Antivirüs programları gereksiz mi?

386107

Centipat
Ben son 5 yıldır hiçbir antivirüs kullanmıyorum. Windows 7 kullanıyorum ve özel bir güvenlik duvarı falan da kurmadım. Ara sıra, haftada 1 Malwarebytes'ı güncelleyerek tarama yapıyorum ve 5 yıldır bir kez bile sorun bulmadı. İnterneti herkes gibi rahatça kullanan, Torrent indiren vs biriyim. Bu durumda antivirüs programları çok da gerekli değil sanki.

Ben son 5 yıldır hiçbir antivirüs kullanmıyorum. Windows 7 kullanıyorum ve özel bir güvenlik duvarı falan da kurmadım. Ara sıra, haftada 1 Malwarebytes'ı güncelleyerek tarama yapıyorum ve 5 yıldır bir kez bile sorun bulmadı. İnterneti herkes gibi rahatça kullanan, Torrent indiren vs biriyim. Bu durumda antivirüs programları çok da gerekli değil sanki.

Torrent korsan oyun indiriyorsan gerekli trojan virusu bilgisayarı yavaşlatmaz sadece adam seni izler haberin olmaz Malwarebytes güçlü ama anlık koruma senin için daha iyi.

xxx siteler, torrent vs için karpersky kullan. En iyi anlık korumayı sağlarlar.
Ancak xxx sitelere girmiyorsanız, resmi sitelerde takılıyorsanız gereksiz.

Torrent korsan oyun indiriyorsan gerekli trojan virusu bilgisayarı yavaşlatmaz sadece adam seni izler haberin olmaz Malwarebytes güçlü ama anlık koruma senin için daha iyi.
Peki ama trojan bir kere girmiş olsa sonrasında malwerbytes onu bulmaz mı? Ben sırf durumu kontrol etmek için birkaç kez f-secure gibi iyi ve online tarayıcılarla da tarattım yine bir şey çıkmadı.

Güvenilir siteler kullanırsan sorun olmaz hikayesine hala inanan kişileri görmek tuhaf geldi bir anda.

Sisteminize bir zararlının bulaşması için illa güvenilir sitelerin dışına çıkmanıza gerek yok. Bugün zero day exploitler bile AV yazılımlarını atlatabiliyorken, hem güncelliğini yitirmiş, hem güvenlik güncellemesi almayan hem de AV olmayan bir sistem kullanmak büyük cesaret.

AV şarttır, fakat güncel sistemde şarttır. Güncel olmayan sistemlerde zaten istismar edilebilecek zafiyetlerin sayısı fazlasıyla yüksek olmakla birlikte, AV çözümlerinin yaptığı sıkılaştırma işlemleri de yeterli gelmeyecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı