Antivirüs Programları Ne kadar gerekli?

Enesalp

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, antivürüs programları ne kadar gerekli ve sizce hangisi alınmalı? Ben 30 günlük.
Kaspersky Total Security kullandım bitmek üzere, sizce satın almalı mıyım?

AVG Free kullanıyorum yıllardır, baya güzel. Tavsiye ederim ama yine de paralı alacaksanız 360 veya Norton alın bence. Sanırım ikisi aynı firmaya aitti, yanlışsa düzeltin.

Kullanımınıza bağlı.
Eğer bilginiz yeterliyse, kullanmasanız bile olur.
Ancak her gün yaptığın iş değişiyor, çok fazla adres geziyorsanız özellikle bilmediğin dosyalar indiriyorsanız antivirüs kullanmalısınız.
Windows Defender ise bana göre gayet başarılı bir yazılım.

Çok büyük riskler olursa örneğin : WannaCry.exe virüsü gibi, tüm programlar zaten yetersiz kalıyor ve kaldı da.

Windows Defenderi tüm özellikleriyle beraber kullanırsan fazlasıyla işini görür.

Not : Bir dosya veya hangi bir şey indirmeden önce virüstotal taraması yapmanda fayda var.

Biraz da kullanıcıya bağlı. Antivirüs kullanılması gerektiğini çok söyledim ama senelerdir hiç kullanmadım hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Eğer çok takıyorsan Kaspersky İnternet Security alabilirsin.

Buradaki testlere bakılırsa Windows Defender iyi sonuçlar çıkarmış.

Aslında ne kadar çok gerekli olduğundamn öte bilgisayarı kaç kişi kullandığı önemli evde ufak bir çocuk var ise vede her önüne geleni indiriyorsa siz istediğiniz kadar bilinçli olun o virüsün gireceği kesin sadece siz kullanıyorsanız vede bilmediğiniz emin olmadığınız kaynaklardan paylaşım yapmıyorsanız standar gelen güvenlik yazılımı yeterlidir

Merhaba arkadaşlar, antivürüs programları ne kadar gerekli ve sizce hangisi alınmalı? Ben 30 günlük.
Kaspersky Total Security kullandım bitmek üzere, sizce satın almalı mıyım?
Gereksiz 5 yıldır kullanmıyorum antivirüs hiç bilgisayarım çökmedi virüs yüzünden dikkatli bir kullanıcı olursan her gördüğünü indirmessen gerek yok virüs programına.

Geçen seneki kullanıcı verilerinin satılma skandalından sonra kimseye güvenim kalmadı benim. Black Mirror'ı canlı yaşayacaklar bize.

Çok büyük riskler olursa örneğin : WannaCry.exe virüsü gibi, tüm programlar zaten yetersiz kalıyor ve kaldı da.
Bu yanlış bir bilgi. Siz bir olayı olduktan sonra engelleyemezsiniz. Olmadan önce engellemeniz lazım.
Eğer siz virüsü indirip açtıktan sonra antivirüs indirirseniz tabii durduramaz çünkü bu tür virüsler işletim sistemini kendine göre şekillendiriyor. Antivirüslerin asıl amacı virüs sisteme bulaşmadan önce yok etmek.
O Kaspersky VS Wannacry videolarında mesala antivürüs'ü devre dışı bırakmadan açamıyorlar. Adam korumayı devredışı bırakıyor virüsü açıyor sonra korumayı açıp bekliyor. Bence hiç kimse bu kadar bilgisiz olamaz. Adam AV ü devre dışı bırakıp MemZ yi açıyor sonra korumayı açıyor ve Nyan CAT gelince şaşırmıs gibi yapıp aaa antivirüs kaybetti ne tesadüf. Bu yüzden bu testleri saçma buluyorum.

Bu yanlış bir bilgi. Siz bir olayı olduktan sonra engelleyemezsiniz. Olmadan önce engellemeniz lazım.
Eğer siz virüsü indirip açtıktan sonra antivirüs indirirseniz tabii durduramaz çünkü bu tür virüsler işletim sistemini kendine göre şekillendiriyor. Antivirüslerin asıl amacı virüs sisteme bulaşmadan önce yok etmek.
O Kaspersky VS Wannacry videolarında mesala antivürüs'ü devre dışı bırakmadan açamıyorlar. Adam korumayı devredışı bırakıyor virüsü açıyor sonra korumayı açıp bekliyor. Bence hiç kimse bu kadar bilgisiz olamaz. Adam AV ü devre dışı bırakıp MemZ yi açıyor sonra korumayı açıyor ve Nyan CAT gelince şaşırmıs gibi yapıp aaa antivirüs kaybetti ne tesadüf. Bu yüzden bu testleri saçma buluyorum.

WannaCry virüsü bankalara, devlet sistemlerine, hastane sistemlerine, uluslararası sistemlere vurduğu zaman milyonlarca bilgisayarı etkiledi ve çoğunda geri dönüşü olmayan hasarlar bıraktı. Belli bir ücret karşılığında sistemleri terk edeceği vaat etse de bir çok kullanıcı o dönem ödeme yaptıkları halde sistemlerinin başkalarının kontrolünde olduğunu belirtmişti. Bunları araştırarak görebilirsin. Milyonlarca bilgisayar milyonlarca sistem onca resmi kurumlar virüs korumasız mı çalışıyor? Ya da sence dünyanın en büyük şirketleri senin bile bildiğin Kaspersky antivirüs programını bilmiyor mu?
" O Kaspersky VS Wannacry videolarında mesala antivürüs'ü devre dışı bırakmadan açamıyorlar " Bu doğru değil. Eğer doğru olsaydı bahsettiğin şirket işi gücü bırakıp WannaCry.exe zamanında tüm gücünü bunun için harcamazdı. Bu bahsettiğin virüs yayıldıktan bir süre sonra ki eminim ki kısa bir süre değil. Yani virüs zaten milyonlarca sisteme zarar verdikten sonra bu yapılsa da bir şey değiştirmez.

Virüs hali hazırda milyonlarca sisteme yayılmışken yayılmasını durduran tek şey. Virüslü sistemlerin durdurulması ve belli bir süre sistemlere hareket kısıtlaması uygulanmasıydı.

Eğer bir daha WannaCry.exe gibi bir özel bir virüs dünyaya ve sistemlere yayılırsa yine aynı olay yaşanacak.
Çünkü antivirüs programları geçmiş örnekleriyle hareket eder. Özel bir yazılım rahatlıkla bu korumayı aşabilir. Çünkü özeldir, bir geçmişi yoktur.
Antivirüsler sadece geçmişi bilinen sistemlerinde tanımlı olan virüsleri tespit edebilir. Özel yazılımcılar tarafından özel yazılan virüsleri bulamazlar. Çünkü belli bir seviyeyi aşmış insanlar kendi geliştirdikleri kodlarla hareket ederler ve antivirüsler bunları göremezler, ellerinde örnek yoktur.

Dolayısıyla " Çok büyük riskler olursa örneğin : WannaCry.exe virüsü gibi, tüm programlar zaten yetersiz kalıyor ve kaldı da. "

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı