AOC 24G2U vs. Optix G241

arcthonia0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2 monitör arasında kaldım. Fiyat dahil her şeyi değerlendirerek nedenleriyle birlikte hangisinin daha iyi olduğunu söylerseniz çok mutlu olurum.

Sizce hangisi?

Sanırsam AOC monitörde ekstra olarak pivot olabiliyor. G241'in yorumlarında çoğunlukla 1 ölü piksel olduğunu söylemişler. Ölü piksel yorumlarını buradan bakabilirsiniz: MSI 23.8" OPTIX G241 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD IPS Freesync Gaming Monitör | ITOPYA
Şahsen ben AOC monitörü seçerdim

IPS panel olduğu için AOC diyorum. MSI olandan Ghosting sorunu yaşayanlar görmüştüm.

Peki indirim kovalamam mantıklı olur mu yoksa direk almalı mıyım?

24G2U modelinin son çıkanlarında panel değişmiş. O yüzden sorunlar artmış. Onun yerine tavsiyem üstteki arkadaşın önerdiği ViewSonic XG2405 veya:

24G2U modelinin son çıkanlarında panel değişmiş. O yüzden sorunlar artmış. Onun yerine tavsiyem üstteki arkadaşın önerdiği ViewSonic XG2405 veya:

Panel değişmiş derken?

Panel değişmiş derken?
Eskiden Panda marka panel kullanılırken yeni partide farklı bir panel kullanılmaya başlanmış. Yine güzel bir panel ancak eskisi kadar iyi değilmiş. Ölü piksel çıkma sorunu bundan kaynaklıyor olabilir.
Videoda farklı Youtuberların yaptığı testlerde de parlaklık değerleri farklı çıkmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Asus'un bu monitöründe de AOC'un yenilediği panel kullanılıyormuş.
Sizin attığınız MSI monitörde de çok benzer bir panel varmış. Yani ikisinden birini alacaksanız AOC'u alın. Ama benim şahsi tercihim GtG tepki süresine sahip LG'yi veya ViewSonic olurdu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı