AOC 24G4X renkleri kötü gösteriyor

Kambala06

Centipat
Daha fazla  
Monitör
24G4X
AOC 24G4X modelini satın aldım ama renkler bir garip sanki. Daha önceden TN panel kullanıyordum o bile daha güzel geldi gözüme ayrıca bu monitörde BF1 oynarken giriş ekranında parlaklıktan dolayı askerin yüzü gözükmüyor, menüdeki yazılar gözükmüyor. Bu normal mi acaba? Yapabileceğim ayarları yazabilirseniz çok sevinirim.

AOC 24G4X modelini satın aldım ama renkler bir garip sanki. Daha önceden TN panel kullanıyordum o bile daha güzel geldi gözüme ayrıca bu monitörde BF1 oynarken giriş ekranında parlaklıktan dolayı askerin yüzü gözükmüyor, menüdeki yazılar gözükmüyor. Bu normal mi acaba? Yapabileceğim ayarları yazabilirseniz çok sevinirim.
HDR özelliğini kapatın bf5 ayarlarından, büyük ihtimal açık. Monitör ayarlarından ise farklı renk profillerini deneyin.

HDR özelliğini kapatın bf5 ayarlarından, büyük ihtimal açık. Monitör ayarlarından ise farklı renk profillerini deneyin.
bf1 oyun nerden kapatabilirim açıksada ?

HDR özelliğini kapatın BF5 ayarlarından, büyük ihtimal açık. Monitör ayarlarından ise farklı renk profillerini deneyin.

Tamamdır hallettim kral HDR 10'dan Dolby Vision'a çektim ama TN panelden buna alışmam biraz sürebilir açıkçası.

bf1 oyun nerden kapatabilirim açıksada ?

Tamamdır hallettim kral HDR 10'dan Dolby Vision'a çektim ama TN panelden buna alışmam biraz sürebilir açıkçası.
Kral bu tür ucuz monitörlerde dolby, hdr vs kullanma. Sertifikası bile yok, renkleri güzel değil daha kötü yaparsın. Ha canlı olur mu? Evet olur ama baya bi renk detayı kaybedersin.

Şimdi her monitörün farklı bir menüsü olduğu için sana şu şu ayarı yap diyemem direkt ama genel olarak değiştirmen gereken ayarları yazabilirim.

Öncelikle monitörde bulunan enerji tasarrufu ile ilgili her ayarı kapat, oto parlaklık kısma vs dahil. Monitör profilini kullanıcı modunda al ayarları tek tek ayarla. Örnek veriyorum 3 adet gama modundan gözüne güzel olanı seç, sonra parlaklığı ayarla, resim kısmından gözüne uygun olan renk modunu seç vs.

Hocam siz hangi monitörden buna geçtiniz? Ben de aynı monitörü aldım daha 3-4 gündür kullanıyorum eski monitörüm baya bi eskiydi buna geçince oh be dünya varmış dedim renkleri falan da çok iyi bence. Renk ayarı sıcakta olabilir mi baktınız mı normale almayı deneyin

Hocam siz hangi monitörden buna geçtiniz? Ben de aynı monitörü aldım daha 3-4 gündür kullanıyorum eski monitörüm bayağı bir eskiydi buna geçince oh be dünya varmış dedim renkleri falan da çok iyi bence. Renk ayarı sıcakta olabilir mi baktınız mı normale almayı deneyin.

Vallahi bende ASUS'un bir tane 75Hz monitörü vardı TN panel ondan buna geçtim bu biraz daha soluk duruyor o panele göre renkler olarak demiyorum direk monitör ekranı soluk duruyor o daha parlaktı sanki bir de ses kalitesi pek hoşuma gitmedi ses seviyesi iyi ama kalite olarak çok da iyi değil.

Kral bu tür ucuz monitörlerde Dolby, HDR vs kullanma. Sertifikası bile yok, renkleri güzel değil daha kötü yaparsın. Ha canlı olur mu? Evet olur ama bayağı bir renk detayı kaybedersin.

Şimdi her monitörün farklı bir menüsü olduğu için sana şu şu ayarı yap diyemem direkt ama genel olarak değiştirmen gereken ayarları yazabilirim.

Öncelikle monitörde bulunan enerji tasarrufu ile ilgili her ayarı kapat, oto parlaklık kısma vs dahil. Monitör profilini kullanıcı modunda al ayarları tek tek ayarla. Örnek veriyorum 3 adet gama modundan gözüne güzel olanı seç, sonra parlaklığı ayarla, resim kısmından gözüne uygun olan renk modunu seç vs.

Kral teşekkür ederim yorumun için ama BF1 de ya Dolby yapabiliyorum ya da HDR HDR olunca bayağı kötü oluyor. Renk ayarları olarak da sanki hepsi aynı gibi sadece parlaklık ve arka plan değişiyor biraz onun harici pek bir şey yok gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı