AOC 24G42e 24” vs ASUS TUF Gaming VG27AQ

0AlpElla

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, en son AOC almaya karar vermiştim ama bu sabah sipariş vermeden GPT ile yaptığımız hasbihal neticesinde bütçeyi arttırıp 8K'ya başlıkta belirttiğim ASUS'u aldım. Artık aldım yapacak bir şey yok ama içimde hala kararsızlık var, sizce iyi bir karar mı?

Genelde PDF okuma, Word'de yazma arada da LoL falan oynamak için kullanılacak.

Arkadaşlar merhaba, en son AOC almaya karar vermiştim ama bu sabah sipariş vermeden GPT ile yaptığımız hasbihal neticesinde bütçeyi arttırıp 8K'ya başlıkta belirttiğim ASUS'u aldım. Artık aldım yapacak bir şey yok ama içimde hala kararsızlık var, sizce iyi bir karar mı?

Hayır kötü karar. Şu anda siparişinizi iptal edebilirsiniz. Chat GPT teknoloji konularında hiçbirşey bilmiyor.

Renk gamutu olarak zayıf ve gecikme değerleri kötü olan bir model. 11ms ortalama gecikmeye sahip.

1440P ve Pivot olması sadece AOC'a nazaran bir artı sayılır. Daha iyi 2K ekranlar vardı tabiki.
Yapay zekalara bu konularda güvenmeyin derim, öneri konusunda berbatlar.

Siparişi iptal edecek kadar önemli bir hata mı yapmışım?

Sonuçta 2k ve 27 inç bir ekran olacak. Ayrıca motion blurda daha iyiymiş aoca nazaran.

Siparişi iptal edecek kadar önemli bir hata mı yapmışım?

Sonuçta 2k ve 27 inç bir ekran olacak. Ayrıca motion blurda daha iyiymiş aoca nazaran.
Fiyatına göre kötü bir ürün. Bile bile kötü ürün kullanmak size kalmış. Şahsen benzer hatayı yapmıştım, 1 ay sonra gene monitör aldım dayanamayıp.

Hayır kötü karar. Şu anda siparişinizi iptal edebilirsiniz. Chat GPT teknoloji konularında hiçbirşey bilmiyor.
Hocam başta yazdığım şeyler için kullanacağım, benim için büyük ve 2k olması daha iyi gibi.

Fiyatına göre kötü bir ürün. Bile bile kötü ürün kullanmak size kalmış. Şahsen benzer hatayı yapmıştım, 1 ay sonra gene monitör aldım dayanamayıp.
1 MS gecikme olduğu yazıyordu, 11 MS’den emin misiniz? Fiyatı normalde 12k civarıymış ben ucuza aldım, siz bu fiyatı bile hak etmiyor diyorsunuz o kadar mı kötü :)

1 MS gecikme olduğu yazıyordu, 11 MS’den emin misiniz? Fiyatı normalde 12k civarıymış ben ucuza aldım, siz bu fiyatı bile hak etmiyor diyorsunuz o kadar mı kötü :)
Kağıt üstünde Samsung G3'te 1ms yazmakta ama testlerde 50ms alıyordu. 1ms monitör anca OLED veya üst düzey panellerde oluyor.
Kağıt üstünde yazdıkları şeyler çoğunlukla yalandan ibaret.

Asus 1000:1 kontrast demiş ama 1200:1 çıkıyor test de. Diğer AOC 1500:1 çıkıyor.
Bir Asus model vardı oda mesela 700:1 kontrasta sahipti, 1000:1 iddia ettiği halde.
Kağıtta hepsi benzerdir ama ölçüm aletlerine gelince farkları çok açılıyor.

Üstte link attım aldığınız monitör için, oradan inceleyin. İsterse 50 bin TL'den düşsün, 8 bin TL'de daha iyi monitörler var. R27QE gibi:
İnceleme: Lenovo Legion R27QE 2k 180HZ IPS monitör alınır mı?

Değerleri karşılaştırırsınız.

Kağıt üstünde Samsung G3'te 1ms yazmakta ama testlerde 50ms alıyordu. 1ms monitör anca OLED veya üst düzey panellerde oluyor.
Kağıt üstünde yazdıkları şeyler çoğunlukla yalandan ibaret.

ASUS 1000:1 kontrast demiş ama 1200:1 çıkıyor test de. Diğer AOC 1500:1 çıkıyor.
Bir ASUS model vardı oda mesela 700:1 kontrasta sahipti, 1000:1 iddia ettiği halde.
Kağıtta hepsi benzerdir ama ölçüm aletlerine gelince farkları çok açılıyor.

Üstte link attım aldığınız monitör için, oradan inceleyin. İsterse 50 bin TL'den düşsün, 8 bin TL'de daha iyi monitörler var. R27QE gibi:
İnceleme: Lenovo Legion R27QE 2k 180HZ IPS monitör alınır mı?

Değerleri karşılaştırırsınız.

Teşekkürler hocam, ben yine de bakayım bir monitöre. Eğer çok kötü gelirse iade ederim.

Ama benim gibi PDF okuma ve nadir LoL oynayacak birine çok fark etmez gibi geliyor.

Teşekkürler hocam, ben yine de bakayım bir monitöre. Eğer çok kötü gelirse iade ederim.

Ama benim gibi PDF okuma ve nadir LoL oynayacak birine çok fark etmez gibi geliyor.
Almışken iyisini alma taraftarıyım. Tabi pek ekran geçmişiniz yoksa ve dediğiniz gibi beklenti düşükse pek birşey ifade etmiyor ama az para vermiyoruz sonuçta. Almışken en iyisi olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı