- Makaleler
- 8
Daha fazla
Tamamdır hocam teşekkür ederim.
Hocam monitör geldi, ilk olarak şunu söyleyeyim: Siyahlar konusunda gerçekten muazzam bir fark var. Renk tonlarının çok soluk olacağını düşünüyordum ama hiç öyle değil, gayet yeterli. En güzel yanı da menüyle uğraşmadan birçok ayarı direkt değiştirebiliyorum, bu kısmı çok hoşuma gitti. Çünkü OSD menüsünde gezmek genelde gerçekten çok uğraştırıcı oluyor.
Sadece sağ alta bir parlaklık ayarı geldi ama nedense parlaklığı değiştirmiyor, bunu çözemedim. Ama ı-menu üzerinden parlaklık, response time gibi ayarları rahatça yapabiliyorum.
Ayrıca önceki monitörümde olmayan bazı özellikler bunda var ve iyi ki sizin önerinizle bu modeli tercih etmişim.
Mesela dynamic contrast özelliği var. Çoğu kişi farkında değil ama bayağı kullanışlı. Arkadaşımın Philips monitöründe görmüştüm, ekranda beyaz görünce parlaklığı artırıyor, siyah görünce azaltıyor. Kontrastı hissedilir şekilde yükseltiyor, özellikle hikaye oyunlarında harika duruyor. İlk açtığımda renkler biraz soluk gelmişti ama kontrast ve parlaklık ayarı yaptıktan sonra, bir de eco modunu kapatınca her şey düzeldi.
Ve şunu da eklemeliyim ben yandan bakınca renklerde aşırı bir bozulma olacağını düşünüyorum ama neredeyse 180 derecelik açıyla baktım ve renk bozulması neredeyse hiç yok. Gerçekten çok güzel bir şekilde tasarlamışlar monitörü aşırı sevdim.
Ön yargılı olmamak bu yüzden önemli. Panel bazlı değil de model bazlı değerlendirmek gerekiyor. Önemli olan monitörün kalitesi.
Gerçi yabancı kaynakları araştırmadan iyi mi kötü mü öğrenmek çok zor. VA panel monitörlerin de çoğu kötü olduğu için hiç bilmeyen birinin ön yargılı davranması daha ma tıklı oluyor. Ben araştırdığım için ön yargılı davranmama gerek kalmıyor. Çünkü kötüyse zaten belli ediyor kendini.
O siyahlarla film, dizi vs izlemekte keyifli olur şimdi. Korku oyunları mesela. Dying Light serisi, The Last of Us serisi, alan wake 2, outlast, Resident Evil serisi vs siyahlar kendini belli edecektir.
Son düzenleme: