ASUS'un TN panelleri renk konusunda çok kötü zaten. Ben de 2-3 ay kadar kullandım eski 60 Hz monitörüm bile çok daha başarılıydı. Hemen satıp XG2401'e geçtim
Input Lag değeri 4 MS, doğru bir değerse oldukça düşük.
Rekabetçi oyunlar için en hızlı panel tartışmasız TN'dir.
Tepkime süresi griden grıye 7.5 ms.
Bütçen müsait ise XG240R tavsiye ederim. Değilse alabilirsin, fiyatına göre güzel monitör.
Yani bende bunu anlatmaya çalıştım TN panel kullanip dandik markaların ips panellerine laf atardım. Fakat sırf denemek için 2 aylık monitörümü sattım aoc 24g2u aldım.8 bit VA panel'den, AOC 24G2U İPS panel olan monitöre geçtim. Renk kalitesi olarak, direkt fark edildiğini gördüm. Arkadaşımın pahalı bir TN panel monitörü var 2.300 TL değerinde o bile görünce bu ne ya kaliteye bak dedi.
Hala TN panel önerenlere şaşırıyorum zaten. İyi ki AOC 24G2U almışım, eğer alacak olan varsa kullandığı zaman ne dediğimi anlayacaktır.
Bu normal bir durum çoğu monitörde hızlı ayarlada ghosting olabiliyor.Şöyle söyliyim XG2401 aldım 10 gün oldu şu sorun ortaya çıktı . Garanti swap cihaz değişimi dsdi kabul etmedim. Renk konusunda iyiydi evet fakat bu nedenle XG2401 den soğumadım değil. Resimdeki konu benim ve giriş gecikmesini ultra ayara alınca o sorun oluşuyordu. O yüzden AOC24g2u gözüme çarptı IPS panel olması ve fiyatının uygun olması endişelendirmedi değil. Bu yüzden XG240R modeline yönelmeyi düşünüyorum bu yönde önerileriniz ne olur. Konu linki. Viewsonic XG 2401 Siyahlaşma Sorunu - Technopat Sosyal
Aklıma gelseydi TN ile ips arasında farklar için bende bir kaç örnek alırdım. Şimdi benim bu monitöre bir ayar yapmam gerekiyormu önce onu araştırmam lazım. Asus strix rtx2060 gaming kullanıyorum.@mustafa havuz Hocam demek istediğim aynı paraya İPS almak varken neden TN alınsın? Aradaki görüntü farkı ciddi derece de fazla. TN panel'in renk kalitesi kötü. Renk yok, parlaklık yok, siyahlar siyah değil falan.
İPS panele geçenler ne dediğimi anlayacak zaten.
Bakın şurada TN ve VA panel kıyaslaması var, İPS bile değil.
TN panel vs. VA panel yan yana görsel farklar
Selamlar arkadaşlar, bildiği 2500 TL'ye kadar GTX 1080Ti için 2K monitor önerisi konusu ile 2K çözünürlüklü monitör arıyordum, Black Friday indirimleri ile MSI MAG27CQ VA panel monitörü sipariş etmiştim biraz gelmesi uzun sürdü ama bu sabah gittim kargodan aldım ve şükür ölü piksel veya ışık...www.technopat.net
Hocam sen ne zaman Moderatör oldun? Ben Zed hatırlarsın belki 7-8 Ay önce.Yurt dışında daha pahalı, ilginç. TR fiyatlarını anlamak mümkün değil zaten.
AOC 24G2U/BK Monitor Gaming de 24" Full HD e-Sports (IPS, 1ms, AMD FreeSync, 144Hz, Sin Marco, Ajustable en Altura y FlickerFree): Aoc: Amazon.es: Informática
AOC 24G2U/BK Monitor Gaming de 24" Full HD e-Sports (IPS, 1ms, AMD FreeSync, 144Hz, Sin Marco, Ajustable en Altura y FlickerFree): Aoc: Amazon.es: Informáticawww.amazon.es
Valla hocam fiyatlar artmış o yüzden XG240R modeline yükselemeyeceğim maalesef. Ürün iade/para iade formu verdiler yine vatana gidip XG2401 modelinde kalacağım bu sefer deneyerek alacağım. Yanlız bu sorundan servise gittiği için bu sorunu anlattım teknikservis de bu sorunu çözmek için swap ürün gönderekti. Acaba benim aldığım monitördemi sıkıntı vardı. Yeni almak istediğim monitörde olurmu acaba duygusu var şuan. Viewsonic XG 2401 Siyahlaşma Sorunu - Technopat SosyalBu normal bir durum çoğu monitörde hızlı ayarlada ghosting olabiliyor.
Standart kullandığınız bile VA panellerden çok daha hızlı. 3 MS gibi bir tepkime süresi oluyor.
Birçok VA panel 10’un altını göremiyor.
24G2U’da bu 7.5 ms.
XG240R alabilirisiniz. Tavsiye ederim.
Onda ultraya alınca ghosting sorunu yok, onu çözmüşler. XG2401 ile aynı paneli kullanıyor ama teknoloji olarak daha yeni.
Monitör alacak olsam alacağım model olurdu benim de.
Sana ulaşabileceğim başka platform varmı bir kaç bilgi danışmak istiyorum.@mustafa havuz Bunu yapman yeterli. Oyun ayarları > overdrive=strong olarak seçin. 1 Ms o şekilde aktif ediliyor.
Strong önerilmiyor bu monitöre. Medium olarak ayarlamak ideal olan. Mbr ayarını da 15 yapabilirsin. Pcmonitor inceleme yapmış YouTube da İngilizcesi olan çevirebilirse çok güzel olur aslında.@mustafa havuz Bunu yapman yeterli. Oyun ayarları > overdrive=strong olarak seçin. 1 Ms o şekilde aktif ediliyor.