Antivirüs programından bazı imzaları kaldırmak güvenliği etkiler mi?

ErenEksen

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar,

Direkt konuya geçeyim,
Ben virüs programı olarak Norton kullanıyorum ve piyasanın en güçlü virüs programı da uzun araştırmalarım sonucu bu olduğunu gördüm. Ama ben katılımsız, Crack, Patch gibi programları virüs olarak algılamaması için aşağıdaki imzaları virüs olarak algılamasını devre dışı bırakacağım.
Kod:
# Win64/HackKMS.C (KMS İle Windows Lisanslama Dosyalarını Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/HackTool.Crack.CS (Crack Dosyalarını Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/HackTool.Crack.EA (Crack Dosyalarını Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/HackTool.Crack.EI (Crack Dosyalarını Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/HackTool.Silentall.L (Katılımsızları Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/HackTool.Silentall.K (Katılımsızları Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/HackTool.Silentall.G (Katılımsızları Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/RemoteAdmin.Ammyy.B (Ammyy Admin'i Virüs Olarak Görmez.)
# Win32/HackTool.Patcher.AD (Patcher Dosyalarını Virüs Olarak Algılamaz.)
# Win32/Packed.Autoit.H (Autoit Dosyalarını Virüs Olarak Görmez.)

Ben bunları devre dışı bırakırsam korunmamda etki yaratır mı? Mesela trojan, klasör virüsü, fidye virüsünden korur mu? Virüs programım zaten bunlardan koruyor şu anda ama bir bilgisayarda Eset kurulu ve bu özellikler devre dışı bırakılmış bi ara flash diskten klasör virüsü bulaşmıştı. Eset öylece baktı ve sistem taramasında virüs olarak görmedi bile.

O bilgisayara Norton'u kurduğumda temizlemişti acaba Nortonda bu özellikleri devre dışı bıraksam korunmamda etki eder mi? Bu tarz virüslere eskisi gibi korur mu?

Hariç tutulanlara eklersen o dosyaları taramaz, işlevine karışmaz. Dosyaların temiz olduğuna eminsen veya o dosyaların kafasına göre işlev yapmalarını istiyorsan hariç tutabilirsin.

Fakat Technopat olarak o tür uygulamalar kullanmanızı ve bu işlemi yapmanızı önermiyoruz.

AutoIt masum bir programdır ve dosyalarının Norton tarafından virüs olarak algılanması AV-Test kurumuna göre yanlış alarmdır.

KMSpico ve Loader gibi yazılımlar kullanmayın korsan Windows kullanmanın zararlarına bu makaleden bakabilirsiniz.

Korsan Windows Kullanmak Neden Tehlikeli? - Technopat

Crack konusuna gelirsek bu tür dosyaları VirusTotal üzerine yükleyerek davranış raporlarını inceleyin ve bağlandığı bir e-posta veya bir adres yok ise güvenin yine de size kalmış bence kullanmayın.

Katılımsız programları internetten indirmeyin içine virüs gömülmüş olabilir onun yerine hazırladığım katılımsız program oluşturma rehberine göre siz de kendiniz katılımsız yapabilirsiniz.

[Rehber] Katılımsız Kurulum Oluşturma

AutoIt masum bir programdır ve dosyalarının Norton tarafından virüs olarak algılanması AV-Test kurumuna göre yanlış alarmdır.
AutoIT yazılım dilidir. Bu yüzden masum olan dildir. Dil ile yazılanlar olmayabilir diğer dillerde olduğu gibi. Masum dersen Java, C++, Dos gibi dillerle yazılan zararlıları da zararsız olarak nitelemiş olursun :)
Autoit genelde hilelerde kullanılan bir yazılım dili. Ancak yararlı olduğu programlanmış olan yazılımlar da yok değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı