Selamlar, neredeyse aynı monitörler diyebilirim. Aralarında sanırsam ASUS'ta anti blue light özelliği var, AOC monitörün ise renkleri daha canlıymış. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Açıkçası hangisini alırsam alayım üzmez diye düşünüyorum. İki monitörü de kullanmış, tecrübe etmiş birisi varsa cevaplarsa çok memnun olurum. Fiyatları 1800 TL bu aralıkta başka monitör varsa onlara da bakabilirim.
Bende VZ239Q var. Anti Blue light (Mavi ışık filtresi) özelliğini hiç kullanma gereği duymadım ama şimdi denedim, 5 kademe var ve kademe arttırdıkça mavi ışıkları azaltıp ekranın rengi yavaş yavaş sarıya dönüyor. Gözlerimi yormuyor monitör, genel olarak memnunum.
Selamlar, neredeyse aynı monitörler diyebilirim. Aralarında sanırsam ASUS'ta anti blue light özelliği var, AOC monitörün ise renkleri daha canlıymış. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Açıkçası hangisini alırsam alayım üzmez diye düşünüyorum. İki monitörü de kullanmış, tecrübe etmiş birisi varsa cevaplarsa çok memnun olurum. Fiyatları 1800 TL bu aralıkta başka monitör varsa onlara da bakabilirim.
ASUS 24" VG248QG 0,5 Ms Full HD 165Hz FreeSync / G-SYNC HDMI DP Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com
Dediğiniz monitör büyük ihtimalle bu. Bende bunu alacaktım ama TN panel kullandığı için almaktan vazgeçtim.
AOC hocam VG249Q modelinde bir çok kullanıcı ölü piksellerden servisten çıkamadı ayrıca ghosting olduğuna dair söylentiler var ancak dediğim gibi söylenti. 24G2U'da daha sorun yaşayan duymadım.
Bende VZ239Q var. Anti Blue light (Mavi ışık filtresi) özelliğini hiç kullanma gereği duymadım ama şimdi denedim, 5 kademe var ve kademe arttırdıkça mavi ışıkları azaltıp ekranın rengi yavaş yavaş sarıya dönüyor. Gözlerimi yormuyor monitör, genel olarak memnunum.
Öncelikle yorumun için sağ ol. Renkler yavaş yavaş sarıyor dönüyor demişsin. Eğer ki mavi yerler kalkıp sarıya dönecekse açıkçası kullanmaya gerek yok bence.
AOC hocam VG249Q modelinde bir çok kullanıcı ölü piksellerden servisten çıkamadı ayrıca ghosting olduğuna dair söylentiler var ancak dediğim gibi söylenti. 24G2U'da daha sorun yaşayan duymadım.
Yorumun için sağ ol. VG249Q modelinde ölü piksel olduğunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. 24G2U'da bende çok çok nadir ölü piksel olduğunu duydum. Sanırsam AOC olanı tercih edeceğim.
Öncelikle yorumun için sağ ol. Renkler yavaş yavaş sarıyor dönüyor demişsin. Eğer ki mavi yerler kalkıp sarıya dönecekse açıkçası kullanmaya gerek yok bence.
Komple tak diye sapsarıya dönmüyor hocam ya, rahat olun. Son kademede bile beyaz sarı arası bir renge dönüyor. Düşündüğünüz gibi sapsarı olmuyor. Şimdi denedim, 1. ve 2. kademeler bile yetiyor.
Komple tak diye sapsarıya dönmüyor hocam ya, rahat olun. Son kademede bile beyaz sarı arası bir renge dönüyor. Düşündüğünüz gibi sapsarı olmuyor. Şimdi denedim, 1. ve 2. kademeler bile yetiyor.
Açıkçası gözlük kullanan birisiyim ve zaten camlarım Anti Blue Light özelliğe sahip, güzelde bir para ödemiştik bunlar için . Monitörde olmasa da olur diye düşünüyorum.
Bende AOC olanı kullanıyorum. Bir sorununu görmedim. Ölü piksel bende çıkmadı, sende kesin çıkmaz diyemem. Monitörden şimdiye kadar hiç şikayetçi olmadım. Sadece arkasında bulunan USB 3.0 portlarını kullanmak için 3.0 yazıcı data kablosu gerekiyor. O kutunun içinden çıkmadı. Problem değil, 15-20 TL fiyatında.
1-TN panel istemiyorum deyip 1 ms olan ips modellere yönelip hata yapıyorsun çünkü hiçbir ips monitör 1 ms veremez (mprt-gtg-btw).
2-Mavi Işık filtresi her monitörde sararma yapar, gözlüklerde de aynıdır, sararmıyorsa mavi ışık hüzmesi seni linç ediyor demektir yani bu bir problem değil.
3-Her monitörde ölü pixel, ışık hüzmesi, anormal çizgiler, ghosting olabilir. Gözünle görerek almak daha mantıklıdır.
4-Monitörleri farklı firmalardan alınca içeriğinden farklı kablolar çıkabilir, almadan onu sorgula.
5-İyi bir sistemin yoksa 144 Hz kullanamazsın, kasma yapabilir.
6-Özellikleri birebir aynı olsa da monitörlerin renk canlılığı modelden modele farklılık gösterebilir.
Bu ikisi arasında AOC daha çok tutuyor.