AOC 24G42E 24" 180Hz 0.5ms nasıldır?

Merhaba, aynı 24G2SPU/BK modelini 2 yıldır kullanıyorum ve son 6 aydır en üst ve altta lacivert-mor satırlar var. Servislerin ve satıcıların kötü yorumlarını okudukça göndermeye çekindiğim ve sürecin uzun sürmesi kaygısıyla üşendiğim için aksiyon alamamıştım.

Değişim talebini satıcıya göndererek mi yoksa direkt servisle iletişime geçerek mi başlatmak gerekir, süreç ne kadar sürdü vs konularda damdan düşen birini bulmuşken tavsiye almamak olmaz diye düşündüm hocam : )

Ek olarak yeni gelen monitörden memnuniyetinizi de öğrenmek isterim. Aradan geçen 2-3 senede kullanımda herhangi bariz iyilik hissettiren değişiklikler eklenmiş mi acaba.
Aynı sorunlar olmuştu benim monitörümde de.
Direkt 444 48 32 numaralı Tecpro bilgi teknolojilerini arayarak, yaşadığın şehre en yakın tecpro teknik servisini öğreneceksin ve sana verecekleri anlaşmalı yurtiçi kargo ile kargolayacaksın monitörünü.

Yeni monitör ise henüz gönderilmedi servis çok yavaş ilerliyor. Yeni ürünü 18 nisanda onayladım fakat hala gönderilmedi bu ekranda bekliyor. Arayıp sorduğumda ise hala ürünün gelmesi bekleniyor deniyor maalesef beklemekten başka seçeneğim yok.
1745958227130.png

Aynı sorunlar olmuştu benim monitörümde de.
Direkt 444 48 32 numaralı Tecpro bilgi teknolojilerini arayarak, yaşadığın şehre en yakın tecpro teknik servisini öğreneceksin ve sana verecekleri anlaşmalı yurtiçi kargo ile kargolayacaksın monitörünü.

Yeni monitör ise henüz gönderilmedi servis çok yavaş ilerliyor. Yeni ürünü 18 nisanda onayladım fakat hala gönderilmedi bu ekranda bekliyor. Arayıp sorduğumda ise hala ürünün gelmesi bekleniyor deniyor maalesef beklemekten başka seçeneğim yok.
Eki Görüntüle 2480954
Hocam tekrar selamlar, monitör değişiminiz konusunda yeni gelişmeler var mı? Elinize ulaştıysa nasıl buldunuz öncekine kıyasla. Sürecin totalde ne kadar sürdüğünü çok merak ettim. Bu arada ben monitörü daha gönderemedim alternatif ekran olmadığı için. Tecpro'ya ulaşmamı söylemiştiniz fakat benim monitörün seri numarasını sitelerinde aradığımda bulunamadı, detaylı araştırınca Koyuncu Elektronik diye bir AOC distribütörü daha varmış onların sitesinde garanti sorgulayabildim. Bunu da daha sonra aynı durumu yaşayacak olan arkadaşlar olursa bilgi olarak ekleyeyim.

AOC konularında birçok farklı modelde benzer panel şikayetleri görünce değişim olursa cihazı satıp başka markaya geçmek aklımı çelmeye başladı. Değişim cihazı da max 2 seneye panel şikayeti verip garantisiz ortada bırakabilir...

Hocam tekrar selamlar, monitör değişiminiz konusunda yeni gelişmeler var mı? Elinize ulaştıysa nasıl buldunuz öncekine kıyasla. Sürecin Total'de ne kadar sürdüğünü çok merak ettim. Bu arada ben monitörü daha gönderemedim alternatif ekran olmadığı için. Tecpro'ya ulaşmamı söylemiştiniz fakat benim monitörün seri numarasını sitelerinde aradığımda bulunamadı, detaylı araştırınca koyuncu elektronik diye bir AOC distribütörü daha varmış onların sitesinde garanti sorgulayabildim. Bunu da daha sonra aynı durumu yaşayacak olan arkadaşlar olursa bilgi olarak ekleyeyim.

AOC konularında birçok farklı modelde benzer panel şikayetleri görünce değişim olursa cihazı satıp başka markaya geçmek aklımı çelmeye başladı. Değişim cihazı da Max 2 seneye panel şikayeti verip garantisiz ortada bırakabilir...

