AOC 24G42E 24" 180Hz 0.5ms nasıldır?

Kheron

Megapat
Daha fazla  
Monitör
AOC 24G42E
Merhaba benim, AOC 24G2SPU/BK model olan monitörümde çizgiler meydana gelmişti bundan dolayı servisine Tecproya gönderdim. Daha sonra orada ürün ile ilgili inceleme sağladılar ürünün kusurlu olduğuna ve farklı bir model ile değişimine karar kıldılar.
Benim sahip olduğum monitörümün modeli ellerinle olmadığı için bana farklı bir model önerdiler;
"AOC 24G42E 24" 180Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync HDR10 FHD Fast IPS Gaming Monitör" bende bu modeli bende kabul ettim.

Bu monitör nasıldır acaba hakkında bir inceleme bulamadım ve bilgiye sahip değilim yardımlarınız için teşekkür ederim.

@BerkayZ87 @kxy

Alınır. Güncel olarak en iyi renkleri veriyor.

AOC 24G4X 23.8" 0.5 ms Full HD Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü kullanmaktayım. Sizin dediğini model ile pek bir fark yok sanırım aralarında. Benim monitörümde pivot özelliği var ben kullanmaktayım baya işe yarıyor. Onun dışında çok çok iyi bir monitör memnunum.

2-3 gün önce satın aldım. F/P bir ürün.
Ölü piksel, ışık sızması ile karşılaşmadım. Çok az da olsa bir ghosting mevcut. Makul.

OverDrive modlarını kurcaladın mı?
Hocam pek kurcalamadım, Reddit'te bir konuda okudum; FPS takıldığım için MBR kapalı ve Overdrive Fastest ayarında kullanıyorum.
Siz de tecrübenizi paylaşırsanız faydalanmak isterim.

Hocam pek kurcalamadım, Reddit'te bir konuda okudum; FPS takıldığım için MBR kapalı ve OverDrive fastest ayarında kullanıyorum.
Siz de tecrübenizi paylaşırsanız faydalanmak isterim.

Fastest ayarında inverse ghosting yapıyor olabilir. Fast ayarına düşürün. Kendim monitörü kullanmıyorum incelemesine bakmıştım. İşin en kötü tarafı tepki süresi ve UFO testi yoktu. Fastest ayarı her monitörde iyi çalışmaz mesela MSI monitörlerde çok fazla inverse ghosting yapıyor. Bu yüzden ghosting sorunu yaptığını sanan arkadaşlar var. En iyi OverDrive modunu bulmanız lazım. Tepki süresi düşecek diye olması gerekenden daha yüksek bir ayarı kullanırsanız bu sorun oluşur.

Mesela Fast modunda bu sorun yokken fastest moduna alınca karakterin arkasında bir iz çıkıyor. Bu sorundan kurtulmak istiyorsan OverDrive ayarını düşürmen lazım.

Öneriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ufak ghosting dediklerim Fastest modunda kullanmamdan kaynaklı olabilir.
Fast ayarını deneyeceğim.

Öneriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ufak ghosting dediklerim fastest modunda kullanmamdan kaynaklı olabilir.
Fast ayarını deneyeceğim.

Rica ederim. Sizin için herhangi bir AOC monitörden örnek aldım. Bunda inverse ghosting sorunu daha da belirgin.

OverDrive modunu artırdıkça inverse ghosting ortaya çıkmaya başlıyor. Medium ayarında bir sorun yok iken Fast ve Boost ayarında çok fazla inverse ghosting sorunu oluşuyor. Eğer Fast modunda da bu sorun oluyorsa ayarı bir kademe daha düşürün. Yani özetle en iyi ayarı bulmaya çalışmalısınız. Kapalı halde ghosting varken Fast ve üstünde de inverse ghosting oluyor aşağıdaki AOC monitörde. Sizinkinde de benzer bir durum olma ihtimali yüksek. Çoğu marka/modelde böyle bir sorun var.

Merhaba, aynı 24G2SPU/BK modelini 2 yıldır kullanıyorum ve son 6 aydır en üst ve altta lacivert-mor satırlar var. Servislerin ve satıcıların kötü yorumlarını okudukça göndermeye çekindiğim ve sürecin uzun sürmesi kaygısıyla üşendiğim için aksiyon alamamıştım.

Değişim talebini satıcıya göndererek mi yoksa direkt servisle iletişime geçerek mi başlatmak gerekir, süreç ne kadar sürdü vs konularda damdan düşen birini bulmuşken tavsiye almamak olmaz diye düşündüm hocam : )

Ek olarak yeni gelen monitörden memnuniyetinizi de öğrenmek isterim. Aradan geçen 2-3 senede kullanımda herhangi bariz iyilik hissettiren değişiklikler eklenmiş mi acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…