AOC 24G4X nasıl 180HZ yapılır?

polat2141

Hectopat
Daha fazla  
Rica ederim, hayırlı bayramlar. 🙂

Merhaba ürün elime ulaştı ve kurdum direkt açtım sürücü gibi bir şey indirmem gerekiyor mu ya da 180 Hz nasıl yapacağım hiç bilgim yok ama. Bir de bunda FPS olan kısmı sabit değil sürekli hareket halinde.

1718997710549.png

Merhaba ürün elime ulaştı ve kurdum direkt açtım sürücü gibi bir şey indirmem gerekiyor mu ya da 180 Hz nasıl yapacağım hiç bilgim yok ama. Bir de bunda FPS olan kısmı sabit değil sürekli hareket halinde.

Eki Görüntüle 2228595
Yazılım olarak:
Yenileme hızı ayarı için:
Paylaştığınız görseldeki sorun hakkında bilgim yok.

Yazılım olarak:
Yenileme hızı ayarı için:
Paylaştığınız görseldeki sorun hakkında bilgim yok.

1719000595117.png

Direkt bu üçünü indirdim ve böyle bir uygulama geldi doğru mu?

Dosya Ekleri

• resim_2024-06-21_231017458.png
    resim_2024-06-21_231017458.png
    3,6 KB · Görüntüleme: 43
Eki Görüntüle 2228660

Direkt bu üçünü indirdim ve böyle bir uygulama geldi doğru mu?
Yazılım sekmesinde G-Menu yeterli (en azından benim için), sürücüler sekmesindeki sürücüyü de indirin ve kurun.
Sürücü kurulumu rehberi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazılım sekmesinde g-menu yeterli (en azından benim için), sürücüler sekmesindeki sürücüyü de indirin ve kurun.
Sürücü kurulumu rehberi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1719000839094.png

Sizde frame rate kısmı 2. monitör takılıyken 180 Hz de duruyor mu acaba?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2228668

Bende sürücü indirdiğim zaman bunlar çıkıyor ve videoda izlediğim de adamın yaptığı şeyleri göremiyorum.
Win+R tuş kombinasyonu ile "Çalıştır" aracını açın ve çıkan kutucuğa "cmd" yazın ve ardından Ctrl+Shift+Enter kombinasyonu ile yönetici olarak çalıştırın.

Açılan Komut Yöneticisi penceresinde aşağıdaki kodu yazıp Enter tuşuna tıklayın.
Kod:
reg.exe ADD "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced" /v HideFileExt /t REG_DWORD /d 00000000 /f

Bu işlemi yaptıktan sonra sürücüyü yüklemek için önceki mesajımda paylaştığım rehber videosunu uygulayın.

Hocam ana ekran olarak seçmeme rağmen 180 Hz sabit durmuyor.
Kullandığınız tarayıcıda donanım hızlandırma ayarını aktifleştirin, tarayıcıdan tarayıcıya bu ayarın nasıl yapıldığı değiştiği için bu kısım size kalmış. Bu işe yaramazsa farklı bir tarayıcıda deneyin.

Hocam öncelikle 144Hz üzeri için HDMI sürümü önemli 2.0 gibi genelde yüksek Hz değerleri için DP önerilir. NVIDIA ekran kartı varsa NVIDIA denetim masasında çözünürlük kısmından PC sekmesi altında yüksek Hz değeri çıkıyor. Eğer laptopa bağlıysa 144 ve üzerini almak için ekstra ayar istiyor olabilir o sorunu yaşayan arkadaşım vardı 120Hz kullanıyordu. Belki çözümü vardır ben bakmadım ama NVIDIA ise dediğimi deneyin. Sürücü için de monitör sekmesinde genel PnP yazar genelde sağ tıklayıp sürücü güncelle tıklayın sürücüyü kendim seçmeme izin ver gibi bir şey vardı. Klasör seçme ekranı çıkacak göz at deyip klasörü seçin ileri yapın yüklenir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı