İnceleme AOC 24G4X

Selam değerli forum üyeleri. Forumda hiç AOC 24G4X incelemesi görmediğim için bu incelemeyi yapmam sizler için yararlı olur diye düşündüm.

Genel teknik özellikler:

Çözünürlük: 1920x1080p.
Hoparlör: 2W X 2 adet hoparlör mevcut.
Panel: IPS
Yenileme hızı: 180 Hz.
Gecikme: 0.5 ms MPRT, 1 ms GtG olarak geçiyor.
Parlaklık: 300 cd/m
Senkronizasyon teknolojisi: G-Sync uyumlu + Adaptive Sync (AOC sitesine göre)
VESA desteği: 100x100

Kutu içeriği:

İçerisinden kullanım kitapçığı, hızlı başlangıç kitapçığı, monitörümüzün standı, DisplayPort ve HDMI kablosu, güç kablosu ve tabii ki de monitörün kendisi yer alıyor.

1709976321143.png

"İçinden HDMI kablosu da çıkıyor, monitör kurulu olduğu için fotoğrafını çekemedim"

Ergonomi

Yükseklik ayarı: 130mm.
Pivot: 91 derece (AOC sitesine göre)
Swivel(dönme): 30 derece

1709976852536.png

1709977012999.png

1709978607611.png

Ghosting

OverDrive ayarım Low olarak seçili ve gözle görülür bir ghosting problemi yok monitörün.

1709977368565.png

Yazılımlar

Genel bakış

Eğer bu bütçede bir monitör arayışındaysanız alternatif olarak düşünebilirsiniz. HP Victus 16 ekranından 24G4X'e geçince gözüm rahatladı diyebilirim, ghosting konusunda ve tepkime süresi bakımından monitörü güzel buldum. Ürün ham olarak 180 Hz olarak geliyor, yani OC ile 180 Hz'ye ayarlanmış değil. Bunlar dışında standının şekli ve yapısı bana çok avantaj sağlıyor klavyemi koyma konusunda. Eğer FPS oyuncusuysanız 24G4X'i tercih edebilirsiniz. Onun dışında sitedeki bilgilere göre panelin sRGB, NTSC, DCI-P3 değerleri fena değil gibi. HDR konusunda fazla beklentiniz olmasın onu baştan söyleyeyim. Eğer bakmamı/eklememi istediğiniz bir şey varsa yazmayı unutmayın.

1709977860316.png

1709978038543.png

1709978048793.png

Forumdaki ilk incelemem, eksik/eklemem gereken/hatalı bir bilgi varsa yazarsanız sevinirim. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Peki ya onlarca ölü pikselli satılan Lenovo R27QE?

Neler oluyor anlayabilmiş değilim. Saçmalık bunlar... Parasını verip ürün almak bile hayal yahu.
Yine kendi milletimizin fırsatçılığının sonucu ya. Koskoca bir teknoloji mağazası neden b stock ürün satar? Hadi satıyor, neden bunu özellikle belirtmez? Hadi belirtti diyelim, neden sadece 200 lira farkla satar? Bu tarz şeyler yurtdışında durumuna göre yarı fiyatından bile ucuza satılabiliyorken, ülkemizde bile teşhir ürünlerinde kayda değer bir indirim genel olarak yapılıyorken 150-200 farka ayıplı sayılacak yan stok ürün satmaca :D Bunların hepsinin Akakçe'de normal ürün olarak listelenmesi de ayrı bir problem, az kalsın ben bile öyle alacaktım son anda gördüm de satıcı değiştirdim.

Yine kendi milletimizin fırsatçılığının sonucu ya. Koskoca bir teknoloji mağazası neden b stock ürün satar? Hadi satıyor, neden bunu özellikle belirtmez? Hadi belirtti diyelim, neden sadece 200 lira farkla satar? Bu tarz şeyler yurtdışında durumuna göre yarı fiyatından bile ucuza satılabiliyorken, ülkemizde bile teşhir ürünlerinde kayda değer bir indirim genel olarak yapılıyorken 150-200 farka ayıplı sayılacak yan stok ürün satmaca :D Bunların hepsinin Akakçe'de normal ürün olarak listelenmesi de ayrı bir problem, az kalsın ben bile öyle alacaktım son anda gördüm de satıcı değiştirdim.
Donanimarsivi'nde öyle oldu işte. Ben insanlar alana kadar bekledim biraz. İncelemesini öyle yaptım. Her mesajımda "İade/değişimle falan uğraşacaksanız alın, kalite kontrol çok kötü." diye belirttim. Özellikleri fiyatına göre çok iyiydi. Yazık yani. Sorunsuz alanlar iyi fiyata iyi özellik almış oldu.

@FantastikTürk hocam merhaba sizi forumda uzun süredir yakından takip ediyorum geçen sene 4700 TL'ye AOC 24G4X almıştım ve ekranın alt kısmında siyah yatay çizgiler çıkması sonucu garantiye gönderdim. Muhtemelen önümüzdeki pazartesi günü iade/değişim fişi alacağım ve ürünü DEY ELEKTRONİK'ten Amazon üzerinden satın almıştım. Öneriniz nedir epeyde fiyat geçmişine baktığımda neredeyse 1080p 180hz her monitör 6k civarında şu an. İade alsam aynısını bile alamıyorum değişimde ise aynı monitör yok ve olanlarında hep fiyatını şişirmişler örneğide ekte. 6.5k ya satılan monitörü 11k ya satıyorlar. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim hangi monitörü tercih etmeliyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250620-222726_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20250620-222726_Amazon Shopping.jpg
    70,4 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20250620-222708_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20250620-222708_Amazon Shopping.jpg
    78,9 KB · Görüntüleme: 13
@FantastikTürk hocam merhaba sizi forumda uzun süredir yakından takip ediyorum geçen sene 4700 TL'ye AOC 24G4X almıştım ve ekranın alt kısmında siyah yatay çizgiler çıkması sonucu garantiye gönderdim. Muhtemelen önümüzdeki pazartesi günü iade/değişim fişi alacağım ve ürünü DEY ELEKTRONİK'ten Amazon üzerinden satın almıştım. Öneriniz nedir epeyde fiyat geçmişine baktığımda neredeyse 1080p 180hz her monitör 6k civarında şu an. İade alsam aynısını bile alamıyorum değişimde ise aynı monitör yok ve olanlarında hep fiyatını şişirmişler örneğide ekte. 6.5k ya satılan monitörü 11k ya satıyorlar. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim hangi monitörü tercih etmeliyim?
Asus önermem panelden memnun kalmadım sarı sarıydı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı