AOC 24" C24G1 vs MG248Q

Draphe

Hectopat
Merhaba öncelikle, benim sorunum şu: Şu an elimde ASUS MG248Q modeli var, ben bunu satıp AOC 24" C24G1 modeline geçmeli miyim? Oyun ve film için kullanıyorum genellikle bilgisayarımı. Önerdiğiniz 1400-1500₺ civarında bir monitör de bana önerebilirsiniz, illa curved şart değil fakat curved ciddi anlamda fark yaratıyor ise önerebilirsiniz.

Peki neden? İkisi de nerdeyse aynı özelliklere sahip neden böyle bir değişim yapmak istediniz merak ettim doğrusu.

Curved ciddi oranda fark etmiyor bana soracak olursan, sadece ilk kullanımda farkında oluyorsun daha sonra sana düz ekranmış gibi geliyor. En azından benim için durum böyle oldu.

Ayrıca daha çoğunlukla film izliyorum diyebilirim o yüzden va panel hem oyun hemde film açısından daha iyi gibi görünüyor ama sizin yorumunuzu da merak etmiyor değilim.

Ayrıca daha çoğunlukla film izliyorum diyebilirim o yüzden va panel hem oyun hemde film açısından daha iyi gibi görünüyor ama sizin yorumunuzu da merak etmiyor değilim.
VA panel, IPS in ilk çıktığı dönemlerde popülerdi. Zira o zamanlar IPS panellerin hitap ettiği kullanıcı kitlesi dardı ve pahalıydı.

Şuan ise IPS paneller ciddi anlamda gelişti. Bu nedenle VA yerine IPS alman daha mantıklı.

Ama bence satmana değmez. Hani imkanın varsa, ikinci IPS monitörü almak daha mantıklı olur.

IPS panellerin de siyah renk sorunu mevcut, siyahımsı renkleri uygun doygunlukta gösteremiyor IPS paneller. Bu da siyahın baskın olduğu film ve dizilerde pek keyif almamanıza neden olabilir. VA panel daha uygun.

IPS panellerin de siyah renk sorunu mevcut, siyahımsı renkleri uygun doygunlukta gösteremiyor IPS paneller. Bu da siyahın baskın olduğu film ve dizilerde pek keyif almamanıza neden olabilir. VA panel daha uygun.
Bunlar ilk çıkan panellerde görünen problemlerdi. Şuan çoğu marka bunun üstünden geldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı