AOC 24G2U monitör incelemesi

Laptop kullandığım için DP girişim yok maalesef. FreeSync olayı pek umurumda değil açıkçası. Ekran kartım NVIDIA olduğu için.

Laptop kullandığım için DP girişim yok maalesef. FreeSync olayı pek umurumda değil açıkçası. Ekran kartım NVIDIA olduğu için.

Ekran kartın 1060 serisinin üzerindeyse Free Sync monitörlerde G-SYNC kullanılıyor.
HDMI to DP gibi dönüştürücüler var kullanabilirsin. HDMI ile 144 alınmıyor bazen, özellikle laptoplarda.

Aynı monitöre sahibim. Yanında gelen Hotron markalı 3 dolarlık DP kablosu yerine malzeme kalitesi ve ömürlük olması adına VESA sertifikalı şu ürünü tavsiye ederim.

Ayrıca ölü piksel olayı gerçekten can sıkıcı, bende de mevcut fakat cidden görmek için iyice bir yakınlaşmak gerekiyor.

Sarı USB girişi hızlı şarj destekli diye biliyorum. Onu da belirtmekte fayda var.
Onu şurada belirtmiştim.
4 adet USB 3.0 portu, sarı olan hızlı şarj için.

Hocam aldığınız yerin linkini de koyar mısınız?
Aldığım yerde stok bitmiş, ürün kaldırılmış. Fiyat bilgisine buradan ulaşılabilir.

HDMI ile 144Hz alabildiniz mi 1080p'de?
Alamadım. 120 Hz alıyorum. Sanıyorum bunun sebebi HDMI portunun HD Graphics 530'a bağlı olması. İkisi arasında çok fark olacağını düşünmüyorum ama araştırıp 144 Hz almaya çalışacağım. Başarırsam eklerim konuya.

Bir de ışık sızması oldu mu?
Ben göremedim. Ölü piksel testi yaparken onu da yapmıştım, varsa bile göze batmayacak seviyededir. Rahatsız etmiyor.

İki panel de %108 ARGB mi?
sRGB kapsamından bahsediyorsanız evet, bildiğim kadarıyla iki panel de aynı değere sahip. %123, bazı yerlerde %126 olarak da geçiyor.

Anladım. Herhalde HD Graphics 630'da da pek bir fark olmaz. Hocam peki sizce bu monitör PS4'te de kullanılır mı? Hem PC hem de PS4 için almak istiyorum da. 144Hz monitörde 60 FPS oynarsam Input Lag falan olur mu?

Harika bir inceleme olmuş, ellerinize sağlık, birkaç şey de eklemek isterim.
Panda LC238LF1F panelini, çoğu monitör kullanıyor. Fiyat performans amaçlı bir panel.
VG249Q'dan XG2405'e, VP249QGR'den Acer VG240Y'ye, hepsi aynı paneli kullanıyorlar.
Aradaki fark; arka ışıklandırma, tasarım, yazılım, garanti ve kutu içeriği gibi şeyler oluyor.
24G2U, arka ışıklandırmada biraz daha başarılı olmasından renk olarak da bir tık daha iyi.
Tasarım, göreceli bir şey iken diğer yönlerden çoğu markaya göre daha önde bir durumda.
Çoğu monitörde olmayan yazılım desteği, 1 adet ölü piksel garantisi, USB portları da cabası.
Bu da onu alınası kılıyor, "Bu fiyatı hak eder mi?" biraz tartışılır. Biraz yüksek fiyata almışsınız.
LG modeli ise pek önerdiğim bir model değil, vadedilenler yok, birazcık fiyasko bir model.
VP249QGR modelini alsaydınız da 24G2U'nun pivotsuz olan hâli gibi bir şey almış olacaktınız.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Üzeceğini sanmıyorum fakat ben ölü piksel için gönderirdim.

ASUS VG249Q incelemesi de gelse birinden harika olur.

Monitörden çok gitar ilgimi çekti yalnız
Çalarım bi' ara, seversin

Hocam peki sizce bu monitör PS4'te de kullanılır mı?
Test edeceğim bir konsol yok elimde, konsollar monitörlerde özel bir nitelik gerektiriyor mu bilmiyorum da.

Biraz yüksek fiyata almışsınız.
Maalesef öyle. Ederinden fazla para ödedim fakat şu durumda çoğu alette aynı durum mevcut ne yazık ki.

Üzeceğini sanmıyorum fakat ben ölü piksel için gönderirdim.
Şimdilik rahatsız etmiyor. Gözümle ararken de zor buluyorum. Şu anda bütün ekipmanlarım doğrudan veya dolaylı yolla monitörden geçiyor, laptopı masanın altına aldım. Monitörü göndermem demek bütün masa düzenini tekrar eski haline getirmem demek ve ben bunun için fazla üşengeç bir insanım

Hocam dikkat edin de ileride daha da yayılmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…