AOC 27G2U5/BK PS4 için uygun olur mu?

Acab

Centipat
Öncelikle herkese iyi günler. Bir süredir AOC 27G2U5/BK ile 27G2U modellerinden birini almayı düşünüyorum. Bu iki modelin farkı yalnızca tazeleme hızı gibi gözükse de srgb ve tepki süresinde de farklılıklar mevcut (Belki fazlası da var). Ben PS4 oynamak ve ara sıra da film, YouTube izlemek için alacağım. PS4'te de genellikle Single Player, şu aralar da Warzone oynuyorum.

Herhangi bir şey izlerken veya kol ile Single Player oynarken monitöre istediğim uzaklıkta oturabileceğimden çözünürlük konusunda 1080P yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Zaten 2K olsa neye yarar PS4'te :) İkisinin de mprt süresi 1 ms ama 75 Hz olanın normal tepki süresi 5 ms iken 144 Hz olan modelin ki 4 ms. Sonuç olarak, Warzone ve onun gibi FPS oyunlarında MS değeri önemli olduğundan bu monitörlerden hangisini tercih etmem mantıklı olur?

Bakabilmeniz için linkleri aşağıya bıraktım.

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

AOC 27G2U5/BK modelini yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. XBOX ONE S ve PC için aldım. Büyüklüğünden , ekranından gayet memnumun. Konsol için 60Hz üstü monitör fazla fakat tercih edebileceğin bir model. Aşağı yukarı aralarında 600 tl fiyat farkı var bence AOC 27G2U5/BK tercih edilebilir. Ekranda yansıma gibi şeyler de yok. Paneli gayet kaliteli.
Edit: Netflix'den yüksek kalitede film ve dizi izlerken ekran gerçekten kalitesini gösteriyor.Biraz büyük gelebilir en başlarda ama max. 1 günde alışıyor insan.

Kesinlike bir eksiklik hissetmedim. Fortnite , RDR2 Online , Forza 4 Gibi oyunlar oynadım gayet yeterli geldi. Kesinlikle konsol için tavsiye edebileceğim bir ekran. PC'de de kullanırım diyorsan sistemin de iyiyse 144 hz modelini tercih etmelisin. Tepkime sürelerinde eksiklik yok fakat CS:GO gibi oyunlarda 75hz ve 144hz arasında ki farkı hissediyorsun.

PC olarak Lenovo bir laptobum var. Harici ekran kartı bile yok :) ileriye yönelik bir sistem toplamayı falan da düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla 75 Hz olan işimi görecektir. Çok teşekkür ederim yorumların için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı