Antivirüs programları çok mu gerekli?

İnternetten birşey indiriyorsanız, lisanslı bir program kullanmadığınız sürece yinede çok güvenmeyin. Lisans yoksa kimse size doğrudan doğruya güvenlik vermez. Bilginiz olsun istedim.

Hiç internet girmeyen biri için zaten Defender bile gereksiz ama normal bir kullanıcı en fazla Word dokümanları indirir ki bu durumda Defender ve bilinçli olması yeterlidir. 100MB boyutlu bir PDF dosyasından şüphelenilmesi gerektiğini biliyorsa zaten sorun yok.
Word,PDF dosyalarından ransomware bulaşabildiğini biliyor muydunuz?

Senin denetiminde kardeşim. Hiçbir virüs senin iznin olmadan sistemine giremez.
O açtığın PDF dosyası ransomware içeriyorsa anında bulaşıyor virüs.
Düşün bilgisayarında antivirüs yok ve bilmeden virüslü bir şey açıyorsun vee bulaşıyor o anda bulaşmasını nasıl engellersin Görev Yöneticisi'nden falan mı kapatacaksın.

O açtığın PDF dosyası ransomware içeriyorsa anında bulaşıyor virüs.
Düşün bilgisayarında antivirüs yok ve bilmeden virüslü bir şey açıyorsun vee bulaşıyor o anda bulaşmasını nasıl engellersin Görev Yöneticisi'nden falan mı kapatacaksın.
İşte o virüslü şeyi sen sokuyorsun ondan bahsediyorum. Saçma sapan maillere tıklarsan bilinmeyen sitelere girersen virüs kaparsın.

İşte o virüslü şeyi sen sokuyorsun ondan bahsediyorum. Saçma sapan maillere tıklarsan bilinmeyen sitelere girersen virüs kaparsın.
İşte bilinçli olmak her zaman yetmiyor. Ağ ya da Javascript üzerinden bir virüs anında bulaşabiliyor.
Sen internete bağlı halde hiçbir şey yapmıyorken bile virüs bulaşma riski vardır. İnternete girdiğin an her zaman risk altındasın demek. Büyük bir risk değil ama biraz risk var.
İlla ben antivirüs kullanmayacağım diyorsan kur bir tane sağlam firewall. Her hafta ya da 2 haftada bir Malwarebytes ile tarama yap. Bir de Web'de güvenli gezinmek için bir tane browser guard kur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı