Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Monitörü daha yeni aldım her şey çok güzel gerçekten. Ölü piksel, ghosting vb. yok. Sadece renklerin tonu biraz fazla sıcak geldi. Bunu dengelemenin bir yolu var mı?
Hocam IPS monitörler için en güzel renk ayarı şu bana göre:
Menüde başka profiller varsa kaldırın. Sonra Ekle kısmında sRGB IEC'yi bulup seçin ve varsayılan yapın. Monitörünüzde renk ayarlarını kurcaladıysanız dilerseniz monitör üzerinden fabrika yaarlarına tekrar döndürün. Sonrasında dilerseniz sadece parlaklık vb ayarları yapın. Ama Rnek ayarı olarak ben de tasarımla ilgilendiğim için bu profil sayesinde hem Mac hem de PC arası geçiş yaparken ve aynı monitörü kullanıyorsam standardım bozulmuyor.
Bir de eğer gündelik kullanımda görüntü ayarları menüsünde HDR açıksa o da renk standardını saptırıyor. Çoğu oyun kendisi açıyor zaten HDR'ı otomatik olarak siz oyun menüsünden ayarladıysanız. O nedenle gündelik kullanımda çık tutmasanız bile çok bir şey farketmez.