AOC 24G42E vs AOC 25G3ZM

RootTR

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar,

Mevcutta AOC 24G2SP / BK kullanmaktayım ve COF panellerinin yerinden çıkması sebebiyle yatay ve günden güne artan çizgiler oluşmaya başladı. Zamanında çok da araştırmadan ucuza aldığım 24G2SPU / BK modeli de aynı sorundan muzdarip olduğu için bu monitörü önerdiler ve bunda da aynı sorun yaşandığı için değiştirmek istiyorum. Daha önceden açtığım bir konuda sık bir şekilde önerilen bu iki model arasında kaldım.

AOC 25G3ZM
Kontrast ve Gamut olarak çok öneriliyor, 240Hz ve 24'5 inch ancak VA panelin getireceği ghosting seviyesinden tırsmaktayım. Mevcut monitörümde çok hafif bir ghosting olduğunu dün akşam yaptığım UFO testinden öğrendim ancak net bir görüntü alamadım. OverDrive ayarını Strong'a çekince düzeldi, fakat yine ghostingli halinden memnunum. Nistagmus hastası olduğum için de sanki ghosting beni çok etkilemez diye düşünüyorum fakat IPS almak daha mı mantıklı bilemiyorum.

AOC 24G42E
Bu monitörün tek iyi yanı IPS olması ve ghosting sorunlarının az olması. Bunun dışında diğer modelden daha az yenileme hızına sahip ve pivot özelliği yok. Bu yüzden kararsız kalıyorum. 23'8 inch ve VA panelden daha kötü görüntü sunacağı belli.

7.000 TL bütçeye alınabilecek en iyi monitörler bunlar mı yoksa daha farklı önerilen modeller var mı? Ghosting konusunda endişeliyim, incelemeleri gördüm ve göze pek batmıyor gibi ama emin olamadım. Bu modeller dışında 7.000 TL'ye kadar önerilere açığım, ufak bir bütçe aşımı yapabilirim.

Pivot ve yenileme hızına takılmayın. Pivot'un çözümü var, F80 alın ortalama 1000TL civarına sıfırı var 2.ele yönelmenize gerek yok. Çok rahat bir kullanım sağlar o 1000 liranın hakkını sonuna kadar verir. Ara ara indirime giriyor 800TL'ye kadar düştü geçen hafta. Yenileme hızı da eğer sistemin o hızın üstüne FPS vermiyorsa örneğin 240Hz ise sistemin o oyunda en az 260 civarı FPS vermesi gerek benim nezlimce. Yani sistemin iyi değilse git 500Hz al yine faydası olmaz. Diyelim Hz ve ile sistem uyuşuyor bu sefer de aradaki farkı çok hissetmeyeceksin. 240 ile 500Hz arası hissedilir tabii ama 240 ile 300 arası pek hissedemezsin anca çok dikkatli biri olman lazım. Aşırı profesyonel değilsen bu işten para kazanmıyorsan AOC24G42E al geç.

Pivot ve yenileme hızına takılmayın. Pivot'un çözümü var, F80 alın ortalama 1000TL civarına sıfırı var 2.ele yönelmenize gerek yok. Çok rahat bir kullanım sağlar o 1000LIRAnın hakkını sonuna kadar verir. Ara ara indirime giriyor 800TL'ye kadar düştü geçen hafta. Yenileme hızı da eğer sistemin o hızın üstüne FPS vermiyorsa örneğin 240Hz ise sistemin o oyunda en az 260 civarı FPS vermesi gerek benim nezlimce. Yani sistemin iyi değilse git 500Hz al yine faydası olmaz. Diyelim Hz ve ile sistem uyuşuyor bu sefer de aradaki farkı çok hissetmeyeceksin. 240 ile 500Hz arası hissedilir tabii ama 240 ile 300 arası pek hissedemezsin anca çok dikkatli biri olman lazım. Aşırı profesyonel değilsen bu işten para kazanmıyorsan AOC24G42E al geç.
Zaten çoğu oyunda 3060 ile 120 FPS üstü alamıyorum, pivot özelliği sırf yükseklik ayarı için istediğim bir şey. 1000 TL ayrıca F80'e vermek de pek istemiyorum. Eğer ki monitörü 24G2SP'nin ayağına bağlayabilirsek buna da gerek kalmaz gerçi.

VA panelin sağladığı görüntü çok daha cezbedici geliyor şu anda bana, HZ değeri değil. Siyahlarda IPS Glow olmaması da ayrıca hoşuma giden bir başka özellik.

Zaten çoğu oyunda 3060 ile 120 FPS üstü alamıyorum, pivot özelliği sırf yükseklik ayarı için istediğim bir şey. 1000 TL ayrıca F80'e vermek de pek istemiyorum. Eğer ki monitörü 24G2SP'nin ayağına bağlayabilirsek buna da gerek kalmaz gerçi.

VA panelin sağladığı görüntü çok daha cezbedici geliyor şu anda bana, Hz değeri değil. Siyahlarda IPS Glow olmaması da ayrıca hoşuma giden bir başka özellik.

Ben fotoğrafcı oldugumdan dolayı IPS kullanıyorum istesem de istemesem de mecburum. Ancak VA'nın tadı başka OLED'in başka. Tercih sizin hocam. IPS alın diye zorlamam zorlayamam hangisinin görüntüsünü beğenirseniz onu alın. Tn>Va>Ips>Oled panel sıralaması böyle sanırsam OLED'den önce bir şey geliyor muydu hatırlamıyorum.

Ben fotoğrafcı oldugumdan dolayı IPS kullanıyorum istesem de istemesem de mecburum. Ancak VA'nın tadı başka OLED'in başka. Tercih sizin hocam. IPS alın diye zorlamam zorlayamam hangisinin görüntüsünü beğenirseniz onu alın. Tn>Va>Ips>Oled panel sıralaması böyle sanırsam OLED'den önce bir şey geliyor muydu hatırlamıyorum.
Bu bütçeye alınabilecek en iyi monitör 42E mi peki? Legion 25-10 da çok öneriliyor ama görüntü kalitesi de kötü diyorlar. Bilemiyorum işte, bu fiyatta önerilebilecek 20 model olması lazım bana göre ama sadece 2 model var.

Bu bütçeye alınabilecek en iyi monitör 42E mi peki? Legion 25-10 da çok öneriliyor ama görüntü kalitesi de kötü diyorlar. Bilemiyorum işte, bu fiyatta önerilebilecek 20 model olması lazım bana göre ama sadece 2 model var.
ben de Legion 25-10 ile AOC 24g42e arasında kaldım, AOC daha iyi diyorlar onun için onu tercih edecem gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı