AOC 24V2Q IPS 75Hz FreeSync 5ms Monitör İncelemesi

Aynen öyle. Sürekli siyah ekran kullanmıyorum zaten, ahım şahım bir sızma olmadığı için görüş zevkini bozan herhangi bir şey yok yani. Ölü piksel de şu an 4 tane gördüm ama IPS panel piksel dizilimi sanırım ölü pikseli göstermeye pek müsait değil. Konuyu yazmadan önce keşfettiğim pikselleri şu an bu mesajı yazarken 5 saniye aramadan sonra bulabildim mesela yerini bilmeme rağmen. Ama TN panelde ben buradayım diye bağırıyordu bir tek bir piksel. Ve dört pikselin dördü de kenarlarda, 4 kenardan 1 cm içeriye çizgi çektiğimizi düşünün, tam o hizalarda.
 
Güle güle kullanında, 4 ölü piksel ve ışık sızması varmış monitörde. Geri iade etmeyecek misiniz?
Işık sızması, çerçevesiz bütün ekranlarda yaşanan bir durum. Az ya da çok... Mutlaka var. Görüş zevkini etkileyecek kadar çok olsaydı hemen iade edecektim fakat kesinlikle görüşe etkisi yok, zarar vermiyor.

4 ölü piksel noktasında, koşulsuz iade hakkımı kullanarak 14 gün içerisinde iade edebilirim evet ama tekrar aynı tantanaya düşmek istemiyorum. kenar bölgelerde ve yerini bilmeme rağmen şu an baksam 3-5 saniyede bulurum iyice yakınlaşıp.

TN panel gibi olmadığı için belli belirsiz duruyor. Gözüne sokarmışcasına bir sorun teşkil etmiyor.

AOC yetkili servisi 5 ve üzeri ölü pikselde değişim oluyor diyor. Dediğiniz gibi iade yapabilirim fakat gitti, iade geldi; tekrar buldum beğendim aldım geldi derken yine 2 hafta geçecek. Zaten 102 ekran televizyon ile kullanmaktan bıktım. Hem de gözüme çarpmadığı için bu şekilde kullanabilirim.
 
Burada en büyük gecikme hangisiyse onu baz almaları üzücü. Bu durumlar birbirinden bağımlı dahi olsa (ki değil) hepsi toplanarak gider nereden kıssan farkı göreceksin. Hele ki tepki süresine gelince. Bu işin son halkasıdır artık görüntü ekrana gelmiş pikseller değişmeyi bekliyor en çok farkı burada görürsünüz. Belki aradan 1-2 gün geçmişti, oyundaki yetenek aktif olunca kılıç renginin değişikliğinde bile farkı hissettim. Karşılaştırmalı değil eski monitörden yeni monitöre geçişimde bunu hissettim. Çıkan ses ile aynı anda kılıç rengi değişti. Diğerinde kılıç rengi biraz daha geç değişirdi.

Paneller artık tercih meselesine bakmıyor. Belki ince çerçeve alacağım ama ışık sızması istemiyorum dediğinizde IPS almaktan vazgeçebilirsiniz. Onun dışında renk doygunluğu her zaman artıdır. Monitörün rengini, değil kendi menüsünden, yazılım üzerinden bile değiştirseniz renk doygunluğunu düşürebilirsiniz. Monitoring kulaklığa döndü olay. Onda da belli hertz aralıkları kırpılmış satılan monitörler var. İş amaçlı böyle kulaklıklar var fakat insanlar artık böyle kulaklıklar almayıp ekolayzırdan istediğin hertz aralığını kapatın diye tavsiyeler veriyor. Yani bir şey yokken var edemezsin ama varken yok edebilirsin. Bu yüzden TN almak tercih meselesi olmuyor. Kaldı ki artık tepki sürelerinde de IPS ve VA panel TN ile yarışır durumdayken böyle işe kalkışmamak en iyisidir.
 




ışık sızmazı çoğaldımı.bende almak istiyorum.ama 5ms olması kötü ama çerçevesiz olmasıda mükemmel.tavsiye edermisin.son durumu nedir monitörün
 
@hamza1912 Herhangi bir problem yaşamadım. Çerçevesiz olması dediğiniz gibi mükemmel, verdiği premium his çok başarılı bu konuda. Işık sızması artabilen bir şey değil diye biliyorum, kaldı ki benim hiçbir artış olmadı ve asla rahatsız etmiyor. Gayet güzel bir şekilde kullanıyorum hala.
 
Güle güle kullanın. Ben de tam böyle bir monitör arayışındayım. Ama 27 inch düşünüyorum. Çünkü oyun odaklı değil multimedya odaklı düşünüyorum. 27 de 1080p ninde pikselleri gözükmüyor deniliyor yani rahatsız edici bir durumu olmuyormuş. 5 ms falan çok fark ettirmeyeceğine eminim çünkü esporcu da değilim pro seviyede oyun da oynamıyorum. Şu an 46 inch tv de bile mutlu oluyorsam gerisinin çok bir önemi yok.
Tabi gönül ister her açıdan en iyi özelliğe sahip olanı alalım ama ihtiyaca göre ve beklentiyi karşılayıp fiyat performans olması yeterli.

Lakin eskiden bu kadar ışık sızması veya ölü piksel konularını görmüyordum yada bana öyle geliyordu bilmiyorum. Son yıllarda arttığını düşünüyorum. Panellerden dolayı mı belki öyledir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…