Merhaba, benim bildiğim Türkiye de AOC'nin yetkili servisi tecpro'dur başka bir yere göndermenizi önermem. Siteden seri numarasını arattığınızda çıkmaması sorun değil benim de öyleydi.
Benim sürecim toplam 41 gün sürdü ama ben monitörü kargoladıktan sonra araya bayram girmişti ondan biraz uzun sürmüş olabilir.

24 Mart 2025 tarihinde monitörü tecpro yetkili servisi Ankara'ya gönderdim. 25 Mart 2025 salı ulaştı.
7 Nisan 2025 tarihinde servis formu ile kayıt altına alındığı incelemeye başlandığı SMS geldi.
18 Nisan 2025 tarihinde değişim ürünü sundular SMS geldi ve onayladım.
Değişim ürünü ise 05 Mayıs 2025 tarihinde teslim edildi tarafıma.

Önceki monitörümün modeli, AOC 24G2SPU/BK idi ve daha kaliteliydi gönderdikleri monitörden. Değişimle gelen monitör ise AOC 24G42e buna da kötü diyemem ama önceki monitörüme kıyasla alt segment bir monitör çünkü önceki monitörüm pivottu ve hopörleri bulunuyordu. Gelen monitörde pivot yok, hoparlör yok, yükseklik ayarı bile yok biraz da çaresizlikten kabul ettim değişimi.

Merhaba, benim bildiğim Türkiye de AOC'nin yetkili servisi tecpro'dur başka bir yere göndermenizi önermem. Siteden seri numarasını arattığınızda çıkmaması sorun değil benim de öyleydi.
Benim sürecim toplam 41 gün sürdü ama ben monitörü kargoladıktan sonra araya bayram girmişti ondan biraz uzun sürmüş olabilir.

24 Mart 2025 tarihinde monitörü tecpro yetkili servisi Ankara'ya gönderdim. 25 Mart 2025 salı ulaştı.
7 Nisan 2025 tarihinde servis formu ile kayıt altına alındığı incelemeye başlandığı SMS geldi.
18 Nisan 2025 tarihinde değişim ürünü sundular SMS geldi ve onayladım.
Değişim ürünü ise 05 Mayıs 2025 tarihinde teslim edildi tarafıma.

Önceki monitörümün modeli, AOC 24G2SPU/BK idi ve daha kaliteliydi gönderdikleri monitörden. Değişimle gelen monitör ise AOC 24G42e buna da kötü diyemem ama önceki monitörüme kıyasla alt segment bir monitör çünkü önceki monitörüm pivottu ve hopörleri bulunuyordu. Gelen monitörde pivot yok, hoparlör yok, yükseklik ayarı bile yok biraz da çaresizlikten kabul ettim değişimi.
hocam aynı monitörde aynı sorunu yaşıyorum 24g2spu itopyadan almıştım. 2 yılı biraz geçti ama itopyada 3 yıl yazıyor garanti süresi. bayramdan sonra yollamayı düşünüyorum. direkt itopyayımı arayim sizce tecpro yumu elimde garanti belgesi yok fatura ve monitörün altında seri no var sadece bu sorun olurmu. siz gönderdiğiniz zaman kaç yıl olmuştu alalı geçmişmiydi 2 yılı.

Son düzenleme:
hocam aynı monitörde aynı sorunu yaşıyorum 24g2spu itopyadan almıştım. 2 yılı biraz geçti ama itopyada 3 yıl yazıyor garanti süresi. bayramdan sonra yollamayı düşünüyorum. direkt itopyayımı arayim sizce tecpro yumu elimde garanti belgesi yok fatura ve monitörün altında seri no var sadece bu sorun olurmu. siz gönderdiğiniz zaman kaç yıl olmuştu alalı geçmişmiydi 2 yılı.
Garanti belgesi benim monitörümde de bulunmuyordu. Techproyu arayıp onlara göndermenizi öneririm itopyada aynı işlemi yapacak zaman kaybı olur.
Ben gönderdiğimde 1 yılını doldurmuştu.

Monitörde OC ayarı var mı acaba aldıysanız?

Evet Hz arttırmak gibi.
Hayır öyle bir özelliği bulunmuyor monitörünüzün ek olarak,
OSD menüsünden response time ayarını medium vs yapabilirsin. UFO testine bakarak en iyi performansı vereni seç. Fazla yüksek yaparsan mavi bir iz çıkar. Düşük yaparsan da tepki süresi daha kötü olur. En iyi aralığı UFO testine bakarak bulman lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı