AOC 24GX4 VS Lenovo R25-I 30

Bütçe
4500-5000

tolgahann_tosun

Hectopat
Makaleler
1
Monitör
-
Merhaba, AOC 24G4X modeli ve Lenovo R25i-30 modeli arasında kaldım. Nispeten büyük ve 100CD daha fazla parlaklık olması nedeniyle R25i-30 modelini istesem de aradaki 3PPI farkı yüzünden pikseller sayılır diye endişeleniyorum. 50-65 cm mesafeden kullanacağım, sizce pikseller sayılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
AOC 24G4X kullandım hatta birazdan iade edeceğim iade sebebim ölü pixeldi; renk derinliği gayet iyi 10bit seçimi yapabiliyorsun, oyunlarda akıcılık güzel takılarak dönmüyor, pivot haline kolayca geçebiliyor, eğer almak istersen overdive modunu ortaya almak daha iyi olur ben de aynı ürünü alacağım tavsiye ediyorum. Bu arada parlaklık falan gayet yeterli mesela ben parlaklık 40 da oynadiğim halde fazla geliyor zaten çok renk ayarı var sana uyanı bulabilirsin

AOC 24G4X kullandım hatta birazdan iade edeceğim iade sebebim ölü pixeldi; renk derinliği gayet iyi 10bit seçimi yapabiliyorsun, oyunlarda akıcılık güzel takılarak dönmüyor, pivot haline kolayca geçebiliyor, eğer almak istersen overdive modunu ortaya almak daha iyi olur ben de aynı ürünü alacağım tavsiye ediyorum. Bu arada parlaklık falan gayet yeterli mesela ben parlaklık 40 da oynadiğim halde fazla geliyor zaten çok renk ayarı var sana uyanı bulabilirsin
Aynısınımı yoksa Lenovo'mu alacaksın.

Eger cok isik alan bir odada isen ve gunduz kullanacaksan 24G4X'i onermem, maksimum parlakligi R25i-30'a kiyasla zayif. Yok, parlaklik benim icin onemli degil dersen alinabilir ama 24G4X yerine 24G2SP daha mantikli cunku goruntu kalitesi benzer olmasina ve fiyatlari ayni karsin 24G2SP'nin maksimum parlakligi 100 nit kadar daha fazla, yani ayni fiyata daha yuksek parlakliga sahip bir monitor almak varken dusugunu almak mantiksiz.

Aynısınımı yoksa Lenovo'mu alacaksın.

AOC 24G4X alacağım tekrardan. Lenovo'nun tasarımı beğenmemistim ve pixel sayımı oluyor dedikleri için hiç girmedim o işe.

Eger cok isik alan bir odada isen ve gunduz kullanacaksan 24G4X'i onermem, maksimum parlakligi R25i-30'a kiyasla zayif. Yok, parlaklik benim icin onemli degil dersen alinabilir ama 24G4X yerine 24G2sp daha mantikli cunku goruntu kalitesi benzer olmasina ve fiyatlari ayni karsin 24G2Sp'nin maksimum parlakligi 100 nit kadar daha fazla, yani ayni fiyata daha yuksek parlakliga sahip bir monitor almak varken dusugunu almak mantiksiz.

Mesela aynı ürünü kullandım güneş odama fazla geliyordu, rahat görülebiliyordu ayar yapmak lazım tabii yine.

Monitör elime ulaştı, öncelikle masam pencere yanında, 2 kat perde çeksem bile eski monitörüm aşırı derecede yansıyordu, R25i-30'da %70 parlaklıkta perde çekmediğim halde gram yansıma yok. Renkl kalitesi harika ötesi, dememe bile gerek yok zaten. Standby sorunu yaşamadım, ghosting hiç yok, 1 adet sıkışmış piksel var oda sadece siyahta gözüküyor. Monitör tahminlerimden kat kat büyükmüş, ayaklarıda aynı şekilde bu yüzden hiç sallanmıyor. Gelelim sorumun cevabına monitöre 45-50 cm mesafeden bakıyorum ancak piksel saymayı bırak ekran 2k 27 inç monitördeki gibi keskin gözüküyor aldığıma çok mutluyum. Alacak olan arkadaşlar varsa herşeyiyle on numara monitör. Driveri ve uygulamasını kurmayı unutmayın, kendiliğinden sıcak modda geliyor onu natural yaparsanız asıl rengine döner.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı