AOC 24G42e monitörde ışık sızması var

ViewSonic

Hectopat
Yer
Kayseri
Merhaba, forumdaki arkadaşların önerisi ile AOC 24G42e aldım yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum. Bu sabahta 1-2 saat kullanıp kapattım, sonra 3-4 saat sonra açınca siyah sayfalara da monitörün sağ üst ve orta sağ kenarlarda hafif hafif beyazlıklar var. Çok sorun değil, sadece siyah sayfalarda oluyor ama ilerleme gibi sorun olur mu?

Çok dikkat çekmiyor dediğim gibi sadece siyah ekranda oluyor ama yeni alınan bir şeyde olması can sıkıyor.
Bu durumun can sıkıcılığı yok hocam çünkü bilerek isteyerek IPS alıyorsunuz. Benim 18K'lık monitörümde bile var. Karanlık temalı oyunlar oynarken sağ ve sol üstten epey glow oluyor, hatta yanlarda bile var biraz.

Aldım doğru ama böyle bir şey olduğunu daha yeni öğrendim.
Yapacak bir şey yok, VA alsanız zaten rezalet renkler ve hayvan gibi ghosting olacak hatta onda bile oluyor ışık sızması. Sıfır ışık sızmasıyla siyahları zifiri karanlık gösteren panel tipi şu an OLED. Onu da almak için bilgisayar parası vermeniz lazım, verdiniz diyelim 2 saat kullanınca zorunlu kapanıp kendini dinlendirecek, ekranda sabit hiçbir şey tutamayacaksınız, görev çubuğunun yerini sürekli değiştireceksiniz falan derken eziyet yani günümüz OLED teknolojisi.

Yapacak bir şey yok, VA alsanız zaten rezalet renkler ve hayvan gibi ghosting olacak hatta onda bile oluyor ışık sızması. Sıfır ışık sızmasıyla siyahları zifiri karanlık gösteren panel tipi şu an OLED. Onu da almak için bilgisayar parası vermeniz lazım, verdiniz diyelim 2 saat kullanınca zorunlu kapanıp kendini dinlendirecek, ekranda sabit hiçbir şey tutamayacaksınız, görev çubuğunun yerini sürekli değiştireceksiniz falan derken eziyet yani günümüz OLED teknolojisi.

Anladım teşekkürler, zaten VA panelden buna geçtim. Öğrendim ki oyunları filan oynamıyormuşum bayağı bir değişim oldu o zaman böyle yola devam.🙃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı