Merhabalar, elimde eski bir laptop vardı. İçinde XP yüklüydü ve yıllardır açmamıştım. Linux'un hafif olduğunu duyunca yüklemeye kara verdim ve yükledim. Masaüstünden bile inanılmaz bir fark olduğunu anlayabiliyorum, ancak internete bağlayamadım. Wi-Fi ağları çıkmıyor. Nasıl düzeltebilirim?
Sistemine Broadcom ile ilgili bir sürücü kurmuşsun, ama bunun senin wifi aygıtın ile bir alakası yok. Sorunu çözmek için neler yaptığını ayrıntılı biçimde anlat önce, sonra çözümü ile ilgili bir şeyler yaparız.
Sistemine Broadcom ile ilgili bir sürücü kurmuşsun, ama bunun senin wifi aygıtın ile bir alakası yok. Sorunu çözmek için neler yaptığını ayrıntılı biçimde anlat önce, sonra çözümü ile ilgili bir şeyler yaparız.
Hocam sadece burdan Antix Linux'u indirdim, onun dışında bir şey indirmedim. Sorunu çözmek için ise "nm-applet", "nmtui", "sudo lshw -short" ve sizin attığınız "lspci -nnk | egrep -A3 'net|Net'" kodunu yazdım Terminal'e. Başka bir şey yapmadım.
Aşağıdaki komutu çalıştır, senden parola isteyecek, kurulum sırasında oluşturduğun parolanı gir.
Kod:
network-assistant
Araç açılınca Linux sürücüleri kısmına gir. Buradan wl sürücüsünü seç ve Sürücüyü Engelle düğmesine tıkla. Dikkat; başka bir sürücüyü engelleme. Ardından sistemi yeniden başlat.
@OzgunP Hocam, kusura bakmayın çok soruyorum ama sürücüyü engelle yerine sürücüyü kaldır var bende. Aynı şeydirler değil mi?
Edit: "Block Driver" de varmış, ondan bahsediyordunuz sanırım.