Çözüldü AOC 24" 24G2U5/BK Monitör Piksel Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lintos

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
25
Yer
Colorado, Colorado Springs
Öncelikle selamlar. Yaklaşık 1.5 hafta önce monitör elime ulaştı. 1 haftadır sanki monitörün pikselleri bir yerde toplanıp, aniden patlıyormuş gibi oluyor. Ne zaman olacağını kestiremediğim için fotoğraf çekemiyorum, ya da ekran görüntüsü alamıyorum. Ekran böyle anlık gidip gelmeler yaşıyor gibi oluyor. Sorunun ne kaynaklı olduğunu 1 haftadır çözemedim.

Çözüm
Şimdi öğrendim. G-Menu denilen şey sorunluymuş. Yüklendiği zaman görüntüyü eskisi gibi yapmıyormuş, bozuyormuş. Yazılımı silsek bile silinmemiş gibi davranmaya devam ediyormuş.

Sorunu çözdüm. Monitörü kapadım, kaparken parmağımı monitörün güç tuşuna bastırdım, diğer parmaklarım ile monitörün geriye kalan tuşlarına rastgele bir biçimde bastım. Bu şekilde yaptıktan sonra OSD menu kilidini açmayı başardım. FreeSync özelliğini devre dışı bıraktım. Şu anlık piksel sorunu ortadan kalkmış gibi duruyor. Konuyu kilitliyorum. İlginize teşekkürler. :)
Meydana gelen sorun Flicker olarak geçiyor. AMD kart kullanıyorsanız Radeon ayarlarından FreeSync'i kapatın, aynı şekilde monitör OSD menüsünde de bu ayar mevcut ise kapatın.
Sorun maalesef orada. OSD menüsüne erişim sağlayamıyorum. G-Menu adlı programı indirdiğimden beri monitörün tuşları tamamıyla kilitli, programı silsem bile çalışmıyorlar. Ekranın tam orta yerinde anlık olarak turuncu bir renk oluşup gidiyor mesela.

Şimdi öğrendim. G-Menu denilen şey sorunluymuş. Yüklendiği zaman görüntüyü eskisi gibi yapmıyormuş, bozuyormuş. Yazılımı silsek bile silinmemiş gibi davranmaya devam ediyormuş.

Sorunu çözdüm. Monitörü kapadım, kaparken parmağımı monitörün güç tuşuna bastırdım, diğer parmaklarım ile monitörün geriye kalan tuşlarına rastgele bir biçimde bastım. Bu şekilde yaptıktan sonra OSD menu kilidini açmayı başardım. FreeSync özelliğini devre dışı bıraktım. Şu anlık piksel sorunu ortadan kalkmış gibi duruyor. Konuyu kilitliyorum. İlginize teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı