Antivirus yazılımının başlangıçta açılmasını nasıl engelleyebilirim?

Alikaplan801

Decipat
Makaleler
7
Antivirus yazılımı başlangıçta otomatik olarak açıldığından dolayı disk kullanımını birkaç dakika boyunca %100 kullanıma getiriyor, bu yüzden başlangıçta açılmasını istemiyorum.

MSConfig'de de program gözükmüyor, başlangıçta açılmasını nasıl engelleyebilirim?

Antivirus yazılımı başlangıçta otomatik olarak açıldığından dolayı disk kullanımını birkaç dakika boyunca %100 kullanıma getiriyor, bu yüzden başlangıçta açılmasını istemiyorum.

MSConfig'de de program gözükmüyor, başlangıçta açılmasını nasıl engelleyebilirim?

Görev yöneticisini açın. İşlemlerin gösterildiği yerin yukarısında kutucuklar var. O kutucuklardan başlangıçı aç ve oradan antivirüs programını bulup kapat.

Görev yöneticisi başlangıç kısmından istediğin programı kapatabilirsin.

Hangi antivirüs'ü kullanıyorsunuz?

Antivirüs yazılımına göre değişir de bu çünkü, ona göre yardımcı olayım.
Görev yöneticisi başlangıç kısmından istediğin programı kapatabilirsin.

Antivirüs yazılımları görev yöneticisinden kapatılsaydı ne anlamı kalırdı? :D.

Görev yöneticisinden deneyebiliyor musun? Ben oradan kapatıyorum programları.

Görev yöneticisi başlangıç kısmından kapatmıştım ben.

Msconfig'den kapatmak her başlangıçta AV'yi elle açmanı zorunda kılacak. Bunun pratik bir yol olmadığına katılıyorsan yapmak istemeyebilirsin. Kaspersky kullandığını sanıyorum, Kaspersky'nin ayar menüsünde "sistem başlangıcında kaynakları uygulamalara sun" tarzı bir ayar olması gerekiyordu, onu deneyebilirsin.

Gerçek zamanlı korumayı devre dışı bırak.

Antivirus başlangıçta çalışsa bile artık yüksek sistem kaynağı tüketmeyecektir. Ancak sisteminiz de savunmasız kalacaktır.

Antivirüsünüzde başlangıç taraması açıksa da bu soruna neden olabilir. (ESET'te bu özellik vardır, bu yüzden sistem açıldıktan sonra biraz beklenmesi gereklidir, tabii sisteminiz eskiyse.) Varsa başlangıç taramasını devre dışı bırakmayı da deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı