AOC 24G4X değişim önerisi mantıklı mı?

25G3ZM %137srgb volume, %90 DCI-P3 coverage, %82 Adobe RGB coverage ile geniş gamut sunuyor. Görüş açıları dert değilse hayır sorun olmaz.
Hocam muhtemelen o şans elimden geçti. Biraz aceleci davrandım çünkü süreç o kadar uzadı ki monitör olmadıkça TV'den işlerimi görmeye çalışıyorum gerçekten çok yorucu olmaya başladı. Kabul edecektim aslında monitörü googleda aratınca hep olumsuz yorumlar okudum. Bu yüzden vazgeçmiştim. Öneriyi reddettim zaten aynı monitör önerisinde bulunmazlar daha muhtemelen.

Peki sizce 24G4X'e eşdeğer bir monitör müydü bu?

Hocam muhtemelen o şans elimden geçti. Biraz aceleci davrandım çünkü süreç o kadar uzadı ki monitör olmadıkça TV'den işlerimi görmeye çalışıyorum gerçekten çok yorucu olmaya başladı. Kabul edecektim aslında monitörü googleda aratınca hep olumsuz yorumlar okudum. Bu yüzden vazgeçmiştim. Öneriyi reddettim zaten aynı monitör önerisinde bulunmazlar daha muhtemelen.

Peki sizce 24G4X'e eşdeğer bir monitör müydü bu?
Önceki mesajımı tekrardan kopyalıyorum:

25G3ZM %137srgb volume, %90 DCI-P3 coverage, %82 Adobe RGB coverage ile geniş gamut sunuyor. Görüş açıları dert değilse hayır sorun olmaz.

Hatta sizin kullandığınız 24g4x modeli de %78.5 Adobe RGB coverage, %90 DCI-P3 coverage ve %139SRGB volume ile geniş gamut sunuyor. Değerler çok yakın, aradaki temel fark kontrast oranı. 24G4X 1250:1 kontrast oranı çıkarken, 25g3zm 3350:1 kontrast oranı çıkıyor. 24G4X 295nit çıkarken 25g3zm 315nit çıkıyor. Baktığım incelemede 24g4x ortalama 4.8 dE çıkarken 25g3zm 3.28 dE çıkıyor. Yani renk doğruluğu şans işi olsa da incelemede 25g3zm daha iyi renk doğruluğu, bir tık daha iyi parlaklık, daha yüksek kontrast oranı ve aynı seviyede renk gamutu sunuyor.

24G4X'e sadece eş değer değil daha üst seviye bir monitör. Her iki modelinde incelemesine baktım hem ortalama hemde maximum dE değeri 25G3ZM de daha düşük. Tabii renk doğruluğu şans işi, size tam tersi de gelebilir. Ama kontrast oranı, parlaklık ve renk gamutu yakın sonuçlar verir.

Hocam verdikleri monitörde öyle pivot var onda da bi şansımı denicem olmadı bunu isticem.
25G3ZM'yi tekrar iste bir şey olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İkisininde incelemesi var aynı kanalda. 25G3ZM bayağı iyi bir va monitör.

25G3ZM'yi tekrar iste bir şey olmaz.

İkisininde incelemesi var aynı kanalda. 25G3ZM bayağı iyi bir va monitör.

Pazartesi birdaha şansımı deneyeyim o halde hocam.

Hocam son olarak birşey daha soracağım bu önerilen monitör ile G5 165HZ 2K VA olandan hangisi daha iyidir?

Yani hiç kutusunu açmadan direkt satabilme imkanım olursa G5 almak mantıklı mı sizce?

Hocam son olarak birşey daha soracağım bu önerilen monitör ile G5 165HZ 2K VA olandan hangisi daha iyidir?

Yani hiç kutusunu açmadan direkt satabilme imkanım olursa G5 almak mantıklı mı sizce?
Kıyaslamayı sadece G5 ile yapmak istemiyorum genel olarak samsung için yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
Pazartesi bir daha şansımı deneyeyim o halde hocam.

Hocam son olarak bir şey daha soracağım bu önerilen monitör ile G5 165Hz 2K VA olandan hangisi daha iyidir?

Kıyaslamayı sadece G5 ile yapmak istemiyorum genel olarak Samsung için yapmak istiyorum.

G5 VA kötü. Samsung da VA alacaksan G6 ve üstüne bakman lazım.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam. Servis bugün ve yarın kapalı pazartesi ilk işim belirtilen modeli talep etmek olacak. Teşekkürler.

Hocam bugün monitörü istedik. Onayladılar gönderim sağlayacaklar teşekkürler.

Son düzenleme:
Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam. Servis bugün ve yarın kapalı pazartesi ilk işim belirtilen modeli talep etmek olacak. Teşekkürler.

Hocam bugün monitörü istedik. Onayladılar gönderim sağlayacaklar teşekkürler.
OSD menüsünden overdrive menüsüne girip response time ayarını medium olarak değiştirmeyi unutmayın.

OSD menüsünden overdrive menüsüne girip response time ayarını medium olarak değiştirmeyi unutmayın.
Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.
Hocam monitör geldi, ilk olarak şunu söyleyeyim: Siyahlar konusunda gerçekten muazzam bir fark var. Renk tonlarının çok soluk olacağını düşünüyordum ama hiç öyle değil, gayet yeterli. En güzel yanı da menüyle uğraşmadan birçok ayarı direkt değiştirebiliyorum, bu kısmı çok hoşuma gitti. Çünkü OSD menüsünde gezmek genelde gerçekten çok uğraştırıcı oluyor.

Sadece sağ alta bir parlaklık ayarı geldi ama nedense parlaklığı değiştirmiyor, bunu çözemedim. Ama I-Menu üzerinden parlaklık, response time gibi ayarları rahatça yapabiliyorum.

Ayrıca önceki monitörümde olmayan bazı özellikler bunda var ve iyi ki sizin önerinizle bu modeli tercih etmişim.

Mesela Dynamic Contrast özelliği var. Çoğu kişi farkında değil ama bayağı kullanışlı. Arkadaşımın Philips monitöründe görmüştüm, ekranda beyaz görünce parlaklığı artırıyor, siyah görünce azaltıyor. Kontrastı hissedilir şekilde yükseltiyor, özellikle hikaye oyunlarında harika duruyor. İlk açtığımda renkler biraz soluk gelmişti ama kontrast ve parlaklık ayarı yaptıktan sonra, bir de ECO modunu kapatınca her şey düzeldi.

Ve şunu da eklemeliyim ben yandan bakınca renklerde aşırı bi bozulma olacağını düşünüyorum ama neredeyse 180 derecelik açıyla baktım ve renk bozulması neredeyse hiç yok. Gerçekten çok güzel bir şekilde tasarlamışlar monitörü aşırı sevdim.

Dosya Ekleri

• 1752174724363.png
    1752174724363.png
    437,5 KB · Görüntüleme: 36

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı