AOC 24G2SPU/BK 23,8 165Hz yerine AOC C24G42e 23.6 180Hz değişim öneriliyor

NoxHit

Hectopat
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Asus Dual 4070 Super Evo 12gb
İşlemci: Amd Ryzen 5 7600
Sıvı Soğutucu: Thermalright Frozen Warframe 240mm
Anakart: Asus Tuf Gaming B650-E 6400MHz DDR5
Ram: Corsair Vengeance 32gb(16x2) 6000MHz CL36 DDR5
M.2 SSD: Kingston Kc 3000 M.2-Samsung 980 M.2
Kasa: Corsair İcue 3000d
Güç Kaynağı: Corsair CX750 Watt
Mouse:Fantech Helios 2 Pro s
Klavye:Asus rog strix scope nx
Kulaklık:Asus Rog Pelta
Meslek
Öğrenci
AOC 24G2SPU/BK 165Hz monitörümün altında çizgiler oluşmaya başladı ve İtopya'ya garantiye verdim. Teknik servis bana C23G42e değişimini öneriyor. Ben daha bu değişimi onaylamadım çünkü kendi monitörüm IPS, bana değişim önerilen monitör VA panel. Ben VA panel istemiyorum. Sizce ne yapabilirim, farklı bir monitörle değişim talep edebilir miyim hakkım var mı?

Sizce ne yapabilirim, farklı bir monitörle değişim talep edebilir miyim hakkım var mı?
Var.

Var.

Hocam VA panele geçmek saçma geliyor sizin fikriniz nedir kaliteli bir VA olmadığı sürece görüntü kalitesi ve ghosting sorunu var diyorlar.

Hocam VA panele geçmek saçma geliyor sizin fikriniz nedir kaliteli bir VA olmadığı sürece görüntü kalitesi ve ghosting sorunu var diyorlar.
Evet doğru. Ben 25G3ZM talep etmiştim, siz de bu modeli isteyebilirsiniz. Kaliteli bir VA panel. Elimizde yok deyip sizi bıktırmaya çalışabilirler haberiniz olsun. Attığım konuyu okumanızı tavsiye ederim.

Evet doğru. Ben 25G3zm talep etmiştim, siz de bu modeli isteyebilirsiniz. Kaliteli bir VA panel. Elimizde yok deyip sizi bıktırmaya çalışabilirler haberiniz olsun. Attığım konuyu okumanızı tavsiye ederim.

Orayı okuyorum şu an hocam peki ghosting falan var mı monitörünüzde.

Değişim önerisi reddedip şöyle bir açıklamayla gönderdim.

24G2SPU/BK model monitörümün IPS panel teknolojisine sahip olmasıyla üstün görüntü kalitesi sunması ve siyah ekran ghosting sorununu barındırmaması benim için önemli bir kriter. Önerilen yeni monitörde ise VA panel teknolojisi kullanıldığı için görüntü kalitesinin daha düşük olabileceği ve ghosting gibi problemlerin yaşanabileceğinden dolayı öneriyi kabul edemiyorum. Talebim, stokta mevcut monitörümle aynı özelliklere sahip bir modelin sunulması veya mağduriyetimin giderilmesi adına daha üst düzey özelliklere sahip bir monitörün temin edilmesidir.

24G42E iste degisimden IPS sartsa. 25G3ZM kesinlikle daha iyi olur ancak. Overdrive modu medium'da ghosting minimuma iniyor, strong modda cok az bir miktar overshoot oluyor ancak oda kullanilabilir. Burda detaylica anlatmisim.

24G42e iste degisimden IPS sartsa. 25G3zm kesinlikle daha iyi olur ancak. OverDrive modu Medium'da ghosting minimuma iniyor, strong modda cok az bir miktar overshoot oluyor ancak oda kullanilabilir. Burada detaylica anlatmisim.

Hocam şöyle bir mesaj göndererek reddettim cevap bekliyorum bakalım.

24G2SPU/BK model monitörümün IPS panel teknolojisine sahip olmasıyla üstün görüntü kalitesi sunması ve siyah ekran ghosting sorununu barındırmaması benim için önemli bir kriter. Önerilen yeni monitörde ise VA panel teknolojisi kullanıldığı için görüntü kalitesinin daha düşük olabileceği ve ghosting gibi problemlerin yaşanabileceğinden dolayı öneriyi kabul edemiyorum. Talebim, stokta mevcut monitörümle aynı özelliklere sahip bir modelin sunulması veya mağduriyetimin giderilmesi adına daha üst düzey özelliklere sahip bir monitörün temin edilmesidir.

Hocam şöyle bir mesaj göndererek reddettim cevap bekliyorum bakalım.

Dedigim gibi, 24G42E veya biraz zorlarsanız 25G3ZM en iyi secenekleriniz. Direkt VA istemiyorum demeniz kotu olmus cunku 25G3ZM gibi bir canavarda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı