AOC 2270W Monitör Yenilenme Sorunu

xdahx

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. AOC 2270W monitörü kullanıyorum. Sorunum şu ki, bilgisayarda takılırken durduk yere monitör kendini yenilemeye başlıyor. Normalde ekran kayması olduğu zaman çıkan o (adı neyse artık bilmiyorum) yenileme baloncuğu yüzünden, bilgisayar kullanılmaz hale geliyor. Kimi zaman 5 dakikada bir kimi zamansa 3-4 saniyede bir sürekli kendini yeniliyor. Ben bunu nasıl düzeltebilirim? Monitörün ve ekran kartının driverları güncel. @Recep Baltaş
monitor.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yenileme olayı sadece VGA monitörlerde var. DVI//HDMI/DP monitörlerde yok.

Monitörde bir arıza olumuş olabilir ya da VGA kablosu gevşemiş olabilir.
  • İlk olarak VGA kablosunun hem monitör hem de ekran kartına iyice sabitlendiğinden emin olun. Varsa vidalarını sıkın.
  • Sonrasında monitördeki olası bir statik elektrik birkimini engellemek için monitör fişini çekip 5 dakika bekedikten sonra geri takın.
  • Monitöre çok yakın, hoparlör gibi manyetik bir cihaz varsa bunu uzaklaştırın.
  • Sorun devam ederse başka bir VGA kablo ile deneyin.

Yenileme olayı sadece VGA monitörlerde var. DVI//HDMI/DP monitörlerde yok.

Monitörde bir arıza olumuş olabilir ya da VGA kablosu gevşemiş olabilir.
  • İlk olarak VGA kablosunun hem monitör hem de ekran kartına iyice sabitlendiğinden emin olun. Varsa vidalarını sıkın.
  • Sonrasında monitördeki olası bir statik elektrik birkimini engellemek için monitör fişini çekip 5 dakika bekedikten sonra geri takın.
  • Monitöre çok yakın, hoparlör gibi manyetik bir cihaz varsa bunu uzaklaştırın.
  • Sorun devam ederse başka bir VGA kablo ile deneyin.

Sorunum çözülmediği için konuyu güncelliyorum. Bu arada yenileme dediğim olayın "auto config" olduğunu öğrendim. acaba auto config'i herhangi bir yerden kapatma imkanım var mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı