avastır Malwarebytes'dır hiçbiri görmüyor o zaman Java dosyalarını indirmem vs diyebilirsiniz fakat jar to EXE çok basit şekilde yapılıyor.

Java uzantılı bir şey indirmeye gerek duymadım hiç bilgi için teşekkür ederim.

McAfee internet Security kullanıyordum ben de sisteme format attıktan sonra tekrar kurmak istemedim ESET'e her zaman ilgim vardı bir deneyeyim dedim gerçekten çok memnunum ağ yönetimi olsun her şeyi mükemmel evde bir cihaz bağlandığı anda hemen uyarıyor McAfee'nin bulamadığı şeyleri buldu EFI bölümünde nasıl olduysa hemen McAfee ile iletişime geçip üyeliğimi iptal ettim ve her saat de veri tabanı güncelliyor.

Kurumsal olan (server, endpoint) daha güzel hocam 😁 ama bireysel de fena değil aynı mantık aynı ayarlar. Özellikle Chrome, Edge gibi tarayıcılarda yeşil çizgi ile ekstra bir katman sağlayarak koruma yaptığını belirtmesi çok güzel bir detay. Keşke Opera için de destek getirseler.
Hayalimdeki çalışma ortamı: 😁

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kurumsal olan (server, endpoint) daha güzel hocam 😁 ama bireysel de fena değil aynı mantık aynı ayarlar. Özellikle Chrome, Edge gibi tarayıcılarda yeşil çizgi ile ekstra bir katman sağlayarak koruma yaptığını belirtmesi çok güzel bir detay. Keşke Opera için de destek getirseler.
Hayalimdeki çalışma ortamı: 😁

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Brave kullanıyorum bireysel de iş yapıyor ya hocam yabana atmamak lazım :)

EXE'ye çevriliyor demek istediğim yani antivirüs her şey değil seninde tedbirli olman lazım.

Evet anladım hocam zaten öyle çok bir şey indirdiğim yok indireceğim EXE olsun başka bir şey olsun iyice araştırıp VirusTotal olsun diye Online tarama yerleri olsun metadefender jotti virscan free automated malware analys Kaspersky threat intelligance portal gibi yerlerde kontrol ettirip güvenli olduğuna kanaat getirirsem kuruyorum.

Son düzenleme:
Brave kullanıyorum bireysel de iş yapıyor ya hocam yabana atmamak lazım :)

Evet anladım hocam zaten öyle çok bir şey indirdiğim yok indireceğim EXE olsun başka bir şey olsun iyice araştırıp VirusTotal olsun diye Online tarama yerleri olsun metadefender jotti virscan free automated malware analys Kaspersky threat intelligance portal gibi yerlerde kontrol ettirip güvenli olduğuna kanaat getirirsem kuruyorum.

Brave tarayıcı mı? Onu bende Chrome yerine müşterilere kuruyorum oldukça hoşuma gidiyor geçmeye niyetim var. Antivirüsü var mı ondan haberim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı