AntiX Linux çözünürlük varsayılana dönüyor

439902

Hectopat
Çözüldü: antiX Linux çözünürlük yok
Bu konuda çözünürlük sorununu çözmüştüm ama yeniden başlatınca varsayılana dönüyor, bunun için sürekli terminale girmem gerekiyor.

Kendi paket yükleyicisinden XFCE masaüstü ortamı kurdum. Yeniden başlattığımda ortam tamamdı ancak bazı küçük sıkıntılar vardı; Pulseaudio'dan(adı öyleydi yanlış hatırlamıyorsam) ses arttırıp azaltamıyordum, bilgisayarı kapatma tuşu basılamaz durumdaydı.

Ben Linux'u ilk defa yükledim. Karıştırırken antiX güncelleme diye birşey gördüm, "basayım bakalım ne olacak" dedim. Terminal açıldı, güncellendi. Ondan sonra yeniden başlattım, giriş yaptıktan sonra sadece imleç geliyor onun dışında karanlık. Binbir denemeden sonra bu geldi:

"ok" dedim, sıradan bir şekilde açıldı. Denemek için yeniden başattım, yine açılmıyor.

Ne yapmalıyım =P

Dosya Ekleri

• IMG-20230823-WA0009.jpeg
    62,2 KB · Görüntüleme: 46
Bash:
xrandr --newmode "1440x900_60.00" 106.47 1440 1520 1672 1904 900 901 904 932 -HSync +Vsync
xrandr --addmode VGA1 "1440x900_60.00"
xrandr --output VGA1 --mode "1440x900_60.00

Şu komutlar verilmiş ben size antiX'in açılışta açtığı dosyanın yolunu vereyim direkrt bu komutlar aktif olur.

File/gizlileri göster/.desktop-session/desktop-session.conf

Buradaki conf dosyasını açıp sonuna üstteki komutları yapıştırıp kaydedin tekrar tekrar girmeniz gerekmez.

Fotoğraftaki sorundan anladığım kadarıyla xfce masaüstü yükleyip üstüne güncelleme yapınca öntanımlı masaüstü ortamları bozulmuş. O kadar teknik bilgiye sahip profesyonel Linux kullanıcısı değilim maalesef. Ama oturumdan çıkıp oturum girme yerinde xfce masaüstünü seçme yerini açarsanız düzelebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam Linux'ta yeniyseniz Linux Mint Xfce kurmanız daha iyi olur. antiX çok kullanıcı dostu bir dağıtım değil. Belki lxle dağıtımına bakılabilir.

Ve küçük bir öneri. Yeterli teknik ve derin bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, ben gibi , varsayılan masaüstünü değiştirmeyiniz. En azından yüklü olanlar haricinde. Sonuçları böyle olabiliyor. Xfce masaüstü istiyorsanız Debian XFCE, Xubuntu, Linux Mint Xfce, Linux Lite gibi varsayılanı Xfce olan dağıtımlara yönelin. Daha az sıkıntı yaşarsınız.

Antix 22 kullanıyorum zzz-icewm masaüstü oldukça iyi, önerebilirim. Neden değiştirmek istediğinizi de anlıyorum rox gibi bir dosya yöneticisi olduğu için sanırım . Zzz masaüstlerinde dosya yöneticisi zzz oluyor daha kullanışlı ve basit rox'tan

Yeni bir sorunumuz var =P
Başlangıçta Linux açılırken kodlarda görüyorum, sürekli error yazıyor read sector falan yazıyor tam göremedim hızlı geçtiği için. Açılmıyor hiç, orada kalıyor. Acaba sabit diskimde bozuk sectorlar olduğu için mi?
Ama GRUB'da advancedi seçince açabiliyorum Linux'u (tabii sonra o karanlık sorunu)

Bende de açılıp kapanırken bir iki maddede fail ve error tarzı şeyler çıkıyor ama çabuk geçiyor ve sorun olmuyor. Büyük ihtimal antiX'in stabilliği bozulmuş. Çok gerekli dosyalarınız yoksa tekrardan kurun isterseniz. Ya da kullanımı biraz daha basit olan LXLE ya da xfce varsayılan gelen dağıtımlara yönelebilirsiniz. Şahsen benim de donanımım çok eski olmasa antiX yerine Mint Xfce, Endeavour LXDE ya da XFCE tercih etmek isterdim

Linux silmek kolay mıdır? Ben başka bir dağıtımı boot etsem, antiX'in kurulu olduğu bölümü biçimlendirip oraya kursam olur mu? Windows gibi.

Linux silmek kolay mıdır? Ben başka bir dağıtımı boot etsem, AntiX'in kurulu olduğu bölümü biçimlendirip oraya kursam olur mu? Windows gibi.

Olur olur. Hiçbir sıkıntı olmaz. Çok fazla distrohopping yapan biriydim, diski sil demeniz yeterli. Bazen boot entry olarak BIOS'da durabiliyor, onun dışında bir iz bırakmıyor sistemde.

Olur olur. Hiçbir sıkıntı olmaz. Çok fazla distrohopping yapan biriydim, diski sil demeniz yeterli. Bazen boot entry olarak BIOS'da durabiliyor, onun dışında bir iz bırakmıyor sistemde.
Peki GRUB? Bozulmaz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…