AOC 25G3ZM alınır mı?

Bütçe
7
ASUS 2019, AOC ise 2022 üretimli bir monitör. Bu paraları ghostingli VA panellere ve eski tarihli monitörlere vermeniz mantıklı değil. Özel bir nedeniniz yoksa bütçenize uygun düzgün monitör bakalım.

Sağ ol dostum aydınlatman ıcın idefixde 7 k ya buldum sipariş çekeceğim umarım sorunsuzdur.

VA panel VG27vq kullanıyorum AMD'den ayar yapmadan çok kotu oluyor hala kotu ışık sızması falan gırla var ölü pixel de oldu ya bunun gıbı olmamasını temenni ediyorum

@ShawWins Işık sızması ve ölü piksel durumu komple şans işi doğrusu. Işık sızmasının gene çerçeve ve aydınlatma kalitesine göre işi değişir ama şans tabi.
Böyle bir durumda direk değişim yada iade talep etmeniz lazım tabiki.

ASUS 2019, AOC ise 2022 üretimli bir monitör. Bu paraları ghostingli VA panellere ve eski tarihli monitörlere vermeniz mantıklı değil. Özel bir nedeniniz yoksa bütçenize uygun düzgün monitör bakalım.
valla özel bi sebep yok bu fıyatlara bu şekılde baska monıtor bulamadım ben

Bu paraları ghostingli VA panellere ve eski tarihli monitörlere vermeniz mantıklı değil.
Yanlız 25G3ZM'de Ghosting bulunmuyor, medium Overdrive ayarında gayet temiz gözüküyor:
1765465115729.png

"Strong" ayarında ise Overshoot var, bi tık daha düşük Black Smearing ile.

Gecikme değerleride gayet ideal:
1765465167146.png

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlız 25G3ZM'de Ghosting bulunmuyor, medium Overdrive ayarında gayet temiz gözüküyor:
Eki Görüntüle 2619756
"Strong" ayarında ise Overshoot var, bi tık daha düşük Black Smearing ile.

Gecikme değerleride gayet ideal:
Eki Görüntüle 2619759

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ghostıng evet yok o çok hosuma gıttı zaten tek ıstegım goruntu soluk olmasın şuanda kullandıgım gıbı yeter

Vallahi özel bir sebep yok bu fıyatlara bu şekılde baska monıtor bulamadım ben

Yüksek Hz istiyorum demişsiniz ve rekabetçi oyun oynuyorum demişsiniz. Bu isteklere VA panel önermenin bugüne kadar olumlu yararını görmedim. Ha siz zaten VA panelin görüntü akışındaki hissiyata alışmışsınızdır önerilen AOC sizi tatmin eder orası ayrı konu.
Benim net tavsiyem VA'yı kenara ayırıp artık IPS'e geçmeniz. Aradaki farkı anlarsınız.
320 Hz Lenovo

Yalnız 25G3ZM'de Ghosting bulunmuyor, medium OverDrive ayarında gayet temiz gözüküyor:

Hocam AOC hakkında görüşleriniz doğru ama refleks isteyen oyunlarda siyah görüntü uzantısı zamanla monitör yavaş mı gibi negatif etkiler doğuruyor. Ben bu işe yıllardır bakıyorum VA panelin kullanım alanı bence FPS kısmına hitap etmiyor. 7K paraya değmez. Detaylı düşünülmeli.

Hocam AOC hakkında görüşleriniz doğru ama refleks isteyen oyunlarda siyah görüntü uzantısı zamanla monitör yavaş mı gibi negatif etkiler doğuruyor. Ben bu işe yıllardır bakıyorum VA panelin kullanım alanı bence FPS kısmına hitap etmiyor. 7K paraya değmez. Detaylı düşünülmeli.
Konu sahibi "video dizi, film, hikayeli oyunlar" dediği için insanlar öneride bulunmuş. FPS rekabetçi oyunlarda ömrünü harcamıyorsa çok önemli olacağını düşünmüyorum şahsen.
IPS Glow istemeyen ve 1200:1 kontrastlarda takılmak istemeyen bir insan içinde başka alternatif yok. Sonuçta kontrast farkı ciddi var.
24G42e gibi yüksek kontrastlı IPS'ler bile şahsen tatmin etmiyor. O siyahın parlamasını görüyorsunuz.

Konu sahibi "video dizi, film, hikayeli oyunlar" dediği için insanlar öneride bulunmuş. FPS rekabetçi oyunlarda ömrünü harcamıyorsa çok önemli olacağını düşünmüyorum şahsen.
IPS Glow istemeyen ve 1200:1 kontrastlarda takılmak istemeyen bir insan içinde başka alternatif yok. Sonuçta kontrast farkı ciddi var.
24G42e gibi yüksek kontrastlı IPS'ler bile şahsen tatmin etmiyor. O siyahın parlamasını görüyorsunuz.
ya oyunda oynuyorum da yerı gleıyor fılm de ızlıyorum çoğunlukla oyun oynuyorum

Ya oyunda oynuyorum da yerı gleıyor fılm de ızlıyorum çoğunlukla oyun oynuyorum.
CS2, Valorant filan için ciddi rank kasmıyorsanız şahsen çok dert etmeniz gerektiğini düşünmüyorum. Hali hazırda olan Asus'ta Ghosting veya Black Smearing şikayetiniz yoksa zaten hertürlü olmaz. Asus bi tık daha kötü ama gene berbat değil VA için.
En kötü beğenmezseniz iade edersiniz, size kalmış.

Karanlık temalı oyunlarda ömrü geçmiyorsa IPS Glow'u fark etmesi zor. Şu görüntüyle oyun oynadığımı düşünmek istemiyorum. IPS Glow siyahları bozmasıyla ünlü olsa da renklere kattığı canlılıkla kendini tolere edebiliyor ama VA panel edemiyor. Kullanıcı karar versin.

Ya oyunda oynuyorum da yerı gleıyor fılm de ızlıyorum çoğunlukla oyun oynuyorum

Karma kullanıcıysan AOC seni tatmin eder. Lakin yarın öbür gün bana bu görüntü eşliğinde mesaj atmanı istemem. Kendi monitörünün UFO testine bak ve AOC'unkiyle karşılaştır. Kararını ver. 👍

1765466434327.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı